zaterdag 17 juni 2017

Juni | Wat houdt me bezig? Bijna vakantie, waterskiën en jullie hulp nodig


Juni: tot nu toe een maand van stress en veel deadlines, maar na de eerste dag van de toetsweek zal het wat rustiger worden. En ja, je leest het goed: de toetsweek vind ik over het algemeen een rustige week. Alles wat mensen me de laatste tijd hebben horen roepen over de toetsweek, ging vooral over de toetsen wiskunde en scheikunde. Dat wordt wél veel leerwerk. Anyways: daarover lees je meer in deze update.

In een eerder artikel kon je al lezen over dit doorschijnende topje met bloemenborduursel!

Jullie reacties op mijn serie over geluk & positiviteit

Ik ben zó blij dat deze serie goed wordt ontvangen! Gisteren las ik nog een reactie van Joanne, op het artikel over hoe je wel gelukkig wordt van geld uitgeven: "Ik vind dit soort artikelen van je altijd zo leuk :)". Zoiets vind ik echt ontzettend leuk om te horen! Alexandra zei: "Mooi hoe je je mening deelt, maar niets probeert op te leggen." Haar comment was overigens nog veel langer. Verder waren er nog veel meer van dit soort inhoudelijke comments en ik vind het altijd heel leuk als jullie de moeite nemen om zo uitgebreid te reageren op mijn artikelen :)

De reacties op mijn eerste interview met een fashionblogger waren trouwens ook lief, thanks!

Wat kan ik verbeteren aan mijn blog?

Ik ben bezig om mijn blog te verbeteren! Als je tips hebt, dan hoor ik het graag. Iets positiefs vertellen kan natuurlijk ook, dan weet ik ook wat ik goed doe met mijn blog :) Ook als je alleen je mening over mijn blog vertelt, dan kan ik daar al heel veel mee.

Waar ik wel een beetje mee zit, is dat ik nog zoveel meer artikelen wil maken dan de artikelen over de onderwerpen fashion / persoonlijk / geluk. Ik zou tips voor SEO willen schrijven omdat ik me daar de laatste tijd mee bezighoudt, ik zou veel meer persoonlijke artikelen willen maken.. En bijvoorbeeld reviews van fijne beautyproducten horen hier ook niet echt thuis. (oké, ik heb 3 beautyproducten waar ik oprecht blij van word, dan past het in m'n serie over geluk, haha!) Het komt erop neer dat mijn blog de rode draad (fashion) kwijtraakt als ik over alles ga schrijven. En dat wil ik niet.


Overstap naar Wordpress? Help!

Nu ik meer geld verdien met mijn blog is het financieel mogelijk om over te stappen op Wordpress. Ja, natuurlijk kon ik dit altijd al betalen, maar de camera voor mijn blog kostte ook al zo'n €700,- met de twee lenzen erbij. En ik wilde natuurlijk wel eerst alles terugverdienen zonder eerst nóg meer geld aan mijn blog uit te geven. Wordpress gaat me ook niet weinig kosten trouwens: voor hosting betaal ik nu €26, maar omdat het dan op een andere manier gehost moet worden, zou het dan €60 gaan kosten. Tel daar €50 bij op voor een mooie responsive wordpress lay-out en dan komt het al op een redelijk groot bedrag uit. Conclusie? De overstap naar Wordpress gaat waarschijnlijk nog een tijd duren.

Heeft iemand nog tips voor goedkope Wordpress hosting waar je redelijk veel opslag voor foto's hebt?


Nieuw Cluse horloge

Oh jongens, ik ben zó blij met een nieuw horloge dat ik kreeg van horloge.nl. De review komt maandag online. Meer dan dat ga ik er niet over vertellen, want het artikel van maandag wordt al héél uitgebreid :)


Drukte: toetsweek

Ja hoor, de toetsweek komt er weer aan. Het ergste is dat ik er bijna geen tijd voor heb. Althans, voor de eerste toetsdag (dinsdag). Dan heb ik wiskunde en Engels. Vooral voor wiskunde gaat het voorbereiden veel tijd kosten. Ik hoop dus dat dat allemaal vandaag - zaterdag - lukt. Verder heb ik helemaal geen tijd namelijk. Voor de rest van de toetsen kan ik gewoon per dag gaan leren; dat gaat wel lukken. Ik vind het trouwens 'zonde' om het op m'n blog wat rustiger te houden, dus er blijven nog wel artikelen online komen.


Waterskiën

Na de toetsweek ga ik waterskiën. Daar heb ik zo'n zin in! Voor degenen die me langer volgen: herinneren jullie mijn verhaal over waterskiën nog? Omdat ik het zo goed kon (ik heb al vaker gewaterskied, achter een boot maar ook via zo'n kabelbaan boven het water) mocht ik een wakeboard proberen. Nou, dat ging dus wél helemaal mis. Ik kon nog voor geen meter sturen op zo'n wakeboard, dus ik ging recht op de schans af. Vervolgens ging ik per ongeluk over de schans heen, en je raadt het al: ik viel. Mocht het zo zijn dat ik deze keer weer een wakeboard mag uitproberen, dan ga ik nog eens navragen hoe je nou moet sturen, haha! Die schans stond namelijk echt héél ver buiten de baan waar je normaal waterskiet. Hoe kwam ik daar überhaupt terecht?!

Nieuwe kleding bestellen

Okay, dit doe ik dus nooit. Ik ga altijd naar de winkels zelf toe. Toch zag ik dat er héél veel items van mijn wishlist in de sale waren. Ik ga o.a. dingen bestellen bij Bershka en misschien ook bij Mango.

Vakantie!

Yes, het is bijna vakantie! Nog even de toetsweek afronden en dan is het zover. In de vakantie ga ik veel werken, maar ook genoeg tijd voor mezelf nemen hoor :) Ik heb dan eindelijk tijd om het boek Nooit meer te druk van Tony Crabbe te lezen. In de hoop dat ik het daarna nooit meer te druk zal hebben om zoiets te moeten uitstellen. Ik ben benieuwd!

Wat houdt jou bezig? Wat zou jij verbeteren aan mijn blog?

6 reacties:

 1. Ik denk dat je best eens in de week een persoonlijk artikel kan schrijven (een weekverslag bijvoorbeeld) en dit artikel dat je nu schrijft is natuurlijk ook al best persoonlijk :) Bovendien ben ik wel echt benieuwd naar de tips over SEO.
  En tof dat je gaat waterskiën trouwens! dat lijkt me echt vet om eens te doen.

  Ik heb verder niet echt verbeterpunten voor je blog maar ik denk dat juist persoonlijke artikelen een mooie balans maken tussen alle samenwerkingsartikelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een weekverslag heb ik niet genoeg te beschrijven, als je snapt wat ik bedoel. Dit artikel is inderdaad heel persoonlijk; dat bedoel ik dus met dit soort artikelen :) Vind ik ook leuk om te schrijven trouwens. Maar deze is dan wel maandelijks.

   Het 'moeilijke' is dat ik op dit moment alleen tijd heb om 3 keer per week een artikel te schrijven, en dus wekelijkse rubrieken nogal moeilijk worden op deze manier.

   Over de samenwerkingen: daar heb je een goed punt. Niet dat je per se aangeeft dat je het te veel vindt, maar alsnog lijkt het me beter om dit meer af te wisselen. Sinds een tijdje is 1 op de 5 artikelen een samenwerking. Omdat ik 3 keer per week iets schrijf, is het ook al best moeilijk om het af te wisselen. Wel probeer ik er altijd voor te zorgen dat mensen ook iets hebben aan dat soort artikelen, zodat ze het nooit als 'te veel' gaan zien, maar als toevoegende waarde.

   Verwijderen
 2. Oh wat een drama met dat wakeboard! Ik vind je blog zo mooi en professioneel, alles klopt gewoon e eigenlijk elk artikel is weer leuk om te lezen. En die tips voor SEO zou ik heel graag lezen aangezien ik er echt niks van begrijp.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met een host voor je site kan ik je niet meteen helpen. Maar thema's kan je ook op Etsy vinden voor niet te veel geld.

  BeantwoordenVerwijderen