woensdag 5 april 2017

Wat moet je absoluut zien of doen als je in Rome bent?


Rome is een ontzettend gezellige stad, waarvan ik denk dat je niet genoeg gezien hebt als je alleen maar de (mooie!) overblijfselen van het oude Rome hebt gezien. Er is zoveel meer te doen dan je denkt. Daarom laat ik je vandaag niet alleen wat toeristische bezienswaardigheden in Rome zien, maar ook wat andere dingen die leuk zijn om daar te doen.

Laten we beginnen met de gebouwen die je echt gezien moet hebben in Rome. Daarna heb ik nog een paar dingen die qua belevenis superleuk zijn. Stel dat je één dag hebt om in Rome rond te lopen? Als je dan alles bezoekt op dit lijstje, afsluitend met de 3 dingen die geen 'gebouw' zijn, dan heb je wat mij betreft echt het leukste gezien en gedaan.

Het Colosseum

Deze was te verwachten! Het Colosseum vind ik gewoon ontzettend bijzonder, vooral omdat het zo groot is en omdat er zoveel van bewaard is gebleven. De foto die je hierboven ziet, is in het colosseum gemaakt. De trui en de rest van de outfit hebben we later dicht bij de zuil van Trajanus op de foto gezet, en het artikel met de outfit kwam een paar dagen terug al online.

Forum Romanum

Dit is op zich al heel leuk om te bezoeken, maar wat je dan sowieso ook moet doen, is naar het hoogste punt toe lopen. Daar heb je zo’n mooi uitzicht! Deze foto is nog niet eens vanaf het allerhoogste punt genomen, dus moet je nagaan.

De Trevi-fontein

De trevifontein was zó mooi! En hij was ook ontzettend groot, veel groter dan verwacht. Op foto's is het zoveel anders dan in het echt. Als je daar dus niet heen gaat als je in Rome bent, zul je dat nooit weten.


(De omgeving van) de Engelenburcht

Hoewel de Engelenburcht naar mijn mening niet heel speciaal is, vind ik het wel de moeite waard om er heen te gaan. Ik weet zeker dat daar vaker straatmuzikanten te vinden zijn en de omgeving is gewoon ontzettend mooi.

De suikertaart

De Suikertaart is geen oud gebouw, maar wel mooi om te zien!  Wat je ook zeker moet doen: met de lift omhoog zodat je van het mooie uitzicht kunt genieten. En ’s avonds is dat natuurlijk het leukst.


De Spaanse trappen (bij Piazza di Spagna) & Piazza Navona

Al ga je maar heel even naar de Spaanse trappen, het is zeker de moeite waard. Bij de Spaanse trappen gebeurde één van de 3 blunders met straatverkopers. Dat was echt heel grappig ;) Verder is Piazza di Spagna een leuk pleintje bij de Trappen, maar het is ook leuk om naar een ander plein te gaan, namelijk Piazza Navona. Daar zijn 3 fonteinen te zien. Piazza Navona is vooral leuk om ’s avonds te bezoeken, en is goed te combineren met een andere 'bezienswaardigheid' waar je echt geweest moet zijn, namelijk de beste ijssalon van Rome: Giolitti.

En voordat ik het vergeet te vertellen: andere bezienswaardigheden in Rome zijn bijvoorbeeld de Catacombe di Priscilla, de boog van Constantijn, de Sint Pieter en Ostia Antica. Van deze dingen zou ik zeker de Sint Pieter en Ostia Antica bezoeken, mocht je bijvoorbeeld maar voor een korte stedentrip naar Rome zijn.

Andere dingen om te doen in Rome


En dan de andere dingen dan gebouwen, waar je absoluut naartoe moet als je in Rome bent.

’s Avonds door Rome lopen: dat moet je gedaan hebben!

Het is zó leuk om door Rome te lopen en bijvoorbeeld een ijsje te halen op een leuke plek, terwijl het eigenlijk avond, bijna nacht is. Oók na 12 uur 's nachts zijn er nog ijssalons open. Het doet me meteen weer denken toen we met z'n vieren en één leraar naar de ijssalon Giolitti gingen, en we het eerst niet konden vinden. Om geen tijd te verliezen, renden we met de leraar door Rome, om uiteindelijk daar aan te komen. Het voelde zo vrij. Het drukke Rome overdag is prachtig, maar het nog mooiere rustige Rome 's nachts is onvergetelijk.

Alle fratte di trastevere (het beste restaurant in Rome óóit, vind ik dan)

Dit restaurant had ik uitgekozen. Ik had namelijk aan de leraren doorgegeven dat er op deze blog leuke restaurantjes stonden. Daar gingen we dus de vijfde dag heen. Eenmaal binnen was het er ontzettend gezellig. Het personeel was heel vrolijk en ik heb nog nooit zulk lekker eten op. Het was ook wel te merken aan de korte tijd waarin de voorgerechten op waren, want ik geloof dat iedereen het lekker vond! Sowieso is Trastevere (waar het restaurantje zich was) een heel gezellige buurt. Maar goed, Rome in het algemeen is gewoon al gezellig ;)


Giolitti (ijssalon)

Iedereen van onze groep die niet naar Giolitti is geweest, zou per direct terug moeten. Wij gingen hier de eerste keer ornd 12 uur ’s avonds heen en de tweede keer overdag. Wat ik je aanraad? Ga ’s avonds! Dan zijn ze nóg vriendelijker dan ze daar sowieso al zijn en krijg je meer ijs op een of andere manier. Maar, hoe dan ook: bij Giolitti móét je geweest zijn als je in Rome bent geweest.

Over de gezelligheid van Rome

Een lerares, die natuurlijk al veel vaker in Rome is geweest, merkte op dat Rome over het algemeen heel gezellig is. En daar ben ik het mee eens! Niet alleen overdag, door bijvoorbeeld alle straatmuzikanten, maar vooral in de avond! Daarom vond ik het ook zo leuk om 's avonds nog rond te lopen. Andere steden zijn natuurlijk ook leuk, maar de sfeer in Rome vond ik helemaal geweldig. Ik heb trouwens nog een tip voor je: wil je besparen op avondeten in Rome? Dat kan altijd, er zijn genoeg goedkope restaurantjes te vinden, zoals Polese. Toch raad ik je aan om minstens één keer écht goed uit eten te gaan. Die belevenis wil je gewoon niet gemist hebben.

Ik heb nu de Rome artikelen van alle (6) dagen bij één categorie toegevoegd. Je vindt ze allemaal hier.

Ik mis Rome nu al. Echt waar. Ik zou zo nog eens teruggaan. Ook al moet ik dan alles zelf regelen in plaats van dat de leraren dat doen. Daarom heb ik nog een tip voor jullie: Bij WeFlyCheap kun je alles voor je reis naar Rome in één keer boeken. Dat is wel zo handig. Ik geloof dat wij al een goedkope reis hadden (van zo'n €400), maar daar kost het gek genoeg nog minder.

Dus. Heb jij jouw vakantie naar Rome inmiddels al gepland? Wat wil jij sowieso (nog eens) zien in Rome?

4 reacties:

 1. Ik hoop dat ik ooit een reisje naar Rome boek, de citytrip komend jaar gaat naar Berlijn, ook heel mooi denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben twee keer naar Berlijn geweest en ik kan je vertellen dat het een erg leuke stad is! Toch is Rome nóg leuker en gezelliger :) En veel plezier in Berlijn!

   Verwijderen
 2. Volgend jaar mag ik ook met school op excursie en hoop stiekem ook dat wij naar Rome mogen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als wij op eindexamenreis gaan met school, dan kunnen we volgens mij niet naar Rome, maar dat zou wel leuk zijn. Dit was alleen pas de reis voor Gymnasium 4. Ik hoop ook voor je dat je naar Rome kunt!

   Verwijderen