woensdag 10 mei 2017

7 manieren die écht werken om altijd aan blog inspiratie te komen (deel 2!)


Soms is het weer zo'n tijd: je hebt totaal geen inspiratie voor je blog. Hoe kom je dan aan nieuwe, leuke ideeën om over te schrijven? Je wilt natuurlijk wel doorgaan met het maken van leuke artikelen. Eerder gaf ik je al tips om inspiratie te krijgen voor je blog, maar wegens groot succes (haha) is er nu een deel twee. En wellicht komt er wel een deel drie ooit.

Laat rubrieken terugkomen op je blog

Je hebt natuurlijk rubrieken die op vaste dagen terugkomen, maar je hebt bijvoorbeeld ook maandelijkse 'Wat houdt me bezig?' artikel. Deze komt niet standaard aan het begin of einde van de maand online, wat het wat losser maakt allemaal.

Maak dezelfde soort artikelen (als basis)

Omdat jij in een bepaalde niche blogt, heb je vast wel dezelfde onderwerpen. Stel dat je over fashion blogt, dan krijg je al snel inspiratie als je je aan een paar soorten artikelen houdt. Wat ik nu als basis heb? Outfitartikel, fashion inspiratie / wishlist artikel, trend artikel, etc. Verder vul ik het op met dit soort artikelen én schrijf ik sinds kort vaker over positiviteit. Stel dat je over beauty en make-up schrijft, dan kun je bijvoorbeeld altijd over reviews, looks en budgettips schrijven en dat als basis nemen. Voor travelbloggers blog je standaard over de onderwerpen reizen, hotspots en tips voor bepaalde steden bijvoorbeeld. Zo heb je een basis waar je altijd inspiratie uit kunt putten. Verder schrijf je natuurlijk nog meer artikelen.


Lees andere blogs

Ik volg redelijk veel blogs, en per dag staan er wel 50 nieuwe artikelen in mijn Bloglovin feed. Natuurlijk lees ik ze niet allemaal, maar wel veel. Als ik door zo'n artikel opeens een idee krijg en het lijkt er heel erg op, dan vermeld ik altijd de blog. Zoals bij mijn artikel met tips om flatlays te maken. Als het er niet erg op lijkt dan ben ik ook al snel weer vergeten vanaf welke blog het idee kwam.


Splits artikelen op

Heb je mijn Q&A gelezen? Die vragen heb ik allemaal in één artikel beantwoord. En dat is ook logisch voor een Q&A. Maar ben je bijvoorbeeld van plan om wat meer persoonlijke artikelen te gaan schrijven, dan kun je dit soort Q&A vragen zelf bedenken en maak je per vraag één artikel. Ik had bijvoorbeeld naast de 9 antwoorden op de vraag "wat is typisch Eva?" nog wel 100 dingen kunnen bedenken, en daar een heel artikel over kunnen maken. Ook artikelen zoals deze kun je opsplitsen in twee keer vijf tips in plaats van één keer tien. Wat ik hierbij wel wil vermelden: je moet je artikelen alleen opsplitsen als het interessant genoeg is om er nóg een heel artikel aan te besteden.


Schrijf alles op, echt alles

Zit je in de klas en heb je opeens een leuk idee voor een artikel? Schrijf het op. Anders vergeet je het weer en blijven er nog weinig ideeën over voor je artikelen. Zit je achter je computer en bedenk je wat leuke ideeën? Schrijf ze allemaal op. Schiet je 's nachts wakker met het geweldigste idee ooit? SCHRIJF HET OP. Hoe meer ideeën je al hebt uiteindelijk, hoe meer je er krijgt.

Geef je mening over iets

Ben je iets tegengekomen waar je een mening over hebt? Iets in het nieuws bijvoorbeeld, of iets wat je opvalt? Je kunt altijd je mening geven over iets. Op sommige blogs kan dat natuurlijk beter dan andere, maar ik weet zeker dat het veel lezers zal interesseren.


Maak een deel 2 van een eerder artikel van je blog

Dit spreekt voor zich lijkt me. Voor een artikel als de opmerkelijke zoektermen voor m'n blog, veelgemaakte fotografiefouten en meer van dat soort artikelen, is het leuk om een deel 2 te maken. En nee, dit is niet dezelfde tip als het opsplitsen. Kijk: als je een artikel opsplitst, dan heb je inderdaad een tweede deel. Maar je kunt ook achteraf een tweede deel schrijven over een bepaald onderwerp. Snap je? Dan bekijk je gewoon al je artikelen die je ooit hebt geschreven, en zo kom je vanzelf aan inspiratie voor je blog.

En hoe ik aan inspiratie kwam voor dit artikel? Door de laatste tip én door twee mensen die me om inspiratie tips vroegen. Zo kun je ook inspiratie voor je blog krijgen natuurlijk!

Nog meer tips? Eerder deelde ik al 6 manieren om aan blog inspiratie te komen. Als je dit artikel opslaat op Bloglovin, dan kan je 'm er altijd bij pakken als je weer eens een blogdipje hebt of geen leuk idee hebt voor een artikel.

3 reacties:

 1. Fijne tips! Ik lees vooral veel andere artikels en vind het altijd leuk om artikels meerdere keren terug te laten komen!:)

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had dit dus echt even nodig mijn inspiratie is op het moment ver te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tips! Ik ga nu deze week beginnen met vaker foto's nemen om volgende week een eerste "my week in pictures" online te kunnen zetten. Nu nog een originele naam voor dit rubriekje vinden :)
  En dat opschrijven is zo waar! En toch trap ik er telkens opnieuw in! "Dat onthou ik wel" euh nee, Marie, dat vergeet je binnen 3 seconden.

  BeantwoordenVerwijderen