woensdag 26 juli 2017

Juli | Wat houdt me bezig?


Het is inmiddels alweer eind juli: tijd voor een nieuw artikel over wat me bezighoudt! Het lijkt niet bizar veel, maar vooral de laatste dingen die ik noem, kosten veel tijd. Maar daar is het vakantie voor natuurlijk!

Deze foto komt van de outfit post die ik laatst online zette! En ja, dit is toen m'n haar nog wat langer was. Inmiddels is m'n haar korter :)

Bijna naar vwo 5

Ik denk dat dit een zwaar jaar wordt. Vooral omdat de cijfers vanaf nu gaan meetellen voor het examen. En meestal als iets écht meetelt, dan ga ik er nóg meer tijd aan besteden. Ik hoop echt heel erg dat het me lukt om dit allemaal goed te plannen. Of misschien is het plannen niet het belangrijkste, maar het gewoon echt doen van het schoolwerk.

M'n telefoon raakt vol

Hoewel m'n telefoon (Huawei) aangeeft dat er niks in het interne geheugen zit, zit dat geheugen toch vol. Snap jij het?! Ik niet. Ik had dus een Huawei en eigenlijk zou ik dat weer willen.

In mijn artikel over besparen en geld overhouden voor leuke dingen, had ik het al over de nieuwste Huawei. Verder is en IPhone wel mooi, maar die heb ik nog nooit gehad. Samsung zit ertussenin en dat merk heb ik eerder gehad. En ja, Samsung gaat lang mee: m'n ouders gebruiken nog steeds dezelfde na zo'n 4 jaar en ik heb er 2 jaar mee gedaan. De nieuwste is de Samsung Galaxy S8 zag ik. Maar: dat ding is net zo duur als mijn camera + twee lenzen. Ik ga dus nog even kijken of Samung of Huawei wat goedkopere telefoons verkoopt want dat kan me echt veel geld schelen.

Ik ben Lightroom aan het uitproberen

Voor nu heb ik de proefversie van Lightroom gedownload. Voor als je niet weet wat Lightroom is: het is een programma om foto's mee te bewerken. Eerst deed ik dat met Picmonkey, maar daar kun je veel minder mee. Ik had al snel door hoe Lightroom werkte, dus dat is handig. Het werkt zo fijn! Nu nog even kijken hoe ik het ergens de hele versie gratis kan downloaden zonder dat het helemaal misgaat.

Lay-outs aan het bekijken

Alles wat ik op m'n blog vertel, wil ik ook echt doen. Die overstap naar Wordpress wil ik ook echt maken. Inmiddels ben ik een héél mooie lay-out tegengekomen. Ik vond bij hier bij CreativeMarket in ieder geval nog meer gave thema's!

Blog verbeteren

Hier ben ik mee bezig! Doordat ik een week op vakantie was en zo'n 6 artikelen vooruit had geschreven, merkte ik dat de kwaliteit achteruit ging. Oké: als de eerste foto van een artikel goed is, dan is in mijn ogen de kwaliteit van het hele artikel ook beter. Dat is dus iets waar ik rekening mee moet gaan houden. Maar ik kan niet altijd 'zomaar' even ergens een foto maken omdat mijn Canon 700D best groot is. Vandaar dat ik daar ook op wil letten als ik een telefoon ga kopen. Misschien dus niet per se die gave Samsung galaxy S8, maar zeker wel een vergelijkbare. Die camerakwaliteit is namelijk wel iets wat ik nodig heb. Dan kan ik ook betere foto's voor m'n Insta stories maken!

Tienertour, wakeboarden

Er zijn een aantal dingen die ik deze vakantie wil doen. Maar ik werk ook nog. En als je bijvoorbeeld 3 dagen achter elkaar werkt om vervolgens een dag op Tienertour te gaan, is niet zo handig. En als je eerst een dagje hebt gewakeboard, dan kun je aardig veel spierpijn hebben en dat is niet zo handig tijdens m'n werk. Jup, ik spreek dus uit ervaring, haha. Hier moet ik dus nog iets op verzinnen.

Kleding verkopen

En dan het laatste waar ik pas ongeveer sinds een week mee bezig ben. Ik ben m'n kleding aan het verkopen. Hier vind je mijn kleding op United Wardrobe. (Als je me rechtstreeks mailt, dan is het iets goedkoper voor je). Verzendkosten van €3,95 zitten daar al bij. Ik ga waarschijnlijk ook nog een extra artikel hierover schrijven op mijn blog.

Dat was het weer voor de maand juli! Ik ben best 'benieuwd' - hoe moet ik dat zeggen? - wat deze zomervakantie me nog gaat brengen. Ik zit namelijk geen dag stil, ik ben altijd wel bezig met iets nieuws.

Wat houdt jullie bezig deze vakantie?

9 reacties:

 1. Ik ben ook op zoek naar een nieuwe mobiel wat een gedoe zeg.. Bij moet er veel intern geheugen zijn, mogelijkheid tot uitbreiden met extern geheugen, dual sim heb nmlk NL en ES mobiel nr..En daarbij een goede camera.. Ben benieuwd waar je keuze op gaat vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel intern geheugen is wel handig ja! Een grotere SD-kaart kopen heeft namelijk ook niet altijd veel zin, want sommige apps kun je daar niet op zetten. Het is echt een heel gedoe inderdaad!

   Verwijderen
 2. Ik vind het altijd eng om zo'n mooi bewerkprogramma als Lightroom illegaal te downloaden, haha! Maar de originele versies zijn zo belachelijk duur ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, valt tegenwoordig enorm mee! Je kan bij Adobe via je creative cloud voor een tientje per maand ofzo Photoshop & Lightroom krijgen, je betaalt verder niets extra's meer :)

   Verwijderen
  2. Ik snap je, Joanne! Ik vind het zelf ook 'eng' om zoiets te doen. Stel je voor dat je iets verkeerds downloadt! De keuze blijft moeilijk.

   Thanks voor de tip, Alex! Het enige ding is dan dat je na 13 maanden zoveel geld kwijt bent als dat je aan de hele versie zou uitgeven. Daarom twijfel ik nog. Het is een hele investering!

   Verwijderen
 3. Dat zijn een hoop dingen die je bezig houden. Lightroom heeft mijn moeder ook en ik wil het denk ik ook wel. Het is zo een mooi programma en je kan er zo veel mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na het gebruiken van de proefversie ben ik helemaal enthousiast over het programma! Je kunt er inderdaad veel mee :)

   Verwijderen
 4. Er zit veel in je hooft, haha! Lightroom is een heerlijk programma, gebruik het eigenlijk altijd :) Lastig he zo'n telefoonkeuze? Heb je al eens naar een refurbished toestel gekeken? Die zijn echt goed in kwaliteit, maar een flink stuk goedkoper :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd hoe het met Lightroom afloopt! En ik ga nu naar VWO 4 en ben ook wel bang dat dat al aardig pittig gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen