vrijdag 5 mei 2017

#Productiviteit | Géén pyjamadagjes meer in het weekend & toch relaxen zonder je hele dag te verspillen


Én tips om er een productieve dag van te maken. Want het artikel van vandaag heeft alles te maken met productiviteit. En dan met name in het weekend. In het weekend ben je namelijk lang niet zo productief als je eigenlijk wil zijn. En vandaar, de perfecte timing van dit artikel: vrijdagochtend. Dan kun je vandaag nog even je tijd verspillen (oké, ontspanning is ook nodig) door blogs te lezen, en kun je morgen en overmorgen aan de slag.

De outfit die je hier ziet, komt nog online binnenkort! Over het horloge schreef ik al een keer, en het armbandje komt van Lucardi. De ring is van Jane Kønig.

#Pyjamasallday (niet dus!)

Iedereen heeft het er altijd over dat je in het weekend de hele dag niks doet. Tenminste, op instragram dan. In het weekend zie je het overal voorbij komen. Teksten onder foto's  als 'dit weekend even niks doen'. #Pyjamasallday, het klinkt zo cool. Maar alles met een hashtag klinkt cool. Waarom denk je dat mijn blog zo heet?! Aan de ene kant kun je het zien als een dagje relaxen, aan de andere kant is het toch een beetje hetzelfde als je dag verspillen. En een hele dag rust nemen voelt bijvoorbeeld ook totaal niet fijn als je nog een paar dingen op je planning hebt staan. Want dan voel je je 'schuldig' als het ware. Plan dus vrije tijd in nadat je je taken hebt afgerond, anders werkt dat dagje nietsnutten alleen maar tegen je.

En een productieve dag in comfy kleding dan? Nope.

In letterlijk elk artikel waarin mensen tips geven om te leren of om productief bezig te zijn, is dat je fijne kleding aan moet doen. Je joggingbroek aan en gaan met die banaan. Maar nee. Zo werkt het niet. Ook al rijmt het. En wel om deze redenen:
 • Als jij in je relax-kleding rondloopt, denk je dan aan productief werken? Je hebt eerder het gevoel niets te hoeven doen.
 • Je blijft in bed liggen als je in je pyjama blijft zitten of je gaat lui op je bed hangen als je in te comfy kleding rondloopt. Dus, gewoon niet doen.
Ben je al benieuwd naar de outfit die binnenkort online komt? :P

Tips om er wél een productief dagje van te maken


Dit artikel is natuurlijk niet af, zonder het geven van goede tips die hiermee te maken hebben. Ik ga natuurlijk geen artikel posten om alleen maar te zeggen wat hierboven stond. Ik wil namelijk dat je er echt wat aan hebt! :)


Sta op tijd op & plan wat taken in de ochtend

Maar, serieus. dit helpt echt. Toen ik laatst vroeg opstond in de vakantie (wow, leuk verhaal Eva) toen leek het alsof ik al zoveel had gedaan in de ochtend. Oké, ik had wel een reden: ik moest om 8:00 naar de ortho om letterlijk 30 seconden in die stoel te liggen en binnen 2 minuten weer buiten te staan. Maar een afspraak in de ochtend plannen, helpt wel. Daarna kon ik om 9:00 aan de slag met het bewerken van wat productfoto's om vervolgens om 11:00 te gaan werken bij de camping. Aan het einde van de dag voelde ik me wel ontzettend moe, maar het gaf me een voldaan gevoel.

Kleed jezelf  gewoon aan zoals op normale dagen

Zoals ik al aangaf, veel werk verrichten op een dag gaat niet in je pyjama. Zelfs een sportbroek werkt bij mijn niet. M'n spijkerbroek, m'n jeans, is het enige dat helpt. Daar voel ik me fijn in. En natuurlijk voelt iedereen zich fijn in een fijnzittende, zachte broek, maar ik bedoel: fijn voelen qua er goed uitzien. Dat maakt je productief op een of andere manier.


Doe óók je make-up op, en doe wat leuks met je haar

Als je je niet helemaal fijn voelt over hoe je eruitziet in het weekend, zal het nóóit een productieve dag worden. Op een of andere manier combineer ik mijn bad hair day altijd met jogging pants en het gevolg is een dag waar je niet blij van wordt en waarop je alles behalve productief bent. Ik heb nogal vaak de gewoonte om ook helemaal niks met m'n haar te doen en die bad hair day maar gewoon te accepteren. Maar nu de tip: probeer er toch iets van te maken. Ook als je haar vet begint te worden - was het, en je voelt je meteen een stuk frisser die dag. En óók als het nog lastiger is en voor je gevoel nog langer duurt, doordat je bijvoorbeeld extensions draagt. Nouja, volgens dit filmpje is het nog best makkelijk. En het kost misschien wat meer moeite, maar om jezelf de hele dag lelijk te voelen (oké, haha, ik kon het niet beter verwoorden) is nou ook niet echt een boost voor je productiviteit.

En: maak het jezelf makkelijk

Als je het niet hebt van makkelijke kleding (omdat dat zogenaamd zou werken) dan betekent dat niet dat je het jezelf niet op een andere manier makkelijk kunt maken. Je hoeft echt niet uren te werken achter je bureau om maar gewoon productief te zijn. Maak het jezelf ook gewoon makkelijk, dan wordt het juist leuk. Je kunt best op bed zitten met je laptop om je huiswerk te doen. Doe dat dan gewoon in normale kleding, geen pyjama, zodat je je niet slaperig gaat voelen.Aanrader: Try Again van Chef's Special

Even tussendoor: dit superleuke liedje. Lekker random dit. Voor degenen die Spotify hebben, is het liedje hierboven zichtbaar. Anders vind je hem hier op Youtube. Het is rustig, heeft een fijn ritme en ik vind het liedje gewoon helemaal geweldig. Zo'n fijn muziekje past perfect bij het onderwerp van dit artikel.

Weg met de pyjamadagjes & toch relaxen

Zó kun je toch relaxen zonder je dag te verspillen

Jup, het is toch echt mogelijk. Jij ziet relaxen misschien als een dagje bankhangen en netflixen. En de hele dag chips eten en per ongeluk je lunch overslaan. Maar als jij op een normale tijd opstaat, je normaal aankleedt en gewoon je dagelijkse make-up op doet, om vervolgens veel te gaan doen, kun je dáárna rust nemen. Hoe fijn is het om na een productief dagje om 8 uur 's avonds even tv te kijken met drinken en wat lekkers? Je weet inmiddels dat pyjama dagjes hoe dan ook niet werken, en zeker niet als je je taken daarmee voor je uitschuift. En als je 's avonds 2 uur rust neemt voordat je gaat slapen, mét een lege to-do lijst, dan helpt het veel beter dan dat je letterlijk de hele dag rust neemt.

Maar: beloof jezelf dat je om 20:00 stopt

Dus: heb je m'n tips opgevolgd en geen pyjamadagje genomen? Beloof jezelf dan dat je écht om 20:00 stopt. Of eerder als je dat fijn vindt. En dat je daarna iets anders gaat doen. Op zaterdag is bijvoorbeeld de enige dag dat ik tv kijk (ja echt, verder vind ik tv-kijken zo'n enorme tijdverspilling, over tijdverspilling gesproken). Dan kijk ik ernaar uit dat ik om dat op zaterdag om 20:20 het programma Mindfuck kan kijken, gevolgd door de Kwis. Dat eerste is gewoon interessant en het tweede is niet-normaal grappig. En daar geniet ik dan ook veel meer van dan wanneer ik altijd tv zou kijken.

Dit artikel stond al op de planning, maar veranderde daarna in een samenwerking met Oxyextensions. Nu draag ik zelf geen extensions - mijn kapper zegt altijd dat ik mooi, dik haar heb :) Maar er zijn genoeg mensen die ze wél dragen. En omdat ik het toch over het leuk doen van je haar had, dacht ik, waarom niet.

Ik hoop dat jullie dit een leuk eerste artikel vinden dat gaat over één van de nieuwe onderwerpen van mijn blog. Hopelijk bereik ik hiermee wat ik wil: een positievere blog. Nog positiever dan eerst. En ik vind het ook superleuk om mensen te inspireren, op een net iets andere manier dan alle standaard artikelen over productiviteit. Oh, en wist je trouwens dat het artikel over The Law of Attraction ook bij dit thema over geluk en positiviteit past? Die schreef ik al vóór de aankondiging over de nieuwe onderwerpen.

En voordat ik het vergeet: fijne Bevrijdingsdag! Gaan jullie naar een bevrijdingsfestival? :) En wie kijkt er morgen (zaterdag) ook Mindfuck en de Kwis?


€ Samenwerking

11 reacties:

 1. Goede tips! Als ik thuis werk werk ik liever in ´normale´ kleding, omdat ik me anders zo lui voel haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad ook wat ik met dit artikel bedoel. Dankjewel voor je reactie! :) Inderdaad, je gaat je dan lui voelen en blijft op die manier al je taken uitstellen.

   Verwijderen
 2. wat een leuk artikel! op tijd opstaan zorgt inderdaad echt voor een productieve dag! een pyjamadag heb ik echt nooit! Pyjamaochtenden elke dag als ik vrij heb haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Fijn dat je het een leuk artikel vindt :) Ik heb dus ook af en toe die pyjamaochtenden, maar uiteindelijk is dat zo zonde van je dag. Op die manier mis ik alle uren voor 12:00 terwijl je dan meestal juist het productiefst kan zijn. Dus ik trek 's ochtends gewoon het liefst zo snel mogelijk m'n kleding aan zodat ik na het onbijt enzo meteen bezig kan gaan met de dingen die ik op die dag moet doen.

   Verwijderen
 3. Ik heb de afgelopen weken bijna alleen maar oyjamadagen gehad. Verschrikkelijk! Ik vind het zo lastig om mezelf op tijd mijn bed uit te trekken en normale kleren aan te doen op van die luie dagen ��. Ik moet er echt aan gaan werken. Deze tips helpen daar wel bij! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien helpt het om de avond van tevoren gewoon je favoriete kleding klaar te leggen? Dan heb je iets om 'naar uit te kijken', wat tegelijkertijd ook weer helpt om vroeg op te staan.

   Verwijderen
 4. Super goede tips ik ga ze zeker gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke tips! Fijn liedje ook, kende die nog niet. :) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk liedje is het hè? Ik heb hem echt al zooo vaak geluisterd, hij blijft gewoon leuk.

   Verwijderen
 6. Goede tips inderdaad! Ik kan soms best goed werken in een pyjama, maar merk toch dat het dan iets langzamer gaat haaha!

  BeantwoordenVerwijderen