woensdag 31 mei 2017

Fashion & fotografie interview | met Alexandra van de blog A Couple


Alexandra is een fashion- en fotografieblogger en heeft een ontzettend leuke blog. Mét hele mooie foto's. Aan haar heb ik een paar vragen gesteld die over mode en fotografie gaan. Het is een interview geworden met - al zeg ik het zelf - leuke vragen en nóg leukere antwoorden. Ik kon daarom ook niet wachten om dit interview met Alexandra van A Couple blog online te zetten.


Alexandra Huijgens van A Couple Blog

Hoi! Ik ben Alexandra - meestal noemt men mij Alex - en ik ben samengevat een 23-jarige Nederlandse meid, gek op bloggen, dansen, fotografie & events, Instagram-addict, fanatiek pindakaaseter, redelijk perfectionistisch en altijd in voor een maaltijd bij de Chinees. Ik ben mijn blog ongeveer 4 jaar geleden begonnen tijdens de afstudeerstage van mijn HBO studie. Die studie en stage hadden overigens niets met bloggen te maken, de blog was echt iets ernaast. Al snel werd het een uit de hand gelopen hobby en sindsdien blog ik fanatiek. Mijn blog begon ooit als ILUMUOTI, dat werd ilumuoti en een paar maanden geleden besloot ik mijn naam te wijzigen naar A Couple. Mocht je willen weten waarom ik dat deed, dan lees je dat hier.

Ik ben bijna dagelijks bezig met mijn blog: in de weekenden maak ik meestal de foto’s en doordeweeks komen er 3 posts online, die ik óf een dag van te voren óf in het weekend maak. De foto’s maak ik meestal thuis - behalve outfitfoto's. Mijn thuis is een huisje waarin ik samen met mijn vriend, kat en kitten woon. Ik werk naast mijn blog fulltime als marketing coördinator en ik geef een paar uur per week les in kunstschaatsen. Dus samen met mijn passie voor fotografie, houdt mijn blog mij lekker bezig!


Vragen over fashion en Alexandra's blog 


1. Bij de meeste outfits op je blog zie je wel iets wat op dit moment in de mode is. Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?
Ahh, ik hoop altijd heel erg dat ik die vraag niet krijg, haha! Ik weet namelijk niet zo goed hoe ik het moet schrijven. Ik draag namelijk graag gewoon een (zwarte) jeans met een fijn shirtje/fijne sweater, maar soms kan ik ook heel blij worden van een rokje of jurkje. Hetzelfde geldt voor schoenen. Ik vind het heerlijk om sneakers of All Stars te dragen, maar soms loop ik liever op hakken of enkellaarsjes, haha! Anyway, als ik het dan toch een omschrijving moet geven, dan zou ik gaan voor comfy chic en girly. Denk ik.

2. Je blogt in het Engels en Nederlands, wat waarschijnlijk veel tijd kost. Levert tweetalig bloggen iets op? Zou je het aanraden?
Ik vind het persoonlijk heel fijn om in het Engels te schrijven, waarom weet ik niet precies. Ik heb echter vanaf het begin al veel Nederlandse bezoekers, maar ook bezoekers uit het buitenland. Omdat ik zelf Nederlands ben en daar mijn grootste doelgroep ligt, vind ik het belangrijk dat ik hen zo goed mogelijk tegemoet kan komen. Ik heb een tijdje in alleen Nederlands en alleen Engels geblogd, maar toch voelde het beter om het tweetalig te doen. Het kost een stuk meer tijd, maar ik heb wel het idee dat ik zo mijn lezers laat terugkeren en voornamelijk de Nederlandse lezers die niet zo goed Engels kunnen hierin een makkelijk te lezen blog geef. Het is moeilijk om te zeggen of het een aanrader is om tweetalig te bloggen. Het ligt aan veel dingen: heb je de tijd? Welke taal spreken je lezers? Hoe goed ben je in beide talen? Als je daar een duidelijk beeld over hebt, dan kan je kijken wat bij jou en je blog past! :)

3. Het valt me altijd op dat je leuke poses hebt in je outfitfoto's. Ikzelf vind het soms moeilijk om steeds een nieuwe pose te verzinnen. Heb je nog tips voor poseren voor fashion bloggers?
Haha, wat leuk om dit te horen, ik vind poseren zelf namelijk ook best wel moeilijk! Persoonlijk vind ik het leuk om een combinatie te hebben van wat meer geposeerde foto’s en wat meer natuurlijke foto’s (die uiteindelijk alsnog geposeerd zijn, maar er niet zo uitzien). Ik val echter snel terug op dezelfde poses, bijvoorbeeld mijn hand bij mijn haar, opzij kijken, twee benen gespreid of juist één naar voren. Mijn vriend is degene die meestal mijn foto’s maakt en hij roept regelmatig “nee, niet weer die arm, doe eens iets anders!!”, haha! Wat ik zelf fijn vind, is om op Pinterest en Instagram te kijken wat ik mooie poses vind. Dit laat ik dan aan mijn vriend zien en zo maken we dan samen de foto’s. Het is vooral belangrijk dat je nadenkt over wat je aanhebt en hoe je de kleding het beste uit kunt laten komen, als je dat combineert met poses die je hebt gezien, dan kan je veel kanten op!

Inmiddels heeft Alexandra een artikel geschreven met tips voor poseren in outfitfoto's! Dat artikel vind je hier.


4. Ik zie dat je bijvoorbeeld kleding van Kenzo draagt. Geef je liever veel geld uit aan een kledingstuk dat je heel mooi vind, of kijk je vaak toch wel naar de prijs en koop je meerdere dingen voor minder geld?
Ik moet toegeven dat die trui van de H&M x Kenzo collectie is, daardoor was hij wel een stuk goedkoper. Mocht jij als lezer nu nieuwsgierig zijn, ik draag hem in deze outfitpost. Op het gebied van geld uitgeven aan kleding ben ik een beetje een onduidelijk persoon, haha! Ik bezit inmiddels namelijk een aantal designertassen en -schoenen en daarbij vind ik het inmiddels ‘gewoon’ dat ze veel geld kosten. Echter vind ik de kwaliteit van die items zó goed en de items speciaal en mooi, waardoor ik het de prijs waard vind.

Bij kledingstukken heb ik dat een stuk minder, omdat ik echt geen verschil zie in een shirt van €10 of een shirt van €400. Ik koop dan liever items van merken waarvan ik weet dat ik de kwaliteit goed vind - bijvoorbeeld Monki - dan dat ik een duur t-shirt koop, waarbij je puur voor het merk betaalt. Een enkele keer wil ik wel wat meer uitgeven, als een item bijvoorbeeld echt speciaal is of van een bepaalde stof, maar bij kledingstukken vind ik het meestal wel ‘zonde’. Tot vorig jaar kocht ik best vaak kleding, maar tegenwoordig ben ik veel meer bezig met kwaliteit en of ik iets écht wil. Daardoor koop ik minder items, maar kan ik wel meer geld uitgeven aan de items die ik echt mooi vind. Hierdoor heb ik dus ook nooit echt een budget voor als ik winkel - o.a. omdat dit meestal spontaan is - en kan ik makkelijker iets kopen als ik het zie en echt heel mooi vind. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dan vaak nog steeds best wel gierig ben en het nog weken uit kan stellen, haha!

5. Wat is je ergste miskoop qua kleding? En heb je een kledingstuk op je blog staan dat je nu nóóit meer zou dragen?
Pfoe, goede vraag! Echt een miskoop wil ik het niet noemen, maar vorig jaar kocht ik een G-Star jeans voor zo’n EUR 100, welke ik uiteindelijk maar een halve dag heb gedragen, omdat het model helemaal niet fijn was. Onwijs jammer eigenlijk! En ja, ik heb heel veel items op mijn blog staan, die ik inmiddels niet eens meer heb, omdat ik ze niet meer leuk vond, haha!


Vragen over fotografie

6. Je schrijft dus vooral over fashion en over (je eigen) fotografie. Daarbij hoort een goede camera en een fijne lens. Welke camera gebruik je en wat vind je juist zo fijn aan die camera? En wat is je fijnste en/of beste lens?
Ik heb een Canon EOS70d, een superfijne camera, voornamelijk aangeschaft voor mijn mode- en portretfotografie, waarbij het meteen een goede camera is voor mijn blogfoto’s. Mijn favoriete lenzen zijn de 50mm lens en een 24-70mm lens. De 50mm lens heeft een hele fijne scherptediepte (lees: je kan de achtergrond mooi onscherp maken en daardoor de focus op een bepaald deel leggen), de 24-70mm lens kan goed zoomen. Beide lenzen zijn daardoor fijn voor de mode- en portretfotografie, maar ook voor product- en outfitfoto’s voor mijn blog.


7. Omdat je zelf fotografeert, laat je het resultaat van fotoshoots ook vaak op je blog zien. Hoe ben je eigenlijk begonnen met fotograferen? Vanaf wanneer begon je er geld voor te vragen?
Ik heb altijd al wel iets met fotografie gehad. Vroeger was ik al lekker in de weer met wegwerpcamera’s en een digitale camera. Ik zag laatst zelfs een foto waarop ik met 5 jaar oud al een eigen camera - met rolletje, zo oud ben ik, haha! - had. Op een gegeven moment besloot ik dat het tijd werd voor een spiegelreflexcamera en toen werd het wel iets serieuzer en actiever. De meeste shoots die ik doe zijn op portfoliobasis, dus daar vraag ik geen geld voor, maar sinds zo’n 2 jaar verdien ik af en toe geld aan shoots.


8. Wat is de foto waar je het meest trots op bent? Waarom vind je deze foto zo mooi?
Is het heel erg als ik niet kan kiezen? Haha! Veel foto’s vind ik tof, ik zou dan eerder per shoot/moment een foto kiezen, omdat achter elke shoot/elk moment een ander verhaal zit en ik op dat moment een foto heb gemaakt die ik erg tof vind. Één van de shoots waar ik wel echt trots op ben is de shoot FOUR. Ik ging toen voor het eerst met 4 mensen tegelijk shooten en ik had heel duidelijk in mijn hoofd wat ik wilde. De foto’s zijn écht geworden zoals ik wilde, dus daar ben ik stiekem wel trots op :)  Ook deed ik onlangs voor het eerst een shoot met een ‘echt’ model, MUAH en styliste, dat was wel een kleine mijlpaal voor mij.. Die foto’s vind je hier.

Dat was het interview met Alexandra!

Zelf vond ik de antwoorden van Alexandra héél leuk om te lezen. Die tip van outfitfoto pose inspiratie opzoeken op Pinterest is heel handig, toch? En ik heb besloten om naast interviews op fashion gebied (wat waarschijnlijk eens per maand is) ook af en toe wat vragen aan verschillende mensen te stellen over productiviteit of positiviteit. Lijkt me heel interessant om mijn blog wat meer te gaan aanvullen met mensen die verstand hebben van dit soort dingen óf mensen die gewoon hun eigen ervaringen delen. En dankjewel, Alex, dat je mee wilde doen aan dit interview!

4 reacties:

 1. Dit was echt heel erg leuk om te lezen je zou echt vaker zoiets moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een nieuwe, leuke blog ontdekt! ;) Heel leuk dat je dit doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja echt leuk om te lezen en ook echt een leuke toevoeging als categorie aan je blog :D Ben benieuwd wie je allemaal nog meer gaat interviewen ~

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kon op mijn telefoon op vakantie helaas niet reageren, stom, haha! Maar anyway, leuke post is het zo geworden, dankjewel voor het leuke interview! :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen