maandag 3 juli 2017

Minder chaos? Gooi deze 5 dingen weg!


Het is bijna zomervakantie en voor de meesten betekent dit ook het  opruimen van hun kamer. Dat begint al met het ontkaften van je boeken - of hoe je dat ook wilt noemen. En ja, dan is vaak ook meteen de rest van je kamer aan de beurt. Om je een handje te helpen noem ik in dit artikel 5 dingen die je in ieder geval al weg kunt gooien voor een opgeruimde kamer. Máár: de laatste tip is vooral fijn voor een 'opgeruimd', minder chaotisch gevoel. Als je die dingen weggooit dan zie je dat namelijk niet ;)

1. Gooi die eindeloze stapels papier weg


Als je nog op school zit dan herken je dit vast wel: vooral aan het einde van het schooljaar ligt je tas, de kast waar je schoolboeken liggen en zelfs de grond vol met papier. Van dingen waar je nog nooit naar hebt gekeken tot dingen die je nooit meer gaat gebruiken. Soms zit er nog iets belangrijks tussen, dat kun je opbergen in een map of doos. Maar de rest? Gooi het weg! 

2. Doe een deel van je kleding weg

Word jij gelukkig van die kast waarin voornamelijk kleding ligt die je toch niet aantrekt? Dacht het niet. "Maar..." Nee, die andere kleding ga je écht niet missen als die dat verkoopt / weggeeft / weggooit. Soms is het gewoon tijd om de kleding die je niet meer leuk vindt weg te doen. En dan word jij weer een stukje blijer, want dan sta je voortaan voor een kledingkast met alleen maar leuke kleding.

3. Weg met al die nutteloze doosjes

Een doosje waar die parfum in heeft gezeten, een doosje van dat armbandje.. Of je ruimt het netjes op, of je gooit het weg. Natuurlijk snap ik dat je bijvoorbeeld de doos van je camera bewaart. Dat is dan voor het geval dat je hem ooit weer gaat verkopen. Maar alle andere doosjes kun je gewoon wegdoen.


4. Gooi onbruikbare make-up / nagellak weg

Make-up die je niet gebruikt, nagellak die uitgedroogd is.. Waarschijnlijk liggen de lades van het nachtkastje op je kamer er vol mee. En ik geef eerlijk toe: die bijna uitgedroogde nagellak heb ik ook nog niet weggegooid. "Voor het geval dat ik die kleur ooit nog nodig heb." Maar dat denk ik al zo'n 2 jaar. Dus ja: ook bij mij is het tijd om die nagellak weg te gooien! En qua make-up dan? Nou, zoveel make-up heb ik nou ook weer niet. Dat valt dus wel mee.


5. Verwijder je overload aan foto's

Van je telefoon hè, daarom noem ik het ook verwijderen in plaats van weggooien. Want dat échte fotoboek kun je maar beter bewaren. Maar die volle telefoon met zo'n 5000 foto's maakt je nou niet bepaald blij. Van mijn tablet heb ik laatst al 1500 foto's verwijderd omdat die toch op mijn computer staan. En nu mijn telefoon nog.. In mijn artikel over lifehacks voor je telefoon gaf ik trouwens een tip waardoor het véél makkelijker is om foto's te verwijderen!


Hup, aan de slag!

Is dit geen mooi lijstje om je maandag mee te beginnen? Waarschijnlijk zit je hierna ook meteen in de flow van het opruimen. Ik ga dit lijstje vandaag ook maar eens afwerken. Ik hoef alleen nog dinsdag (boeken inleveren) en vrijdag (rapport ophalen) naar school, dus eigenlijk heb ik al een soort van vakantie. Die tijd kan ik alvast goed besteden :)

Fijne maandag!

6 reacties:

 1. Ik moet ook nodig eens mijn nagellak collectie opruimen. En ja ook de foto's op tablet, laptop en telefoon haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms lijkt het zonde om dingen van je nagellak- of make-upcollectie weg te doen, maar het scheelt wel veel ruimte uiteindelijk :)

   Verwijderen
 2. Ik heb afgelopen week mijn kamer grondig opgeruimd en stapels weg gegooid, het werd wel weer eens tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, die overload aan foto's is inderdaad een heel goed idee. Ik heb er zo'n 8000 staan, maar telkens ik begin te selecteren duurt het niet lang of ik ben het beu, haha. Mooi lijstje! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, aan 3 en 4 moet ik zeker even werken.. ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor mij werkt het inderdaad altijd het beste om al die losse papiertjes, foldertjes en kaartjes weg te doen. Of in ieder geval ze in een doos te stoppen zodat ze uit het zicht zijn haha! x

  BeantwoordenVerwijderen