dinsdag 18 april 2017

April | Wat houdt me bezig? Updates over school en werk & voor het eerst een boek gekocht

We zijn alweer over de helft van april, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe update over wat me bezighoudt. Ik ga eerst even verder over mijn Wat houdt je bezig? van Maart, maar er zijn natuurlijk ook een aantal helemaal nieuwe dingen bij gekomen! En maak je geen zorgen: die updates over school en werk komen echt niet iedere maand terug. Maar nu toevallig wel, want sinds de vorige update heb ik nieuw werk, en op school heb ik ook veel te doen op dit moment.


Update: is dat fotoboek nou eindelijk af?

Lekker interessant, maar ik vertel het toch, omdat er natuurlijk weer iets fout ging. Maakt het alweer iets interessanter voor jullie. Vanwege de toetsweek had ik afgesproken met het bedrijf waardoor het gesponsord wordt dat ik het fotoboek van Rome na de toetsweek af zou maken. Maar, het moest mij natuurlijk weer overkomen: na een bepaalde tijd werd het fotoboek uit het winkelmandje verwijderd. Doei fotoboek. Doei uren werk. Inmiddels heb ik alle foto's er weer opnieuw in gezet, precies zoals de oude versie. Met de teksten voor het fotoboek ben ik ook weer bezig en ik hoef er nog maar een paar te schrijven.

Update: werk

Mijn nieuwe werk op de camping is ontzettend leuk. Tot nu toe werk ik elke vrijdag, maar verder in april werk ik afwisselend op vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Ik werk vooral in het restaurant op die camping, zo leuk! Verder heb ik vanwege drukte (zie volgende punt) tegen m'n tante gezegd dat ik de komende tijd niet in hun pannenkoekenhuis kan werken. Ik had gedacht dat dat er wel bij kon, maar ik kom anders écht niet uit met m'n tijd, dus voor nu werk ik alleen bij de camping. En de bijles waarvoor ik me opnieuw had ingeschreven? Nog geen reactie, maar dat duurt altijd een tijdje. Verder heb ik het werk voor m'n vader weer opgepakt: ik ben bezig om productfoto's, die ik ook zelf heb gemaakt - van allemaal auto-onderdelen, haha - te bewerken zodat ze een witte achtergrond krijgen. Je kunt namelijk niet altijd in één keer de achtergrond weghalen met een photoshop programma. Het kan wel lastig zijn, maar door trucjes die ik mezelf heb geleerd, gaat dat wel steeds sneller.

Update: school

Ook had ik het in mijn vorige wat houdt me bezig artikel over school. Dat ik het anders wilde gaan aanpakken. Of dat gelukt is? Een beetje. Ik schrijf nu steeds per paragraaf van natuurkunde een kleine samenvatting in plaats van dat ik dat altijd last-minute doe. Verder maak ik voor wiskunde veel sommen opnieuw, omdat ik het een moeilijk hoofdstuk vind. Nu ook nog echt opdrachten maken van natuurkunde in plaats van alleen maar samenvattingen. Het valt niet mee allemaal. Waar ik wel blij mee ben: ik heb 'bijles' gekregen voor scheikunde nadat ik een 6,1 haalde. Klinkt niet heel laag, maar als ik zo'n cijfer heb, betekent dat dat ik er toch niet zo veel van snap allemaal. Ook voor M&O was ik nog even langer in de les blijven zitten voor extra uitleg over interestberekeningen enzo. Dus ik doe wel m'n best :)

Update: drukte school / blog

Met school valt de drukte inmiddels wel mee. Toch heb ik het nu steeds drukker met m'n blog, maar dat vind ik superleuk, dus ik mag niet klagen :) Een héle leuke samenwerking die laatst online is gekomen? Mijn artikel over lente fotobehang van Pixers. Dat artikel is écht een aanrader om te lezen als je je kamer of gewoon je hele woning anders wilt maken.

Ik heb voor het eerst een boek gekocht

Over drukte gesproken: ik kocht het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Je kreeg laatst namelijk het boekenweekgeschenk bij aankoop van een boek, waarmee je op zondag 2 april gratis kon reizen. Ik wilde al langer een boek over productiviteit, geluk, fotografie, of iets anders waar ik blij van word. Nooit meer te druk is - zoals het op de achterkant staat - geen tijdmanagementsboek, maar laat je op een andere manier zien hoe je met tijd om kan gaan. Ik ben benieuwd! Er is alleen één ding: ik heb het nog wel te druk om het te lezen. Lekker tegenstrijdig weer, maar ik kan niet wachten totdat ik aan het boek kan beginnen. En dat hoor je mij niet vaak zeggen. (en ja, dit is dus het eerste boek dat ik ooit gekocht heb!)


Idee: kleding verkopen via instagram?

Het is nog maar een idee, maar ik hoop dat ik ooit tijd heb om er echt iets mee te doen: mijn kleding verkopen. Ik wil dan de kleding op de foto gaan zetten alsof het outfitfoto's zijn, waardoor het hopelijk beter verkoopt. De meeste kleding pas ik namelijk nog gewoon, maar vind ik niet meer leuk genoeg. Een ander idee is dat ik het gewoon op een 'simpele' manier op de foto zet, en via instagram verkoop. Wel op een heel nieuw account natuurlijk.

Ik heb dringend kleding nodig

Ik heb al veel minder het probleem dat ik voor m'n kast sta en niks heb om aan te trekken. Toch wil ik niet altijd met het hetzelfde rondlopen: mijn favorieten zijn nu mijn roze zachte Zara trui, mijn roze H&M trui, en mijn roze Adidas shirt. Maar: dat is wel erg veel roze inderdaad. En aangezien ik op deze manier voor elk weer, of het nou warm of koud of er tussenin is, iets anders heb, draag ik deze dingen áltijd. Tijd voor iets nieuws lijkt me.

Toen ik laatst naar Utrecht ging, heb ik dus ook geen roze dingen meer gekocht. Erger zelfs, ik kocht helemaal geen kleding, alleen bh's. Laten we even een voorbeeld nemen: ik kwam een leuk shirtje tegen, maar hij was roze. Priscilla zei vervolgens: "hé, daar hangt hij ook in het groen!" Waarop ik naar het groene shirt keek, en antwoordde: "word ik hier blij van? Nee, eigenlijk niet". "Tja, als jij alleen maar blij wordt van roze." En ja, ik word inderdaad heel blij van roze :) Misschien moet ik als oplossing van mijn kleding crisis maar wat vaker online kleding bestellen. Ik heb er nog niet veel ervaring mee, hoewel ik wel altijd kleding wishlists op mijn blog zet. Tijd om zelf ook eens iets te bestellen.

En die nieuwe ideeën voor m'n blog dan?

In mijn vorige update artikel vertelde ik dat ik jullie in april al mijn nieuwe ideeën zou vertellen. En om eerlijk te zijn: in dit artikel stond eerst ook echt het lijstje met de nieuwe dingen. Maar dit werden er steeds meer, totdat ik uiteindelijk tóch besloot om er een heel nieuw artikel over te schrijven. Jammer hè? Nouja, ergens deze week komt dat dus nog :)

Eén van die nieuwe ideeën

Oké, één idee vertel ik alvast. Die weet je namelijk misschien al. Heb je vorige week het artikel over The Law of Attraction gelezen? Dat is dus een nieuw onderwerp op mijn blog, namelijk positiviteit / geluk. Ja, klinkt allemaal heel spiritueel enzo, maar je zult zien dat het echt leuk en interessant is om over dat soort dingen te lezen. Ik werd trouwens ook heel blij van jullie reacties op dat artikel :)

Bijna meivakantie!

Nou, dat was alweer een veel te lang update artikel, maar ik hoop dat jullie zoiets leuk vinden om te lezen :) En nu is het alweer bijna vakantie: nog een paar dagen voor de meivakantie! Hopelijk kan ik in die tijd alle nieuwe ideeën (waarover jullie later dus meer horen) wat meer uitwerken. Ook ga ik in de vakantie veel werken - er zijn namelijk wat meer uren voor mij ingepland. Heb ik ook wel nodig, want toen het afgelopen zaterdag en zondag helemaal vol zat in het restaurant, merkte ik dat er nog redelijk wat dingen waren waarvan ik nog niet goed wist hoe het moest. Nouja, zoals je ziet, ook in de vakantie heb ik genoeg te doen.

De outfit die je ziet in dit artikel vind je hier, inclusief 8x accessoires die je outfit af maken!

Wat houdt jou bezig op dit moment?

0 reacties:

Een reactie posten