woensdag 3 mei 2017

Dit zijn de nieuwe ideeën en onderwerpen voor mijn blog


Ik had in jullie beloofd dat ik hier meer over zou vertellen - nou, hier is het beloofde artikel. Met mijn blog focus ik me graag op fashion, sterker nog: ik noem mijn blog altijd een fashion & lifestyle blog. En dat is het ook wel natuurlijk. Ik laat vaak genoeg outfit inspiratie zien en schrijf ook af en toe over nieuwe trends. En dan mijn outfitposts nog, niet te vergeten. Om alles op te vullen (of eigenlijk: vanwege mijn enorme hoeveelheid andere ideeën) schrijf ik over nog veel meer. En toch wilde ik nog iets meer een niche zien te vinden. Met veel terugkomende onderwerpen, zodat het geen van-alles-en-nog-wat-blog lijkt. Dat probeer ik al door de terugkomende artikelen over mode, maar vanaf nu komen er meer artikelen terug.

Eerst even iets over mijn blog struggle

En dit heeft niks te maken met de cliché struggle van iedereen zoals het niet hebben van inspiratie of zin om te bloggen. Want dat heb ik wel! (hint: zo vind je altijd inspiratie voor je artikelen). Waar het wel over gaat? Over het 'onhandige', het 'moeilijke' van het zijn van een fashion blogger. Want natuurlijk laat ik jullie het liefst heel veel outfits zien. Jammer genoeg gaat dat niet altijd, want dan moet je ook wel genoeg kleding hebben hè? En toen ik laatst ging winkelen in Utrecht, kwam ik zonder kleding thuis. Nouja, ik had bh's gekocht. Niet echt een goed idee voor outfit posts. Maar, ik heb goed nieuws: op de dag dat dit artikel online komt, ga ik weer een nieuwe outfit op de foto zetten. Ik ben namelijk inmiddels ook weer in Den Bosch wezen winkelen. Daar kwam ik wél een aantal leuke dingen tegen. Ik heb bijvoorbeeld ein-de-lijk weer een leuke broek gevonden. En nee, deze keer niet van de Only zoals altijd, maar van de Zara. En ik vond twee leuke shirtjes. Ik ben weer helemaal happy dus. En jullie binnenkort ook - hoop ik - want m'n nieuwe kleding komt dus nog op m'n blog :)

En dan: de verbeterpunten van begin 2017

Daarnaast liet ik jullie eind vorig jaar een aantal verbeterpunten voor mijn blog zien. Dat ging over de dingen die ik in 2017 anders wilde gaan doen. Daarom lijkt het me een goed idee om eerst te kijken wat daarvan terecht is gekomen.


Welke doelen heb ik gehaald?

Fotografie verbeteren: dit is zeker gelukt, vind ik zelf! Maar dat komt ook vooral door mijn nieuwe camera. Ik gebruik de Canon 700D met de 50mm lens.

Nieuwe blognaam & domeinnaam kopen: ik ben blij dat dit, meteen in het begin van 2017, ook is gelukt. Ik heb ontzettend lang nagedacht over een blognaam, maar ik ben heel blij met de naam Hashtag Eva.

Inhoudelijke artikelen: die schrijf ik nog steeds. Ik maak graag artikelen waarin ik je nét wat meer vertel. Een voorbeeld daarvan is mijn powerbank review waarbij ik je wat meer uitleg geef over mAh én nog 6 momenten beschrijf waarop een powerbank heel handig is. Ook mijn artikel over The Law of Attraction was heel inhoudelijk: ik legde niet alleen uit wat het was, maar gaf ook 5 voorbeelden die ik zelf heb meegemaakt én verwees naar een filmpje van Sanny.

Een niche vinden: die heb ik zeker gevonden! Ook door de nieuwe onderwerpen die je onderaan dit artikel vindt. 3 dingen die mijn blog hopelijk zullen beschrijven over een tijdje: veel fashion met persoonlijke artikelen tussendoor én daarnaast artikelen over geluk en positiviteit.

Regelmatiger bloggen: In dit artikel gaf ik al aan wanneer ik blog, hoeveel tijd ik eraan besteed en hoe ik social media gebruik voor mijn blog. Ik heb dus een heel 'los' schema voor m'n blog: ik blog op maandag, woensdag en vrijdag, maar het is totaal niet erg als dat een dagje uitloopt. Daardoor heb ik het tot nu toe volgehouden om minstens 3 artikelen per week online te zetten.

Ik presenteer u...

De nieuwe ideeën voor mijn blog


En nu, na m'n blog struggle en m'n behaalde doelen, ga ik het hebben over mijn nieuwe ideeën. Want dat is waarvoor je dit artikel aanklikte. Dat is waar de titel op slaat, en waar ik het eigenlijk over wilde gaan hebben. Maar al deze dingen hierboven vond ik er ook bij horen. Dus. Hier gaan we dan. Dit zijn mijn ideeën, dit wil ik anders doen. En dat is naast de artikelen die ik nu al schrijf - het blijft dus een fashion en lifestyle blog. Met een vleugje positiviteit en nóg meer artikelen waar jij als lezer echt iets aan hebt. Klinkt leuk, toch?
 • De volgende artikelen komen nog vaker terug: outfits / de nieuwste trends / kleding inspiratie
 • Ook wil ik meer 'nieuws' artikelen gaan doen. Nee hoor, m'n blog wordt echt geen krant HAHA. Ik bedoel zoiets als dit en dit. Nu ik er trouwens zo over nadenk, is het misschien leuk om mijn blog in te schrijven bij een persbureau. Die mailen je natuurlijk ook altijd de nieuwste dingen.
 • Nieuw onderwerp: positiviteit, geluk en productiviteit.
 • As seen on blogs: kledingitems (of andere dingen) die ik op blogs ben tegengekomen
 • Lifehacks on Friday
 • Interviews met fashion bloggers
Ik moet nog wel even gaan kijken wanneer wat voor artikel online gaat komen. En de laatste twee ideeën komen nog lang niet online - maar wil ik wel gaan uitwerken!

Een fashion en lifestyle blog met meer artikelen over positiviteit. Dat vind ik zelf eigenlijk al heel leuk klinken. En dus meer artikelen waar jij als lezer wat aan hebt. Natuurlijk zijn de fashion artikelen leuk qua inspiratie, maar vaak lees je blogs ook omdat je er wat van opsteekt. En vandaar de artikelen zoals As seen on blogs  (zodat je weer nieuwe dingen ontdekt) en de interviews. Oh, en de lifehacks natuurlijk. Maar daar komen een stuk minder artikelen van.

Wat vind jij van de nieuwe onderwerpen?

14 reacties:

 1. Hele leuke ideeën! En ik ben benieuwd naar je nieuwe kleding ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe artikelen�� mooie ketting heb je op de eerste foto om! Als je nog lifehacks nodig hebt kijk ook even op mijn blog misschien heb je er wat aan!! Fijne dag vandaag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je al echt goed bezig bent in 2017 en je hebt al best veel doelen behaald :)
  Je nieuwe ideeën vind ik ook tof! Vooral de artikelen over positiviteit, geluk en productiviteit en de interviews met fashionbloggers. Dat lijkt me zeker interessant om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb m'n best gedaan om veel doelen te behalen :) Maar dat komt natuurlijk ook omdat ik haalbare doelen heb gesteld. En leuk dat je m'n ideeën tof vind! En die interviews lijken me dus ook interessant, haha. Het duurt nog een tijdje, en ik moet nog even rondmailen, maar ze komen er!

   Verwijderen
 4. Hey! Hoe schrijf je je eigenlijk in in een persbureau en wat houdt dat in ?:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Persbureaus sturen je mailtjes met de nieuwe collecties van de merken die bij dat persbureau zijn aangesloten. De meeste nemen je pas op in hun perslijst als je een blogger bent met 5000+ maandelijkse unieke bezoekers. En, als je een mailtje krijgt dat je interesseert, kun je eventueel ook de nieuwe producten aanvragen. Die krijg je dan toegestuurd als ze je blog groot genoeg vinden :)

   Verwijderen
 5. Ik ben benieuwd naar Lifehacks on Friday!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoewel ik aangaf dat ik daar niet héél veel inspiratie voor had, heb ik inmiddels al wat ideetjes die ook écht op deze blog passen. Dus het zijn geen random lifehacks ofzo :)

   Verwijderen
 6. Leuke nieuwe onderwerpen, fijn dat je alles hebt uitgedacht een een tof plan hebt! :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen