woensdag 12 april 2017

Utrecht deel 2 | Onze hilarische treinavonturen, zó gaf ik €0,80 uit aan kleding, & hoe outfitfoto's maken écht gaat


Toen ik het andere artikel over Utrecht aan het schrijven was, kwam ik erachter dat het een nogal lang artikel werd als ik ook alle verhalen erbij zou zetten. Daarom vond ik het een beter idee om het artikel op te splitsen in een outfit artikel en een artikel met alle falende verhalen van die dag. Dus, bij deze!

Utrecht | gratis met de trein

Zoals ik al eerder zei op m'n blog, kon je een tijdje terug (zondag 2 april) gratis reizen met de trein. Je hoefde alleen het boekenweekgeschenk mee te nemen als 'kaartje'. Op die dag ging ik dus winkelen in Utrecht. Heb je trouwens deze kans gemist? De actie is elk jaar opnieuw, dus volgend jaar weer een kans! Heb je dus nog een leuk (Nederlands!) boek op je wishlist staan, koop hem dan volgend jaar, zodat je het boekenweekgeschenk erbij krijgt waarmee je gratis kunt reizen.

En natuurlijk waren de winkels gesloten

We waren om 10 uur 's ochtends in Utrecht. Van tevoren hadden we de openingstijden van de winkels in Utrecht (op zondag) opgezocht. Meerdere sites gaven aan dat de winkels de keuze hadden om open te gaan om 10:00. Wat die sites je niet vertellen: in werkelijkheid openen bijna alle winkels pas om 12:00. Waarom zetten ze dat er niet even bij?

"Kijk, dit soort muurtjes zijn nou leuk als achtergrond van je foto's!"

Foto's maken

Gelukkig hoefden we geen 2 uur te wachten, want die tijd konden we gebruiken om uitgebreid foto's te maken. We liepen een beetje door Utrecht te dwalen en in een zijstraatje zag ik een mooi huis voor op de achtergrond. Of nouja, eigenlijk ging het om de muur ervan, maar zoals je in het outfitartikel kon zien, hebben we ook foto's met het hele huis op de achtergrond gemaakt.

Soms is het gewoon té grappig allemaal.

Klaar met outfitfoto's & lekker in de zon zitten

Toen we klaar waren met foto's maken, hadden we nog een heel uur over. We liepen nog een rondje door Utrecht en uiteindelijk gingen we op een bankje zitten. Het was zo fijn om even niks te doen en lekker in de zon te zitten. Dat meen ik serieus: je zou echt eens wat vaker buiten moeten gaan zitten. We praatten over van alles en nog wat, uiteindelijk over fruit, en ik merkte op dat ik sinaasappels helemaal geweldig vond (ja, lekker interessant Eva - lees maar verder, het leuke komt nog!). En ik zei dat ik altijd blij word van verse jus d'orange, maar dat dat in restaurants altijd zo duur is. Echt €3,50 voor één glas. En je raadt het al: we liepen verder door de stad en op meerdere plekken stonden ze met bekers verse jus d'orange! Voor één euro! HOE TOEVALLIG?! Volgens m'n moeder verkopen ze dat wel vaker in de stad, maar het gaat even om het idee. Wat het allemaal nóg interessanter maakt: het heeft iets te maken met The Law of Attraction. Daarover later meer, want ik ga er nog een artikel over schrijven.

12:00 Eindelijk winkelen

Het was eindelijk tijd geworden voor de winkels om open te gaan. We waren als één van de eersten binnen bij de Zara. Als je daar later op de dag komt, zijn alle kleine maten al uitverkocht, dus het leek ons een goed plan om daar het eerst heen te gaan.

In English please

"Ik zag een jumpsuit met bloemen in de etalage, waar in de winkel kan ik die vinden?" zei ik tegen iemand die bij de Zara werkte. De medewerkster vertelde dat ze Engels sprak. Eeeeehm. Ik had al wel bedacht dat het woord jumpsuit in het Engels hetzelfde was, maar ik wist zo snel niet uit te leggen waar precies ik de jumpsuit had gezien. Gelukkig redde Priscilla me. Ik zou nooit op het idee komen om het a jumpsuit with a floral design te noemen. Nee, als ik iets langer had nagedacht, dan werd het een jumpsuit with flowers. Lol. En het woord voor etalage wist ik al helemáál niet. Oh, hoe het afliep: de jumpsuits waren van de nieuwe collectie, en waren dus nog niet binnen. Waarom die paspop in de etalage al wel zo'n fancy jumpsuit aanhad weet ik nog steeds niet.

En toen: naar Eindhoven

Het was een heel logisch idee (niet dus) om na Utrecht, ook nog naar Eindhoven te gaan. Ik woon precies tussen die twee steden in, dus we waren nogal aan het heen-en-weer reizen die dag. Op het station werd omgeroepen dat de trein die we wilden nemen een half uur vertraging had. Gelukkig had de trein daarvoor ook weer vertraging, waardoor we die trein konden nemen.

We konden maar twee uur in Eindhoven rondlopen voordat de winkels zouden sluiten, maar we hebben nog genoeg winkels kunnen bezoeken :) We gingen natuurlijk ook nog naar de Zara in Eindhoven, maar ook daar hadden ze de jumpsuit die ik wilde nog niet.


Inmiddels had Priscilla een plantje voor haar moeder gekocht die ze nu de rest van de avond overal mee naartoe sleepte.

En weer naar huis

Eindelijk een zitplek gevonden... op de grond

Ja hoor, we daar zaten we dan, in een benauwde ruimte vol met gratisreizende mensen die ook zo slim waren om gratis te reizen. Maarja, ik ben wel blij dat we het uiteindelijk gedaan hadden, want nu had ik een excuus om een boek te kopen.

Uitgelachen worden in de trein enzo

Wat trouwens wel grappig was: we liepen die hele trein door terwijl we een plekje zochten. Het was al benauwd, maar het werd alleen maar erger. We kwamen aan op een tussenstukje in de trein, dus op zo'n plek om in- en uit te stappen, waar heel veel mensen op elkaar stonden. Lekker benauwd dus. Wat ik toen zei, over de warmte: "Zo, het is hier nog erger!" waarop een man in de trein zei: "Ergârrrr!". Oeps, ik wist niet dat ik het met zo'n accent zei, hahaha!

Maar dat was niet waardoor iedereen ging lachen, want dat komt nog. We stapten dus half over mensen heen, en Priscilla had nog steeds haar plantje bij zich in die benauwde trein. Toen zei iemand: "Nou, ik denk niet dat die plant het gaat overleven." Hahaha, die opmerking. Iedereen die daar stond moest lachen. Het was ook totaal niet als vervelende opmerking bedoeld hoor. Het gaf me juist het gevoel van gezelligheid. Iedereen had het er nog even over, maar daarna wilden we weer teruglopen naar de minder benauwde ruimte. Maakt die trein opeens een soort bocht ofzo. Dus ik kwam helemaal tegen zo'n man aan. Ook echt heel lomp, lol. Ik riep ook net iets te hard "Sorry!" en we liepen snel verder. En toen kwamen we dus op de plek die je hierboven ziet.Gelukkig konden we al snel overstappen en hadden we wel een zitplek. Leuk hè, zo'n plantje?


En.. wat kocht ik uiteindelijk?

Je zou dus denken dat ik met tassen vol kleding thuis zou komen, maar dat is dus niet zo. Priscilla had nog redelijk wat kleding bij de Primark gekocht. Gelukkig heb ik wel wat nuttigs gedaan; ik heb zwarte Clarks gepast! Maar, ik dacht dat ze twee maten had gegeven en zei ook letterlijk: "ja die linkse zit wel wat losser". Wauw, Eva. Het was ook wel echt zo, maar ik dacht erachteraan: dus het moet die andere maat zijn. Haha. Maarja, ik kocht ze nog niet, want ik wilde ze gewoon gepast hebben. Dan zie ik wel of ik ze eens bestel als ik weer een aanbieding tegenkom op internet.

Aan 'kleding' gaf ik uiteindelijk €0,80 uit. Nu zal je vast denken: HOE DAN?! Nou, ik had een tijdje geleden €100 (!) gewonnen bij Amerika Today van Suzanne. In Utrecht vond ik niks bij die winkel, maar in Eindhoven wel: ik kwam een grijze bh tegen van Calvin Klein en die was zó mooi. Er was alleen één dingetje: zo'n bh kost €42,-. Hallo?! Heb ik eindelijk een bh gevonden zonder pijnlijke beugel waardoor je na een dag gewoon pijn krijgt, heb ik dit weer. Ik wilde er twee kopen, maar vanwege de prijs liep ik met één bh naar de kassa. Bleek er gewoon korting te zijn, terwijl Calvin Klein bij America Today altijd uitgesloten is van aanbiedingen. Thanks to National Glamour Day! Ik kreeg 20% korting, waardoor één bh nog maar €33,60 kostte. Dat was de moeite waard, dus zonder te twijfelen pakte ik nog een bh en rekende ze beide af. Daarna liepen we verder de stad in, maar het zat nog steeds in m'n hoofd: alleen vandaag kon ik ze zo goedkoop kopen. Na een paar winkels gingen we terug en uiteindelijk kwam ik met 3 bh's thuis. En nu snap ik pas waarom mensen hier zoveel aan uitgeven, want ze zitten echt fijn. Trouwens: bij Zalando vind je die bh's ook en ik zag dat je 20% korting krijgt op de roze versie!

Dit artikel begint een beetje te lijken op mijn niet-normaal-lange Rome artikelen. Toen had ik natuurlijk nog véél meer verhalen te vertellen - van blunders met straatverkopers tot ons nachtelijke bezoek aan de beste ijssalon van Rome. Oh, en waar het me ook aan laat denken: onze avonturen tijdens Tienertour. Toen gingen we ook met de trein en ging er natuurlijk ook van alles mis. Hier vind je het eerste artikel en het tweede artikel daarover.

En hier vind je de outfitfoto's van deze dag!

Knap van je als je helemaal tot hier gelezen hebt. Het was een lang artikel, I know, maar ik wilde ook echt even alles kwijt. Het was een superleuke en gezellige dag zoals je hebt kunnen lezen :)

Wat vinden jullie van Utrecht? En wat is het raarste dat je ooit hebt meegemaakt in de trein?

10 reacties:

 1. Leuk artikel!En zo horen ook een hele gezellige dag :) Leuk idee om een soort vlog in letters te maken. Ik heb nog nooit met de trein gereist... oeps :'

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het zo bekijkt, dan is het inderdaad een vlog in letters! Dat maakt m'n blog iets persoonlijker en dat vind ik wel leuk :) En je moet echt eens met de trein ergens heen gaan hoor. Ik vind reizen met de trein op zich al een heel avontuur en je kunt ook (bijvoorbeeld met een dagkaart, €16 bij Albertheijn volgens mij) naar plekken waar je normaal niet komt. Zeker doen dus!

   Verwijderen
 2. Leuk artikel en gezellig geschreven. Ik denk dat ik die bhs ook maar eens ga passen. Zo pijnlijk af en toe beugelbhs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, je hebt goedkoop Calvin Klein bh's weten te scoren zeg! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk!! Die verhalen van de trein zien er wel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, dat plantje, overal mee op stap! Ik vind het leuk om te lezen, dit, wat cool dat je gratis met de trein kon rondreizen. Tof artikel! liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, €100 shoptegoed is nog eens fijn winkelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Anders had ik nooit zoiets duurs kunnen kopen én was ik er nooit achtergekomen dat er korting was. Ik ben er dus wel extra blij mee!

   Verwijderen
 7. Ooh, echt een superleuk artikel! Eén keer was ik op de trein gestapt die naast de trein stond die ik moest hebben, maar ik was zo into mijn muziek dat ik op de verkeerde stapte, oeps. Maar gelukkig had ik het optijd door :) XXX

  BeantwoordenVerwijderen