maandag 19 juni 2017

Cluse La minuit horloge roségoud | Review


Mag ik jullie voorstellen aan mijn nieuwe horloge? Het is Cluse La Minuit in roségoud. Uiteraard mét zwarte wijzerplaat. Een horloge met een mesh / stalen bandje is helemaal in. Daarnaast lijkt hij enórm op het nieuwe model van Daniel Wellington: La Petite. Alleen dan wat goedkoper. Klinkt goed, toch?

Cluse Minuit roségoud

Zoals ik al zei: mijn nieuwe horloge is er een van de Minuit collectie van Cluse. Omdat ik vooral roségouden sieraden heb, besloot ik om voor een horloge in dezelfde kleur te gaan. En wow, wát ontzettend mooi is hij! De woorden die bij me opkomen? Elegant, chic en classy. Drie prachtige woorden voor een prachtig horloge. Het heeft een milanese band, beter bekend als een mesh bandje. Ik kreeg er een mooi leren hoesje bij, in een blauwgrijze kleur. Het merk Cluse staat er mooi ingegraveerd.

Horloges van horloge.nl

Dit horloge ontving ik van horloge.nl. Ze verkopen er ontzettend veel horloges, van veel verschillende merken. Met een code bestelde ik hem via hun website, rond 21:30. De volgende dag was het horloge al aangekomen. Wat een service! Verder kun je kiezen voor een gratis cadeauverpakking en dat deed ik natuurlijk. En ik kan je vertellen dat het echt leuk ingepakt was, met een soort goudkleurig cadeaupapier. Je kunt trouwens zelfs kiezen voor een persoonlijk op maat gemaakt horlogebandje. Ik koos zelf voor de standaard maat, omdat je het toch nog kunt verstellen.Vergelijkbare horloges van Cluse La Minuit

Of kan ik beter zeggen: horloges die vergelijkbaar zijn met Daniel Wellington la Petite? Eigenlijk is Cluse een soort 'dupe' daarvan. Maar dan toch van een populair merk en ook nog eens goedkoper. Mijn nieuwe horloge lijkt op Melrose la Petite van Daniel Wellington. Die is 32 mm, nét iets kleiner dan deze. Dat is het derde en dus meest rechtse horloge. De linkse is Cluse minuit in het zilver, maar ze verkopen 'm ook in het goud. De tweede is La Boheme; die lijkt op de mijne, maar is net een andere versie ervan. De roségouden kleur daarvan is in het echt meer zoals er op de afbeelding van DW te zien is.

Verschil Cluse Minuit en La Boheme

Net zag je dus op de tweede afbeelding Cluse La Boheme. Het verschil met Minuit? Deze laatste is kleiner, namelijk 33 mm en die andere is 36 mm. Ook staat er bovenaan XII, en bij de andere een streepje. Dat vind ik een leuk detail! Dat was ook wel een reden om uiteindelijk voor dit model te kiezen.


Cluse horloge verstellen (bandje)

Je kunt hem verstellen zodat hij perfect om je pols past. Daarom is het ook een heel goed horloge voor dunne polsen. Dat was hij sowieso al vanwege het wat kleinere klokje dan die van La Boheme, maar goed. Je verstelt hem op de volgende manier:
 • Met een mini-schroevendraaier klap je de sluiting open (foto 1)
 • Je draait je horloge om
 • Schuif nu het sluitinkje op de goede plek
 • Zorg ervoor dat het 'gleufje' precies boven zo'n lijntje zit
 • Draai je horloge weer om
 • Klik nu de sluiting dicht
Dan kun je kijken of het horloge past, en anders kun je hem eventueel nog eens aanpassen. Bij mij duurde het ook even voordat het lukte. Ik vond trouwens dat er in deze korte video een goede uitleg werd gegeven hierover.


Of dit horloge het geld waard is? JA! Ik schreef laatst een artikel over hoe geld uitgeven je wél gelukkig maakt. Toen zei ik dat het het sowieso waard is als je iets koopt wat je elke dag kunt gebruiken of dragen. Nou, dit is dus zeker zo'n aankoop waar je blij van wordt. Nu is dit toevallig een samenwerking, maar even serieus: anders had ik hem ook zeker zelf willen kopen. Ik zou dit horloge, en met name horloge.nl zelf, dus ook zeker aanraden.

Korting op je horloge!

Via de nieuwsbrief krijg je vaak leuke kortingen. Laatst was er bijvoorbeeld korting voor Vaderdag. Helaas ben je daarvoor net te laat, maar welke actie wel altijd loopt is €5,- korting als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief. Dat scheelt weer!

Dit horloge is te koop bij horloge.nl voor €99,95. 

Dragen jullie een horloge?
*Ontvangen ter review

7 reacties:

 1. Ik heb ook een horloge van Cluse, maar dan de La Boheme. Ik ben er zo blij mee, draag 'm echt elke dag. Deze is ook heel mooi, prachtige foto's ook! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had je artikel over dat horloge gelezen ja! Die is ook mooi inderdaad :) Ik draag de mijne net als jij ook vaak. Eigenlijk bijna altijd, behalve als ik ga werken. En dankje!

   Verwijderen
 2. Prachtig horloge! Ik draag een horloge van DW, maar dan een leren bandje :)! Mooie foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi horloge! En inderdaad mooie foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhh die is zo mooi! Het is dat ik nog niet rijk ben (helaas), anders had ik hem gelijk gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen