vrijdag 12 mei 2017

Een app downloaden als de opslag van je telefoon vol is | #Lifehacks on friday


Wil je een app downloaden, maar is het geheugen van je telefoon vol? Deze en andere lifehacks voor je telefoon en je computer laat ik vandaag aan je zien. Van een tip voor Whatsapp tot een manier waarop je foto's kunt maken als je interne opslag van je telefoon vol zit.

Sneller typen door whatsapp op je computer

Ik stuur redelijk vaak een link van een blog naar vriendinnen toe. Hoe onhandig is het dan om die blog eerst weer op je telefoon op te zoeken, en dan de link door te sturen? Ik open gewoon web.whatsapp.com en stuur via daar de link. Ook handig: wil je een heel levensverhaal sneller typen op Whatsapp? Dan doe je dat ook gewoon via je computer. Tenzij je het typen op je telefoon je gemakkelijker afgaat natuurlijk. Ik heb sinds ik een telefoon kreeg (in groep 8 geloof ik) veel sneller leren typen op m'n telefoon. Toch type ik op mijn computer sneller, doordat ik een typecursus gehad heb en dus met 10 vingers type.

Gratis afbeeldingen en lettertypes voor je blog

En dan heb ik het niet over gratis stockfoto's. Als je een blog hebt, weet je misschien wel dat je niet zomaar afbeeldingen mag gebruiken. En meestal mag je lettertypes ook niet gebruiken. Er zijn sites waarop je afbeeldingen (en getekende dingen) kunt kopen. Maar, wat nog veel leuker is: ik heb me ingeschreven op een soort nieuwsbrief, waarbij je elke maandag 6 gratis sets met afbeeldingen of lettertypes ontvangt. Hier zie je elke week de gratis te downloaden foto's en fonts. Ik kon even niet vinden waar ik me ook al weer had ingeschreven voor de nieuwsbrief, maar als je elke maandag die pagina opnieuw bekijkt, dan kan het ook natuurlijk.


Tactiek om je telefoon leeg te maken

Nu we het toch over afbeeldingen hebben. Normaal gesproken kies je welke je verwijdert, maar het werkt beter om het andersom te doen. Je kiest dus welke je houdt! Selecteer al je foto's om te verwijderen, maar kies dan eerst foto's uit die wilt houden. Zo kijk je kritischer en wordt je telefoon een stuk leger. Probeer het maar eens, want deze lifehack werkt echt.

Een app downloaden op je telefoon als het geheugen vol is

Lukt het niet om een app te downloaden omdat het geheugen van je telefoon vol is? Daar is een oplossing voor. Bij mij werkte het om het cachegeheugen van mijn telefoon leeg te maken. Het cachegeheugen onthoudt dingen die je vaak gebruikt zodat de laadtijd daarvan minder is. Maarja, je moet toch wat om een app te downloaden als het geheugen vol is. Zo werkt het alsnog en staat die app zo op je mobiel. Het werkt trouwens niet oneindig, maar wel voor 1 à 2 apps. Ik hoop dat het ook voor jouw telefoon werkt!

Foto maken met je telefoon als het geheugen vol is

Als je telefoon geen foto's meer kan maken, is dat niet zo handig. De camera van je telefoon werkt meestal niet meer als je telefoon vol is. Je telefoon wil dan geheugen besparen. Het interne geheugen van je telefoon is dan waarschijnlijk al een tijdje vol. Toch kun je dan nog foto's maken. Via snapchat werkt het namelijk nog wel! Maak via daar je foto's en sla ze op in je galerij.

Al deze handige tips om te gebruiken voor je telefoon - oké, één is alleen voor je computer - heb ik niet opgezocht. Dan hadden jullie dat net zo goed zelf kunnen doen. Voor mijn #lifehacks serie probeer ik juist allemaal dingen te verzinnen die ik zélf heb meegemaakt of die ik zelf gebruik.

Wat vinden jullie van deze nieuwe serie op mijn blog?

10 reacties:

 1. Superhandig! Die van de fotos ga ik zeker proberen. Nu doe ik inderdaad alles selecteren wat ik wil weggooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het helpt! Je zult veel selectiever zijn als je het andersom doet, en dus bepaalt welke foto's je wilt houden in plaats van weggooien.

   Verwijderen
 2. Superhandig! Ik denk dat ik whatsapp web vaker gebruik dan whatsapp op mijn mobiel, vind het zoveel handiger!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier zitten wel wat handige tips bij! Vooral die om in een app een foto te maken. Nu is mijn telefoongeheugen echt nog lang niet vol maar 't is wel een super goeie tip!
  EN die van Creative Market kende ik ook. Ik vergeet soms om te gaan kijken maar vind het een super concept!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, leuk artikel! Ik gebruik zelf ook whatsapp web voor dezelfde redenen als jij, echt superhandig. Oh en dat telefoongeheugen is een eeuwig probleem van mij, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen