woensdag 19 juli 2017

Mijn nieuwe minimalistische kettinkje!

bar naamketting names4ever

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen kettinkje draag. En er gaat óók geen maand voorbij waarin ik geen nieuw kettinkje aan m'n collectie toevoeg! En ook nu heb ik weer een ontzettend leuk kettinkje dat ik jullie wil laten zien.

Het is een minimalistisch kettinkje en hij staat heel mooi en subtiel. Ik heb hem kunnen personaliseren en uiteindelijk is hij precies geworden zoals ik wilde. Naamkettinkjes als deze kom je de laatste tijd veel tegen en ook ik heb er eindelijk één!


Naamkettinkjes: ordinair of juist leuk? 

Toen ik een kettinkje mocht bestellen, had ik de keuze tussen een normale naamketting of een bar ketting met naam. Eerst leek me zo'n naamketting wel leuk, maar uiteindelijk leken die grote letters me net te veel. Het kan mooi staan, maar sommige mensen vinden het ordinair. En ik heb liever niet elke keer als ik het draag het idee dat anderen het niet leuk vinden. Natuurlijk moet je dragen wat je zelf leuk vindt en had ik zelf ook bijna een ketting met die grotere letters besteld. Maar uiteindelijk vond ik zo'n ketting met balkje veel leuker. Als je een klein (gouden) kettinkje neemt, staat het heel chic. Omdat het zo klein is staat het ook niet ordinair. Fijn!

Quote kettinkje

Ja, het is een naamketting, dat weet ik. Toch heb ik ervoor gekozen om er een quote op te laten maken. Dat leek me wat specialer. Het was niet makkelijk om een mooie quote te verzinnen. Je hebt maar 16 tekens en de meeste quotes zijn langer. Uiteindelijk koos ik voor Carpe diem, een quote die ik altijd al mooi vond. 

gouden naamketting names4ever

Carpe diem

Voor sommigen klinkt Carpe diem misschien als een cliché quote. Als andere mensen, en dan bedoel ik niet-gymnasiasten, die quote gebruiken, vind ik het zelf ook stom klinken. Maar er zit meer achter die quote! Carpe diem komt van de Romeinse dichter Horatius, die een gedicht schreef over het zo min mogelijk rekenen op morgen. Over dingen zo min mogelijk uitstellen en over vandaag alles doen wat je vandaag al kunt doen. En kijk: dan wordt de quote al een stuk mooier! Dat is dus de hele betekenis achter Carpe diem.

Mocht je het leuk vinden, dan vind je hier op Wikipedia nog meer info over de betekenis en afkomst van die quote. Oké, ik geef toe: voor de meesten zal dat niet interessant zijn. Maar een beetje achtergrondinfo leek me alsnog wel leuk :)

Naamkettinkje personaliseren

Deze trend met naamkettinkjes zal je vast niet ontgaan zijn. Misschien wil je er zelf ook wel een personaliseren! Ik kreeg dit naamkettinkje van Names4Ever. Daar kun je ook jouw kettinkje (goedkoop!) laten personaliseren. Ze verkopen echt zilver en goud, maar ook verguld goud. Die laatste optie staat niet bij de kettinkjes met een balkje, maar als je ze mailt dan maken ze met liefde een verguld bar kettinkje voor je :)

Ik draag het kettinkje heel vaak en dit is - zoals altijd met een nieuw kettinkje, haha - m'n nieuwe favoriet. Ja, ik ben fan van dit soort minimalistische kettinkjes!

Welk sieraad draag jij het liefst? Ik denk dat je mijn antwoord al wel weet :)

*Ontvangen ter review

2 reacties: