zaterdag 8 juli 2017

Er is 8 cm van m'n haar af! (En ik heb vakantie, YAY!)


Eerder vertelde ik jullie dat ik écht iets met m'n haar wilde doen. Het makkelijkste wat je dan kunt doen is het korter laten knippen. Ja, ik heb ook nog een heleboel andere ideeën voor mijn haar, maar dit was alvast een stap in de goede richting.

Ik zei tegen de kapster dat ik graag iets anders met m'n haar wilde doen. Het liefst verf ik het, maar we waren het al snel met elkaar eens dat dat slecht is voor je haar. Wist ik wel natuurlijk, maar alsnog. Oh, en trouwens: ja, m'n haar is wel recht geknipt, al lijkt het op de foto misschien van niet :)

Jup, het is echt een stuk korter nu

Toen ik zei dat ik het eigenlijk een stuk korter wilde, zei m'n kapper dat het pas echt zou opvallen als er 10 cm af zou gaan. Ik kan je vertellen dat dat wel als héél veel, eigenlijk te veel klonk. Ik kreeg een rolmaat en hield 'm bij m'n haar. Jup, 10 cm vond ik te veel. Maar ik wilde wél echt verandering. En als je alleen de puntjes laat knippen dan gaat er maar zo'n 3 of 4 cm af. Uiteindelijk koos ik ervoor om er dan toch maar 8 cm van af te laten knippen.


Jullie zien me trouwens niet vaak met los haar in outfitfoto's. Of eigenlijk: helemaal nooit! Behalve toen ik laatst dus schreef over het feit dat ik m'n haar korter wilde laten knippen. De before-foto vind je dus in dat artikel!

En hoe zit het met die krullen die ik wilde?

Over een krultang had ik het natuurlijk ook met m'n kapper. Ik geloof dat ze, net als ik, ook van mening was dat dat je haar beschadigt. Máár: Margriet reageerde op m'n blog en linkte naar dit filmpje. Daar zie je hoe iemand krullen maakt zonder hitte. Omdat ze ook geen professional is, leek het me best te doen. Het resultaat? Een paar warrige, kleine krullen. Helaas! Ik moet op zoek naar een andere manier om m'n haren te krullen zonder hitte.

Vakantie!

Nu dit online komt is het zaterdag en heb ik ein-de-lijk vakantie! De afgelopen twee weken hoefde ik maar een paar keer voor een uurtje naar school. De ene keer om m'n boeken in te leveren en de andere keer om m'n rapport op te halen. Dit voelde dus ook al een beetje als vakantie, hoewel het 'echte' vakantiegevoel er nog niet is op een of andere manier. Nu ik dit schrijf dan hè (dinsdag). Ik hoop dat het vandaag, zaterdag, de eerste dag van m'n vakantie, wél zo voelt. Ik ben wel van plan om veel dingen te gaan doen deze vakantie, en wie weet schrijf ik daar nog een artikel over.

Héél toevallig had ik m'n haar vorig jaar nét voor de vakantie ook een stuk korter laten knippen. Waarschijnlijk met de gedachte "als ik het te kort vind, dan groeit het wel weer langer in de vakantie". Maar voor nu lijkt het me leuk om het vaker zo te laten knippen. Wat vind jij leuker, kort of lang haar?

12 reacties:

 1. Volgensmij kan je je haar ook krullen met sokken. 's Avonds voor je gaat slapen moet je dan de sokken op een bepaalde manier in je haar knopen. Het werkt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan op zoveel manieren, maar daar heb ik nog nooit van gehoord, haha! Ik denk dat de eerstvolgende manier waarop ik het ga proberen gewoon een vlecht maken is. Dat werkt sowieso :)

   Verwijderen
 2. Yay, lekker vakantie! :) En tof dat je zo'n stuk eraf hebt laten knippen. Ik zou dat eigenlijk niet durven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe dit soort dingen altijd lekker 'safe' in de vakantie! Als ik het dan asnog niet leuk vind, dan is m'n haar na de vakantie weer een wat mooiere lengte. Maar nu vind ik het juist wel mooi :)

   Verwijderen
 3. Dit staat je echt supergoed!!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen