maandag 17 juli 2017

Geld overhouden voor leuke dingen met deze 4 bespaartips


Meestal staat de zomervakantie gelijk aan grote uitgaven. Toch wil je graag geld overhouden (voor leuke dingen). Je geeft in deze tijd veel uit aan je vakantie en je moet natuurlijk ook weer op zoek naar nieuwe zomerkleding. Daarom werd het tijd voor een artikel met dingen waarop je kunt besparen. Zo kun je ook weer geld overhouden voor leukere dingen waar je écht gelukkig van wordt. Dat neemt trouwens niet weg dat die vakantie geen goede uitgave is! In tegendeel :)

1. Bespaar op je telefoon

Ik heb een Huawei telefoon (de Y625) die in oktober 2 jaar oud zou zijn. Oké, hij zit nu écht vol door alles wat erop staat. Geen wonder ook, want ik kocht 'm voor €89,99 - ja echt! - en dat was hij meer dan waard. Mensen verbazen zich nog steeds over de prijs als ik het zeg. En Huawei zelf verbaasde zich overigens ook over de prijs geloof ik, zo erg zelfs, dat die telefoon nu €199,95 kost.  Dat is voor de meeste mensen nog steeds een goede prijs omdat ze vaak meer uitgeven dan dat, maar zelf heb ik dat nog nooit gedaan.

Dus, voor nu een tip: wees eens aardig voor je portemonnee en bekijk wat modellen van Huawei. Om je een handje te helpen: hier vind je bijvoorbeeld de nieuwste Huawei. Ter vergelijking: de nieuwste Iphone 7 kost bijna 3 keer zoveel! Honor is ook weer een merk van Huawei en heeft ook een goede prijs/kwaliteit-verhouding. (niet dat die daarbij staat, maar dat moet je zelf even opzoeken dan). M'n zus heeft de Honor 7 en die vindt ze heel fijn. Máár: doe eerst zo lang mogelijk met je eigen telefoon. Dat extra jaar bespaart je namelijk ook al heel veel. Dat is dan meteen de bonustip ;)

2. Neem geen telefoonabonnement

Ik bespaar eigenlijk al jaren op een telefoonabonnement. Hoe? Nou, dat is héél, nee serieus, echt héél simpel: ik heb er geen. Ha! Ik kocht gewoon die telefoon waar ik het net over had en zette er beltegoed op. Werkt ook nog eens stressverminderend omdat je niet áltijd, op welke plek dan ook, berichtjes kunt ontvangen. Iedereen zeurt over het feit dat diegene weer door zijn of haar MB's heen is en ik zit daar zo van: "oh, nouja, weet je, ik heb dat niet eens".

En voor die €10 - €20 per maand die je hiermee kunt besparen, kun je véél leukere dingen doen!

3. Kleding? Uitverkoop!

Sinds een tijdje wacht ik met alles tot de uitverkoop. Gewoon volhouden en ze prijzen het vanzelf af! Dat werkt óók als je ziet dat de sale is begonnen en het kledingstuk dat je wilde nog even niet is afgeprijsd. Daarna komen er namelijk nog meer kortingen en zo wordt ook de écht leuke kleding een stuk goedkoper. Eerst wachtte ik niet altijd tot de uitverkoop en dat zag je ook wel in mijn artikel over kleding in de sale: dat waren álle dingen die ik ooit op mijn blog heb laten zien, maar dan afgeprijsd.

Oké, ik geef toe: ik heb dus laatst gewacht totdat iets in de sale kwam en het uiteindelijk niet gekocht. Je moet je namelijk niet laten verleiden door de sale! Dan werkt het juist weer negatief.

4. Bespaar op uitjes

Néé: ik ga niet zeggen dat je op uitjes moet besparen in de zin van 'bezuinigen'. Want je kunt moeilijk niks meer uitgeven aan dit soort leuke activiteiten, terwijl je juist geld wilt overhouden voor leuke dingen. Ik bedoel juist dat je per uitje zoveel kunt besparen dat je nog veel meer leuke dingen kunt gaan doen!

Ik heb laatst €40,- uitgegeven aan één uur waterskiën en daarna één uur wakeboarden. Twee uur wakeboarden zou uitkomen op €45. En ja, ik vond dat het waard omdat ik er gewoon veel plezier aan beleef. Maar geloof het of niet, via Groupon kon ik dat laatste doen voor €16,99. Voor één persoon. Wow! Voor meerdere wordt het nog goedkoper. Nou, hier ga ik deze zomer eens flink op besparen. 

*Ik krijg niet betaald voor dit linkje naar Groupon; ik ontdekte dit deze week en ik ben oprecht enthousiast! Wél wil ik nog even iets belangrijks zeggen. Je moet namelijk van tevoren altijd even contact moet opnemen met het bedrijf waar je iets koopt. Zo kun je vragen of er verschillen zijn tussen dat wel-heel-erg-goedkope tarief van Groupon en het normale tarief.

Wat ga jij doen met je bespaarde geld?

Door slim naar je persoonlijke uitgaven te kijken, kun je al veel besparen zoals je net zag. Ik schreef eerder al artikelen over geld besparen in de zomer en gewoontes waardoor ik standaard geld bespaar. En het leukste is: met het bespaarde geld kun je weer dingen kopen waar je gelukkig van wordt. Bijvoorbeeld weer nieuwe uitjes of vakanties waar je weer opnieuw op bespaart. Later schrijf ik nog wel een keer over meer dingen die je met al je bespaarde geld kunt doen. Maar voor nu: lekker blijven (be)sparen, zou ik zeggen!

Waar bespaar jij vaak geld op?

2 reacties:

  1. Handige tips, ik heb er inderdaad ook voor gekozen om mijn telefoon abonnement af te zeggen. Het geeft zo veel rust en tegenwoordig heb je praktisch overal toch wifi :)

    BeantwoordenVerwijderen