vrijdag 9 juni 2017

Aliexpress aankopen en miskopen (+ review)


Zelf kettinkjes maken met een klein budget? Dat kan! Bij Aliexpress kun je echt álles vinden. Normaal gesproken kocht ik mijn benodigdheden bij Beadies (Utrecht, maar die winkel zit ook in Amsterdam). Daar koop ik nog steeds de meeste dingen, maar een deel heb ik nu op Aliexpress gevonden. Wat ik heb gekocht, lees je in dit artikel.

Wrap choker van Aliexpress

Voor slechts 33 cent kon ik het niet laten: ik moest deze wrap choker kopen. Voor dat geld mag ik zeker niet klagen. Toch heb ik ten eerste geen idee hoe ik dit ding om moet doen, om eerlijk te zijn, haha! Ja, ik weet dat je er op een of andere manier een knoop in moet leggen zodat de twee touwtjes bij elkaar komen. Ik heb alleen geen idee hoe. En anders ziet zo'n choker er best wel lomp uit. Dus ik weet het nog niet, wat ik hiervan moet vinden. Máááár: Roos heeft in haar Aliexpress artikel wél iets moois gemaakt van haar choker. Ziet er echt schattig uit, als je er een strikje van maakt.

Je koopt hem hier voor €0,33.

Goedkope chokers & andere kettinkjes

Onder het motto 'waarom niet' kocht ik deze erbij. Deze was 20 cent en van dezelfde verkoper als die andere. Hij kwam alleen een beetje gevouwen aan. Verder is 'ie wel leuk.

Je koopt hem hier voor €0,20.

Zelf kettinkjes maken

Wat de chinezen kunnen, kan ik ook. Ik had ooit een zelfgemaakt kettinkje laten zien op mijn blog, omdat ik toen wat benodigdheden voor het maken daarvan bij Beadies had gekocht. Daar betaal je al snel wat meer voor ook de simpele dingen zoals een sluitinkje. Toen besloot ik om die dingen bij Aliexpress te kopen, en verder de andere dingen gewoon nog bij Beadies.


Verlengstukjes voor zelfgemaakte kettingen

Om een ketting te kunnen verstellen qua lengte, heb je verlengstukjes nodig. Je kunt het misschien niet goed zien, maar het zijn gewoon een stuk of 8 ringetjes aan elkaar. Hoe groter zo'n tussenstukje, hoe groter het verschil van de lengtes waarop je je ketting kunt gaan dragen.

Je koopt het hier voor €0,94


Ringetjes

Voor tussen de sluiting en een tussenstukje. Die kosten bij Beadies volgens mij 40 cent per stuk. Nu had ik er 500! Daar kan ik echt héél lang mee vooruit. Ik hoef waarschijnlijk nooit meer nieuwe te kopen.

Je koopt ze hier voor €0,72.


Sluiting voor kettinkjes

En dan als laatste: de sluitinkjes. Deze sluitingen zijn misschien nét wat groter dan ik gedacht had, maar ze zien er goed uit. Geen lelijke kleur goud, dus dat is fijn. In zo'n zakje zitten er 100.

Je koopt ze hier voor €1,14

Miskopen Aliexpress

En dan, kocht ik naast deze dingen nog iets: fishnet panty's. Omdat ik niet kon kiezen tussen middelmatige en grote gaten, had ik beide soorten fishnet panty's besteld. Ik kan er maar één ding over zeggen: zoiets koop ik nooit meer bij Aliexpress. Miskopen als deze zijn gewoon zonde. Zo'n panty gaat snel stuk, en dat kun je helaas niet voorkomen. Ik weet niet wat ik erger moet vinden: ladders in je panty of panty's die nog niet eens geschikt zijn voor eenmalig gebruik.

En dan nog iets: ik bestelde gouden folie voor op je nagels, maar dat kwam nooit aan. En het ergste is: het laten terugstorten via Paypal van je Aliexpress aankoop, kost nog meer dan het product zelf. Dat doe ik de volgende keer maar niet meer. Gelukkig heb ik inmiddels iets anders binnengekregen van een andere website, wat heel erg lijkt op wat ik wilde.

Nóg meer Aliexpress aankopen

Zoals je zag: ik heb alleen dingen gerelateerd aan het maken van kettingen gekocht. En de fishnet panty's dan, maar daar kan ik niks mee en had ik dus ook geen foto's van gemaakt. Wil je meer aankopen van Aliexpress zien? Vandaag heeft Roos ook een artikel online gezet met haar aankopen. Zo heb jij als lezer nog meer om te bekijken én zo kun je ook weer meer inspiratie opdoen.

En nóg meer, binnenkort

Ik heb inmiddels nog een paar andere items binnen van een website die erg op Aliexpress lijkt. En dat zijn, al zeg ik het zelf, nog veel leukere dingen. Ik bestelde er o.a. make-up kwasten en een horloge. Dat zie je binnenkort op m'n blog!

Wat is jouw beste aankoop op Aliexpress?

3 reacties:

  1. Wat tof! Ali Express is altijd leuk om eens lekker rond te snuffelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hoor! Klinkt als een goede koop, die creatieve benodigdheden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel handig dit inderdaad! Ik heb daar ook heel wat van bestelt voor sieraden.

    BeantwoordenVerwijderen