vrijdag 26 mei 2017

E-mail verzenden ongedaan maken & meer | #Lifehacks on Friday


Je bent een mailtje aan het schrijven en opeens klik je per ongeluk op verzenden. Of je bent iets vergeten om in je mail te zetten, wat toch wel redelijk belangrijk was. Dan maar een extra mailtje sturen, of accepteren dat je door jouw fout onnodig veel heen-en-weergemail krijgt. Maar een verzonden mail terughalen kan dus gewoon. Daar kwam ik laatst dus achter. Dé perfecte tip voor mijn #Lifehacks on friday artikel.

E-mail verzenden ongedaan maken op Gmail

Ik had laatst een mailtje teruggestuurd naar een bedrijf, want we hadden contact voor een samenwerking. Ik had toen per ongeluk op verzenden geklikt, terwijl ik helemaal geen 'Groetjes Eva' onderaan de mail had gezet én de laatste zin had geen punt. Dan voel ik me natuurlijk ontzettend lomp, want de laatste tijd doe ik juist mijn best om nette, duidelijke mailtjes met een goed begin en einde te maken. Ik wist dat je je e-mail verzenden ongedaan kon maken, maar wist niet hoe. Dat heb ik toen opgezocht en ik deel deze tip graag met je.

Ik wéét dat er heel veel bloggers zijn die een info e-mail hebben. Maar ik weet ook dat sommigen die gekoppeld hebben aan Gmail, dus dan kun je toch deze tip gebruiken. Hoe je je info e-mail kunt koppelen aan Gmail vind je hier.

Dus. Hoe pas je je instellingen aan zodat je het verzenden van een e-mail ongedaan kunt maken? Natuurlijk moet je eerst Gmail openen en vervolgens inloggen. Dit zijn de volgende stappen:
 • Klik rechtsboven op het tandwieltje
 • Klik daarna op 'instellingen'
 • Check of je op het tabblat 'algemeen' bent
 • Links staat waarvoor welke instelling is
 • Kijk bij 'verzenden ongedaan maken'
 • Schakel die optie in
 • Kies een annuleringsperiodeEn vanaf dan wordt je e-mail pas verzonden na de periode die je hebt ingesteld. Dit is bij mij 30 seconden. Maar dit kun je gewoon aanpassen en verlengen. En vanaf nu kun je een verkeerd verzonden e-mail gewoon annuleren.

Tip: annuleren via je telefoon gaat wat lastiger. Je krijgt niet de optie 'ongedaan maken' te zien. Wel heb je nog steeds die periode waarin je je verzonden mail kunt intrekken. Als je in die tijd naar je outbox gaat, je mail kopieert en vervolgens verwijdert, wordt hij niet verstuurd. Dan plak je je mail opnieuw en verbeter je hem.

Handtekening toevoegen op Gmail

Een heel artikel voor één tip? Dacht het niet. En aan deze tip heb je ook vast wel iets. Een standaard 'groet' gaat je waarschijnlijk veel tijd besparen en bovendien staat het professioneel. En dat is zeker voor bloggers heel handig. Vaak is deze zogenaamde handtekening inclusief link naar je blog, je social media, en alles wat je er nog bij wilt zetten. In het begin zul je dit vaak bij elk mailtje opnieuw schrijven, maar dit kan veel simpeler en sneller. Je kunt namelijk een automatische handtekening gebruiken voor je mail. Zo kun je een standaard afsluiting voor je mail maken, die je nooit meer zelf hoeft te typen. Handig, toch?


Je begint net zoals bij de vorige lifehack: via het tandwieltje & instellingen kom je weer bij het tabblad 'algemeen'. Als je verder omlaag scrolt, dan kun je een handtekening onder je mail maken. Zo simpel is het!

De opties waar ik het over heb gehad in dit artikel, zijn natuurlijk niet alleen voor Gmail. Je kunt dit  vast ook wel gebruiken voor Outlook en Hotmail. En natuurlijk voor elk ander soort mailprogramma dat er bestaat. Dit is trouwens de tweede keer dat ik een artikel met lifehacks schrijf. In het eerste artikel vertelde ik je o.a. hoe je een app kunt downloaden als je telefoon vol is. Met daarnaast nog meer telefoon lifehacks!

Heb jij nog handige lifehacks die hiermee te maken hebben?

10 reacties:

 1. Wat een handige hacks vooral de eerste. Ik kende dat ook nog niet ik ga het gelijk even bewaren want dat is wel heel handig haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zeker handig :) Ik gebruik de eerste optie eigenlijk redelijk vaak. En de laatste natuurlijk altijd.

   Verwijderen
 2. Wow! Wat handig nu dus nooit meer mailtjes per ongeluk sturen zonder bijlage! Lang leve deze hack!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super handige tips! Ik heb meteen alle instellingen aangepast! Je bent held voor het verspreiden van deze tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahw dankje, zo leuk om te horen! Fijn dat je er wat aan hebt :)

   Verwijderen
 4. Waauw, dit heb ik nooit geweten haha. Wat handig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voordat ik dit gebruikte, wist ik wel dat het er was, maar ik had nooit de moeite genomen om op te zoeken hoe alles moest, haha ;)

   Verwijderen
 5. Handig! Ik wist wel dat het ongedaan maken kon, maar eigenlijk nooit in verdiept hoe het werkt haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, ik wist helemaal niet dat dat kon, versturen ongedaan maken. Heel erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen