zaterdag 25 maart 2017

Maart | Wat houdt me bezig? Werk gevonden, toetsweek & nieuwe blog ideeën


We zitten inmiddels aan het eind van maart. Sinds ik één keer een artikel heb geschreven over dingen die me bezighouden, leek het me leuk om dit vaker te doen. Natuurlijk moesten eerst alle Rome artikelen online, vervolgens wilde ik wat fashion artikelen online, en nu is het dus tijd voor een artikel als dit. Vandaar dat 'ie een béétje laat is, maar het is nog maart, dus toch nog een soort van op tijd ;)

De outfit op deze foto vind je in dit artikel. Daar laat ik je de hele outfit zien en vertel ik je waar ik alles gekocht heb.

Fotoboek ontwerpen

Zoals je misschien al vaker op m'n blog hebt gelezen: ik ga een fotoboek van Rome laten maken. De mooiste foto's maakte ik op de zesde dag in Rome (je vindt de meeste al in dit artikel!) en daarvan komen er dus ook de meeste in het fotoboek. In dat artikel zei ik ook al dat ik iets 'bijzonders' heb gedaan met het fotoboek. Op de meeste pagina's is het namelijk zo dat de persoon op de linkerbladzijde naar het gebouw of de persoon op de rechterbladzijde kijkt, of andersom. (Voor de slimme mensen onder ons: niet dat het gebouw dus opeens naar de persoon kijkt HAHA, ik had het over de bladzijden.) Ik heb alle foto's inmiddels bewerkt en op de goede plaats gezet in het boek. Alleen nog een deel van de teksten. Ik wist dat het maken van een fotoboek lang zou duren, maar er gaat écht veel tijd in zitten.

Werk gevonden?!

Ik had bij de Albert Heijn gesolliciteerd, maar ze kozen iemand anders omdat zij dichtbij woonde. Ik moest een half uur fietsen en zij woonde om de hoek. Jammer, maar ik keek gewoon weer verder. Ik zocht een leuk baantje voor het weekend, en eventueel op avonden, en dat heb ik inmiddels gevonden! Ik ga bij de camping werken bij mij in de buurt. Ik ga meehelpen in het restaurant, maar ook met andere dingen natuurlijk. Ik heb gelukkig al ervaring in de horeca én mijn vakantie valt net buiten het hoogseizoen, dus dat kwam mooi uit. Ik heb mijn eerste en tweede werkdag al gehad en ik vond het meteen superleuk. In de tijd die ik overheb, kan ik nog gewoon werken bij het Pannenkoekenhuis van m'n oom waar ik normaal gesproken werkte. Maar daar hadden ze in de winter minder mensen nodig, dus vandaar dat ik daar even niet werkte. En verder heb ik me opnieuw ingeschreven om bijles Nederlands te gaan geven, want degene aan wie ik bijles gaf, krijgt nu een ander onderwerp met Nederlands, waar ze wel goed in is. Ze had trouwens een hoog cijfer voor de toets waarvoor ik bijles gaf, dus daar ben ik wel trots op natuurlijk.

Toetsweek

Ik zit nu midden in de toetsweek en da t terwijl ik nét werk heb. De perfecte timing dus, maar niet heus. Maarja, anders gebruik ik die tijd misschien wel om uit te stellen, en nu kan ik gewoon werken. Het is wel weer leuk dat ik nu elke week iets heb om naar uit te kijken :) Oh, trouwens: toetsweken zijn soms best wel chill. Je hoeft maar even naar school en meestal kun je uitslapen. Het enige minpuntje: op een of andere manier beginnen 4 van de 5 toetsdagen bij mij gewoon om 08:30! Een kwartiertje later dan op normale lesdagen, dat wel. Gelukkig heeft vroeg opstaan ook een positieve kant, want anders gebruik je je ochtend niet echt en nu kan ik tenminste 's middags foto's maken voor m'n blog.

Nog meer drukte

Verder moet ik na de toetsweek allemaal dingen inleveren - wat ook veel tijd gaat kosten. Ik moet een eigen website inleveren voor informatica (verwacht er niet te veel van hoor, het lukte nog net om een sidebar en een menu te maken) en staat er na de toetsweek alweer een toets maatschappijleer gepland. Maar eerst de toetsweek eens zien door te komen. Gaat vast lukken.

Een maand vol met ideeën

Ik schrijf 3 artikelen per week, dus je zou denken dat ik op een gegeven moment geen inspiratie meer heb. Nou, dat heb ik dus wel. Ik heb altijd ontzettend veel ideeën voor artikelen, en ik heb nu al een planning gemaakt met artikelen voor april. Misschien schrijf ik ooit wel een artikel over waar ik m'n ideeën 'verzamel' en waarmee ik een overzicht maak van m'n artikelen. Ik heb in ieder geval al wat leuke ideeën voor kleding inspiratie artikelen en er komen nog wat outfits online die ik in Rome op de foto heb gezet. (één outfit daarvan staat al online!)

Mails

Weet je waar veel tijd in gaat zitten? Alles regelen met bedrijven die mailen voor m'n blog. Maar dat is wel weer leuk natuurlijk, dus daar heb ik geen problemen mee :) Ik kreeg gisteren zelfs een mailtje met een uitnodiging om naar de opening van een pop up store in Amsterdam te gaan, maar helaas, dat wordt een beetje duur met de trein. De opening valt ook echt precies in het weekend tussen de dagen van de toetsweek, wat ook meespeelde natuurlijk. Maar ik kan niet wachten om wél een keer ja te kunnen zeggen tegen zo'n leuk event. Want als je er toch helemaal heen bent gegaan, kun je daarna ook gewoon winkelen. En foto's maken van je outfit natuurlijk. Dat is wat bloggers doen als ze op een mooie plek zijn ;) Verder zijn er (naast het fotoboek) sowieso nog twee leuke samenwerkingen die wel doorgaan. Leuk dat iedereen nu weer mailt, want het was even wat stiller begin dit jaar. En als laatste mailde iemand die een afstudeeronderzoek doet voor Follow Fashion. Zij gaat mij (en andere bezoekers van die blog) wat vragen stellen voor een interview. Ik ben benieuwd!

School

Dit houdt me dus ook bezig, maar dan vooral dat ik erover nadenk dat ik het anders moet gaan aanpakken. Eerst was ik zo perfectionistisch dat ik heel veel leerde. Nu is het minder, terwijl ik toch dezelfde cijfers wil halen. En dat gaat natuurlijk niet samen. Leraren geven ook geen huiswerk meer op, je moet het zelf bijhouden. Maar dat is soms lastig, want dan vergeet ik dat er überhaupt opdrachten gemaakt moeten worden. Nu heb ik twee weken voor de toetsweek wel iets meer aan de opdrachten gewerkt, omdat ik wat meer doorwerkte in de les. En zelfs deze twee weken hebben geholpen. Ik ga na de toetsweek eens proberen om van elk vak alle opdrachten te maken. En dat kan nogal veel tijd kosten, maar zo onthoud je alles wel beter. Waar ik die tijd vandaan haal is een ander verhaal. Ik vraag me weleens af waar anderen die tijd vandaan halen (of: waar ik m'n tijd aan verspil). Misschien lees je in de volgende 'update' of het me is gelukt allemaal!

Het was een lang artikel deze keer, maar er zijn dus ook wel veel dingen die me bezighouden zoals je ziet. Geen 'kleine' dingetjes, maar dus vooral school / werk / blog. Ik denk dat er de volgende keer wat meer variatie is, omdat ik dan waarschijnlijk met wat dingen bezig zal zijn die te maken hebben met het nog leuker maken - ik mag zeggen dat ik m'n blog leuk vind toch? - van m'n blog. Ja, alweer over m'n blog, maar het wordt echt leuk! Of ik daar een apart artikel over maak of in zo'n artikel als dit vertel, dat merken jullie vanzelf :)

Wat houdt jou bezig de laatste tijd?

16 reacties:

 1. Je hebt het inderdaad wel druk maar gelukkig zijn het vooral veel leuke dingen (op die toetsweek na dan).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, het meeste is leuk gelukkig! Het is wel druk, maar anders is het ook maar zo saai hè? Nu heb ik in ieder geval wat dingen waarmee ik me kan bezighouden.

   Verwijderen
 2. Lekker bezig! Juist super dat je zoveel inspiratie hebt om te schrijven ! Heb ik ook hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op een of andere manier komt die inspiratie helemaal vanzelf. Ik denk dat iedere blogger dat wel heeft ja! Op één dag krijg ik soms wel 5 nieuwe ideeën voor artikelen, zonder dat ik er echt over heb zitten nadenken. Natuurlijk zijn ze niet allemaal even goed, maar ik kan toch nooit zoveel artikelen schrijven, haha. En het is altijd handig voor als ik een keer geen inspiratie heb!

   Verwijderen
 3. Wat een drukke periode, maar langs de andere kant is dat ook wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Omg, ik baal zo deze twee weken een drukke en spannende periode aan schoolexamens en mondelingen. Ik schijt echt in mijn broek haha. Hierna de echte centrale examens maar die vind ik nu eigenlijk nog helemaal niet zo'n 'big thing' haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met je examens :) Het is zo jammer dat dit soort dingen altijd precies tegelijk zijn met het mooie weer!

   Verwijderen
 5. Zo te horen (lezen) heb je genoeg te doen! En wat leuk, ik had die uitnodiging ook gekregen :) Had trouwens helaas geen tijd om erheen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zo jammer dat je er ook niet heen kon! Ik heb zelf nog nooit nee hoeven zeggen tegen een leuke samenwerking, maar helaas moest dat nu dus wel. Wie weet mailen ze later nog eens :)

   Verwijderen
 6. Wat ben je onwijs druk zeg! Maar, fotoboeken ontwerpen is altijd zo leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben idd wel heel benieuwd waar jij al die creativiteit en inspiratie vandaan haalt! Veel succes met alles! :*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar met de toetsweek, ik heb mijn werk (en blog) nu even op een laag pitje gezet, want ik zit nu middenin een toetsweek. Veel succes! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha wat ben je lekker enthousiast! Ik ken de struggles van werk + school + blog, zooo frustrerend soms! Maar wauw hoe manage jij 3x per week bloggen, ik krijg met veel moeite 1x per week een blogje online :')) Maarja, over een aantal weekjes examens en dan heb ik tijd genoeg hopelijk! Ik ben trouwens benieuwd naar een post met waar je je inspiratie vandaan haalt! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waar ik het in dit artikel over had was een post over iets waarmee ik m'n artikelen verzamel en een overzicht maak, máár inmiddels heb ik ook al 7 tips verzameld om inspiratie voor je artikelen te krijgen, dus die komt ook nog online. Stay tuned! :)

   En 3x per week bloggen is heel veel werk, tenminste, als je er zoveel werk van maakt als ik doe! Maar in de toetsweek (perfecte timing!) heb ik tijd kunnen besteden aan foto's maken (2x echt twee en half uur, totdat m'n camera leeg was, haha!) dus ik kan weer een tijdje vooruit. Het is een soort van routine geworden. Wat helpt: stel voor jezelf vast dat je op 3 dagen blogt, maar dat het niet uitmaakt als het een dagje later wordt. Op een of andere manier heeft dat me geholpen!

   Verwijderen