vrijdag 14 april 2017

#Positiviteit | The law of attraction


Ik heb iets héél interessants gevonden, dat ik graag op m'n blog wilde delen. Het gaat namelijk over het aantrekken van positieve dingen, ook wel The Law of Attraction genoemd. Ik wist niet dat het bestond, maar ergens had ik altijd al het idee dat je iets altijd kunt krijgen of bereiken als je dat graag wilt. En daar is dus een hele theorie voor, waar ik je vandaag meer over vertel.


Bekijk voordat je m'n artikel leest even deze video van Sanny. Zij legt de Wet van de aantrekkingskracht uit en noemt ook een paar bijzondere voorbeelden. Mocht je je afvragen of deze video in m'n artikel mag staan: embedden is altijd toegestaan :) Kun je de video niet zien? Klik dan hier om hem te bekijken.

Wat is de law of attraction?

De law of attraction, oftewel de wet van de aantrekkingskracht, is heel simpel gezegd het aantrekken van positieve dingen. Dat trek je aan door positieve gedachtes. Zo simpel is het! Wil je iets heel graag? Wil je bijvoorbeeld een doel bereiken of iets nieuws krijgen wat je maar niet tegenkomt? Daar gaat deze wet dus over.


Voorbeelden van the law of attraction

1. Ik ben de laatste tijd aan het nadenken hoe ik verder wil met m'n blog. Daar is al uit gekomen dat ik sowieso veel over fashion wil schrijven, maar dat ik ook wat speciale dingen wil toevoegen aan m'n blog - zoals artikelen over dit soort dingen. En opeens kreeg ik een mailtje hierover. Iemand (ze heet toevallig ook Eva!) doet een afstudeeronderzoek en wilde wat mensen interviewen. Het interview gaat over de blog Follow Fashion van Marlou, die niet zo goed meer weet hoe ze met haar blog verder wil. We hebben het interview uiteindelijk via Skype gedaan.

2. Dan een tweede voorbeeld. Ik was artikelen aan het plannen voor de maand april / mei. En toen dacht ik eraan hoe leuk het zou zijn als mijn blog nog meer zou groeien. En ik dacht eraan dat als ik meer samenwerkingen zou krijgen, dat ook handig zou zijn voor wanneer ik geen inspiratie voor een artikel heb. En na die gedachten, werd ik de afgelopen tijd vaker gemaild voor samenwerkingen en zelfs voor een opening van een winkel in Amsterdam (waar ik helaas niet heen kon, maar het is wel een goed teken!). Ook is er inmiddels een artikel dat ik toch al wilde schrijven gesponsord. Komt morgen toevallig online!

3. Nog een derde voorbeeld: mijn horloge dat ik al twee jaar heb is heel erg aan het verslijten. Er zitten krasjes op het glas en het bandje gaat kapot. Ik kwam op dat moment een winactie tegen op een blog die ik al een tijd volg. Daarbij kon je een een horloge winnen. Ten eerste was het precies het horloge dat ik wilde: roze in combinatie met roségoud. De beste combinatie ooit dus. En ten tweede: ik won dat horloge! Hoe leuk is dat?! Echt waar, alles wat je wilt komt gewoon op je af.

4. En, waarom niet: een vierde voorbeeld. Ik heb wat dingen op Aliexpress besteld een tijdje terug. Ik wilde van die coole golden flakes voor op m'n nagels, maar omdat dat wat duurder was, bestelde ik iets anders. Dat was een soort gouden folie, voor maar €0,35, en ik hoopte dat je daarmee hetzelfde effect kon bereiken. Het enige minpuntje: het pakketje is nog steeds niet aangekomen! En waar die law of attraction dan weer terugkomt? Ik kreeg vorige week een mailtje om samen te werken met een site die op Aliexpress lijkt. En raad eens, daar verkopen ze dus die golden flakes voor op je nagels. Ik kan alleen niet zeker zeggen of die samenwerking echt doorgaat, want het pakketje is nog niet aangekomen en ik krijg even geen reactie. Maar oké, het was wel een leuk voorbeeld voor dit artikel :)

5. Ik had dit artikel eigenlijk al af, maar toen 'gebeurde' het vijfde voorbeeld. Toen ik begin april in Utrecht was met een vriendin, hadden we het over fruit enzo, en ik zei dat ik vaak sinaasappels eet omdat ik die helemaal geweldig vind (je denkt vast: oké, interessant, maar het komt dus nog.) In restaurants is het meestal best duur als je verse jus d'orange wilt bestellen. En je raadt het al: we liepen verder door de stad en opeens stonden er redelijk veel mensen verse jus d'orange te verkopen! Voor één euro! HOE TOEVALLIG?! Volgens m'n moeder verkopen ze dat wel vaker in de stad, maar het gaat even om het idee.

Wat helpt je om positieve dingen aan te trekken?


Volgens Sanny zijn er een paar dingen die je daarbij helpen: eraan denken, erover schrijven, erover spreken (dus: vertel het anderen) of zelfs een moodboard maken. Het enige wat ik (bewust!) van die vier dingen doe, is eraan denken. Maar het maken van moodboards, bijvoorbeeld met als thema "wat wil ik doen met m'n blog?" is wel heel leuk lijkt me! Wat ik verder onbewust doe, is erover praten, zoals je bij het vijfde voorbeeld zag. Wat jij trouwens misschien ook ooit gedaan hebt: je doelen opschrijven.

Wat ik er verder nog over kwijt wil


Er zijn wel twee dingen waarvan ik niet vind dat ze met deze zogenaamde aantrekkingskracht te maken hebben. De eerste daarvan is dat laatst twee bedrijven voor dezelfde samenwerking mailden (de webshop zelf en een bedrijf tussen blogger en webshop). Dat is te begrijpen en is dus echt geen toeval. Het andere was toen ik een tijdje terug had gevraagd of ze bij de camping hier in de buurt toevallig nog iemand nodig hadden om daar te werken. En ze hadden dus iemand nodig. Dat vind ik ook wel logisch als het campingseizoen er weer aankomt.

Verder vinden sommige mensen dat al deze dingen, dus bijvoorbeeld de vijf voorbeelden die ik noemde, toeval zijn. Andere vinden weer dat toeval niet bestaat, en dat het dus komt door de wet van aantrekkingskracht. Ook geloven mensen dat God hiervoor zorgt. Klinkt wel mooi dat er ook echt iemand zou zijn die je 'helpt' als het ware, maar ikzelf ben niet gelovig. Ik denk niet dat er een tussenpersoon is tussen jou en (zoals Sanny het noemt) het universum. Ik denk eerder dan jijzelf voor al het positieve kunt zorgen :)

Sowieso denk ik al dat als je je best ergens voor doet, dat je iets bereikt. Blijkbaar geldt dat ook voor als je iets wilt, dan krijg je het ook. Nu hoef je echt geen moodboards te maken van luxe villa's of mooie auto's of iets in die richting, dat zal echt niet werken. Maar zoals je ziet door m'n voorbeelden (en door de supermooie voorbeelden van Sanny! Je moet de video écht kijken als je dat nu nog niet hebt gedaan) werkt het wel met kleinere dingen.

Zo, dat was een nogal filosofisch artikeltje haha. Toevallig krijg ik de volgende periode filosofie op school, lekker toepasselijk dus.

Heb jij ervaring met / voorbeelden van the Law of Attraction?

8 reacties:

 1. Ahh wat een leuk artikeltje! Dit is echt superinteressant! Hier had ik nog nooit over gehoord, maar ik denk dat ik het er wel mee eens bent. Dat als je ergens veel (positieve) energie in stopt of er dus veel aan denkt of iets in die richter er dan ook iets uitkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen! Je maakt onbewust toch eigenlijk veel positieve dingen mee. Vaak sta je alleen maar stil bij wat er allemaal verkeerd gaat...  www.loisblog.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Je hoort altijd mensen zeggen "oh, dat overkomt mij weer" of "nou, het zit niet mee vandaag". Al die positieve dingen waar je (onbewust) naartoe werkt, worden soms gewoon vergeten.

   Verwijderen
 3. Wauw, echt een superinteressant artikel, ik denk ook als je er vaker aan denkt dat je je dan ook weer meer openstelt enzo. Echt een leuk blogje! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik vind het echt leuk om te horen dat je dit artikel leuk vindt :) Het is namelijk één van de nieuwe onderwerpen op mijn blog!

   Verwijderen
 4. Interessant! Ik wist trouwens helemaal niet dat Sanny daar ook zo mee bezig was, ik ga haar vlog eens bekijken. Vind het overigens superknap dat je je er al zo voor openstelt! Hopelijk brengt het je nog veel meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sanny maakt wel vaker video's over dit soort onderwerpen. Echt heel interessant!

   Verwijderen