zondag 19 maart 2017

Q&A | De antwoorden op jullie vragen: wat is typisch Eva, wat wil ik doen na school & meer


Jullie hebben zoveel leuke vragen gesteld voor de Q&A! Gisteravond heb ik de tijd genomen om ze bijna allemaal te beantwoorden. Ik heb zoveel mogelijk van jullie vragen in het artikel gezet en ze uitgebreid beantwoord.

Persoonlijke vragen

Eva - Heb je al een idee over wat je wilt gaan doen na de middelbare school?

Ik weet het wel ongeveer, maar niet precies. Iets met marketing lijkt me heel leuk. Ik zit nu in de vierde klas van Gymnasium, maar ik geloof dat marketing via de universiteit wat lastiger is. Ik hoorde van iemand dat je dan eerst 'ongeveer' kiest voor marketing en dat je je daarna pas kunt specialiseren. Wel lijkt het me leuk om op kamers te gaan - hoewel dat wel duur is natuurlijk.. Tja, nu ik er zo over nadenk is dat best spannend allemaal.


Louise - Hoe zie jij jezelf over 10 jaar? 

Dan ben ik 26! Wow, dat klinkt nog zo ver weg. Hopelijk heb ik dan m'n studie afgerond (dat mag wel tegen die tijd, haha!) en werk ik bij een leuk bedrijf waar ik het naar m'n zin heb. Of misschien ben ik wel een eigen bedrijf begonnen, want dat is iets wat ik eigenlijk heel graag wil. Maar ik zou eigenlijk nog niet weten wat ik dan zou verkopen, haha. En misschien verkoop ik geen producten, maar diensten, dus help ik mensen bijvoorbeeld met webshops etc. Of misschien heb ik wel m'n bedrijf van m'n blog kunnen maken, maar ik geloof dat er niet heel veel zijn in Nederland die dat voor elkaar hebben gekregen. Maar dat ik nu al af en toe geld verdien met m'n blog is een goed teken, toch?

Roos - Kopen of verkopen?

Dan ga ik toch voor kopen. Zonder dingen te verkopen kom je er toch wel vanaf, haha. En ik word nou eenmaal blij van nieuwe dingen. Zeker als het kleding is die ik heel speciaal vind, dan kan ik daar echt blij van worden. Of iets kleins - zoals parfum bijvoorbeeld - als ik dat voor mezelf koop.

Louise - Wat is iets typisch Eva?

Er zijn zoveel dingen die echt typisch Eva zijn! Ik heb er even een lijstje van gemaakt:

 • Doodgaan om haar eigen (slechte) grappen.
 • Vooral woordgrappen vind ik echt geweldig, als iemand weer iets zegt waar je een woordgrap van kunt maken dat móét ik er iets over gezegd hebben.
 • Helemaal obsessed kunnen zijn met iets, bijvoorbeeld een bepaalde kledingtrend, of als ik iets gezien heb wat ik graag wil. Oh en tiramisu-ijs niet te vergeten.
 • Bijna nooit geld uitgeven aan eten onder het motto "dat is zonde".
 • Altijd spelfouten opmerken, maar zelf vooral typefouten maken als ik m'n artikelen niet nakijk.
 • Wat Priscilla zei: onder een steen leven. Tja, ik heb sommige dingen nou eenmaal laat door. "Oh, is dat zo? Sinds wanneer?" Voorbeeld: ik wist nooit dat Knab (dat is een bank) eigenlijk het woord bank achterstevoren was. Daar had ik gewoon nooit over nagedacht.
 • "Okay, nog één foto, dan zijn we klaar." Even later: "oh, wil je nog wat extra detailfoto's maken?" nog later: "Oké, ik geloof dat ze goed zijn. Nog wat foto's van de hele outfit en dan hebben we er genoeg."
 • Ik lees héél sloom.
 • Ik ben nogal traag van begrip. Voorbeeld: Priscilla kwam ooit met een grap, namelijk: "Ik heb een grap over een bloem, maar in het Engels is het flauwer (flower)." Wat ik vervolgens zei: "Oh, vertel hem maar in het Engels dan." Priscilla kwam niet meer bij, terwijl het ook nu nog even duurde voordat ik het doorhad. En zo heb ik vaker van die momenten.

Irene - wat is je absolute allerliefste lievelingsliedje?

Ed Sheeran - Shape of you. Dat is zo'n leuk liedje!

Eva - En wat vind jij het allermooiste/leukste aan het leven?

Wat een mooie vraag eigenlijk :) Tegelijkertijd is het ook wel moeilijk om te beantwoorden. Ik denk dat het het leukste is dat je alles zelf bepaalt, dat je kunt doen wat je wilt. En dat je je best ergens voor kunt doen, zodat je daarna iets kunt bereiken wat je altijd al wilde. En sinds Rome vind ik reizen ook één van de leukste dingen. Ja, natuurlijk hebben wij zelf ook leuke vakanties (naar Gdansk in Polen was erg leuk!) maar dit was denk ik wel de leukste reis. Ook vanwege het weer en de bijzondere dingen die we hebben meegemaakt. En, wat ik ook bij deze vraag vind horen: foto's maken vind ik ook één van de leukste dingen die er is. In Rome heb ik supermooie foto's kunnen maken en foto's maken van mensen in het algemeen vind ik ook heel leuk.

Vragen over Rome

Anke - wat vond je het mooiste om te zien in Rome?


Moeilijke vraag! Mogen het ook meerdere dingen zijn? Het mooiste om mee te maken was dat speciale moment op de zesde dag in Rome: het was mooi om te zien - oké, eigenlijk om te horen - hoe iemand zó mooi viool kon spelen. We hebben daar ook wel een tijdje staan kijken. Wat ook bijzonder was om te zien, was hoe groot de Trevi-Fontein in het echt was. Dat kun je blijkbaar niet vanaf een plaatje op het internet zien, zoiets moet je zélf gezien hebben. Er komt waarschijnlijk nog een artikel aan over dingen die je absoluut gezien of gedaan moet hebben in Rome.


Anke - Wat is je lievelingseten?

Deze vraag staat bij de vragen over Rome, want mijn lievelingseten is eigenlijk alles wat in Rome te vinden is: lasagne, spaghetti, pasta en pizza. Op volgorde van lekkerst naar nét iets minder lekker, maar nog steeds geweldig. Kun je je voorstellen hoe gelukkig ik me voelde in Rome?! Oh, en deze favoriet is erbij gekomen toen ik daar was: raad trouwens eerst zelf maar. Je móét het weten als je m'n 6 Rome artikelen hebt gelezen. Dat eten kwam in elk artikel voor. Weet je het al? Het was tiramisu-ijs! En op dag 6 had ik ook normale tiramisu. Ik kan echt niet meer zonder en moet het snel weer eens eten :) Andere dingen die ik helemaal geweldig vind: stroopkoeken, wentelteefjes, paprikachips van Croky (andere merken dus echt niet), kwarktaart en monchou taart. Maar om het over avondeten te hebben: dan kies ik naast de Italiaanse gerechten die ik al opnoemde, voor andere dingen zoals chili con carne, rijst met kipkerrie, risotto, witte bonen in tomatensaus met aardappelpuree. Oh, en niet te vergeten: Van Dobben kroketten zijn mega lekker!

Bedenk even dat die laatste vraag ook in één zin beantwoord had kunnen worden, haha!

Ik wilde niet té veel vragen in dit artikel beantwoorden, omdat ik merkte dat mijn antwoorden nogal - heel erg - lang zijn. En dit waren toch wel de vragen waar ik wel een goed antwoord op kon geven. Eigenlijk vond ik alle vragen heel leuk!

Follow

8 reacties:

 1. Ik lach ook vaak gewoon met m'n eigen moppen ookal zijn ze rotslecht! Leuk artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk artikel en ik herken mijzelf ook wel een beetje met dat 'onder een steen leven', hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe Q&A! Wat leuk om zo te fantaseren over de toekomst, blijf het zeker doen!x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik studeer International Communication and Media in Rotterdam, en in het tweede en derde jaar kan je veel marketing keuzevakken kiezen! Veel van mijn vrienden gaan hierna ook een master doen in marketing! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je dat studeert! Ik heb je even een mailtje gestuurd, want ik heb er wat vragen over :)

   Verwijderen
 5. Wat een leuke antwoorden allemaal!! Bedankt voor het beantwoorden <3 Ik hoop dat je nog veel mooie reizen kan maken!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ahh zo leuk om te lezen! Superleuke vragen ook! Hihi, ik lach ook altijd veel te hard om m'n eigen grappen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat schrijf je toch ontzettend leuk Eva!het is iedere keer genieten.Vooral je Rome reis.Volg je hart met het kiezen van een studie! Er zijn zoveel leuke dingen die je kan doen.Dus geniet van alle leuke dingen van het leven.groetjes Ria van de Waardt.

  BeantwoordenVerwijderen