vrijdag 31 maart 2017

Zondag 2 april gratis reizen met de trein met het boekenweekgeschenk


Een retourtje met de trein kan redelijk wat geld kosten. Maar het kan goedkoper! Als je nu een boek koopt, mag je zondag 2 april gratis reizen met de trein. Je krijgt dan namelijk het boekenweekgeschenk, dat je op die dag kunt gebruiken als treinkaartje.

Wat ik o.a. met mijn blog wil doen, is jullie op de hoogte houden. Niet alleen op gebied van fashion, maar ook leuke acties zoals dit. Want met de trein kun je nu naar elke stad die je wilt, en wat doe je daar? Winkelen natuurlijk. En dan heeft het toch weer een beetje met kleding te maken ;)

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat je minstens €12,50 besteedt aan Nederlandstalige boeken. Dan krijg je het boekenweekgeschenk, dat deze keer is geschreven voor Herman Koch. Dat boekje neem je mee in de trein en kun je als treinkaartje gebruiken. Je kunt hem dus ook scannen om de poortjes te openen.

Boekwinkels vs bol.com

Deze tip van het gratis reizen kreeg ik van mijn lerares Nederlands. Wat ze verder zei, is dat de boekwinkels het op dit moment moeilijk hebben. Koop dus liever daar een boek dan bij bol.com bijvoorbeeld. Kan het echt niet anders? Dan is dat natuurlijk wel een handige website voor dit soort dingen.

Welk boek ga ik kopen?

Weet je mijn verjaardagswishlist nog? Dat is al van een hele tijd terug, maar ik moet dat boek wat ik toen wilde, nog steeds kopen. Tijdens Sinterklaas heb ik een klein boekje over productiviteit gehad, waar door ik die andere alsnog niet kocht. Maar nog steeds wil ik hem graag. Of het dat boek wordt weet ik niet, want in de winkel zijn er natuurlijk nog veel meer andere boeken die misschien nog wel leuker zijn.

En... waar ga ik zelf heen?

Ik ga samen met Priscilla waarschijnlijk naar Utrecht of Eindhoven. Met Tienertour reisden we ook met de trein en toen deden we zelfs twee steden per dag en dat ging prima. Onze keuze kan trouwens nog gewoon veranderen, je weet maar nooit. Eerst waren we namelijk van plan om naar Amsterdam te gaan (waar nu ook het tulpenfestival is!) maar daar speelt zondag Ajax tegen Feyenoord in de Arena, dus dan kan het in Amsterdam extra druk zijn. Daarna waren we van plan om eerst naar Rotterdam en vervolgens naar Den Haag te gaan. Dat ging ook niet door. En nu wordt het dus Utrecht of Eindhoven.

Ik vind winkelen in steden waar ik normaal gesproken niet vaak kom echt heel leuk. Zoals ik al zei, ik heb weleens Tienertour gedaan. Misschien ga ik dat deze zomervakantie weer doen. Dan kun je 3 dagen met de trein reizen voor €33. Ik heb daar toen ook meerdere artikelen over geschreven. Zo leuk om terug te lezen! Hieronder staan ze.

Tienertour dag 1: Walibi | in de nieuwe achtbaan & trein gemist
Tienertour dag 2: Voor het eerst naar Søstrene Grene!


Is het boekenweekgeschenk nog verkrijgbaar?


Update: Rond 21:00 op 31 maart, is het boekenweekgeschenk op bol.com uitverkocht. Je kunt nog wel het e-book krijgen, waarmee je ook kunt reizen met de trein. Je moet dan echter je Nederlandstalige boeken ook als e-book kopen.

Update: Ik kocht rond 13:00 op zaterdag 1 april mijn boek bij Arentsen in Tiel. In die boekwinkel is het boekenweekgeschenk nog in voorraad, gelukkig! En ze hebben er nog veel meer. Bij de Bruna in Tiel was hij uitverkocht. (over andere steden weet ik niks, behalve dat hij in Geldermalsen ook uitverkocht is. Maar ik weet dat veel mensen uit Tiel m'n blog lezen, dus hopelijk hebben jullie er wat aan!) Ik ging trouwens voor het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe.

Deze actie is trouwens elk jaar, dus mocht je nu geen boek willen kopen, dan kan het altijd nog.

2 reacties:

  1. Wat een super leuke actie! En Utrecht vind ik persoonlijk een erg leuke stad om te winkelen! x

    BeantwoordenVerwijderen