maandag 7 augustus 2017

Interview | Fashion blogger Nanne van Hout van Fashiable.nl


Yay, er staat voor vandaag weer een nieuw interview klaar! Het interview met Alexandra werd ontzettend veel gelezen door jullie, dus het werd zeker tijd voor een nieuw interview. Dankjewel voor alle leuke reacties op dat interview trouwens! Deze keer stelde ik vragen over mode en hotspots aan Nanne van Hout van Fashiable.nl.

Over Nanne van Hout & fashiable.nl

Hi! Ik ben Nanne van Hout en al ruim een derde van mijn leven blog ik op Fashiable.nl. Iets wat in 2009 uit nieuwsgierigheid is begonnen, is uitgegroeid tot een dagelijkse bezigheid; mijn grootste hobby. Door mijn blog ben ik beter geworden in de Nederlandse taal (ik haalde alleen maar onvoldoendes op de middelbare school) en heb ik mijn liefde voor fotografie ontdekt.

Fashiable is begonnen als een modeblog, want als 15-jarige was ik al gek op kleding. Maar sinds ik op mezelf woon, zijn de onderwerpen uitgebreid. Zo deel ik nog steeds mijn dagelijks outfits, maar ook lekkere recepten en de leukste hotspots in binnen- en buitenland om te winkelen, eten en drinken. Je kunt dan ook wel zeggen dat behalve bloggen, ook eten en drinken, koken en winkelen tot mijn hobby's behoren. Je kan mij altijd wakker maken voor sushi, loempia's en een pizza margherita met knoflooksaus.

In september begin ik alweer aan het laatste jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam. Dan moet ik een half jaar stage lopen en daarna begint het afstuderen. Wat gaat de tijd toch snel! Ik krijg het altijd een beetje benauwd als ik 'over later' moet nadenken, maar ik hoop wel dat ik nog een lange poos mijn lezers met leuke artikelen kan vermaken.

Vragen aan Nanne

Deze foto komt uit dit outfit artikel

1. Je draagt veel broeken met toffe (bloemen)prints. Welke winkels raad je aan voor dit soort leuke broeken?
Ik ben echt gek op pantalons! Eigenlijk kom ik ze altijd per toeval tegen en dan duik ik meteen het pashokje in. Mijn favoriete geprinte broeken zijn van Costes, ZARA en Broke + Schön. Dat laatste merk is (helaas!) nog niet in Nederland verkrijgbaar.

2. Je outfitfoto's zijn steeds op heel verschillende locaties gemaakt. Ga je altijd speciaal ergens heen om foto's te maken, of doe je dat bijvoorbeeld tijdens een dagje winkelen? En wie maakt vaak je outfitfoto’s?
Klopt, ik heb eigenlijk nooit een ‘vaste’ plek waar ik outfit foto’s maak. Meestal loop ik door de stad en denk ik opeens ‘ja, dit is de perfecte locatie’. Dat werkt eigenlijk ook altijd het beste, want bewust een fotolocatie zoeken is altijd een drama bij mij. Dan denk je een leuke plek gevonden te hebben, parkeert er precies op dat moment een auto voor de deur. Verder maak ik af en toe met andere bloggers outfit foto’s, maar ook mijn vriend en een aantal vriendinnen maken regelmatig mijn foto’s. Heel erg verschillend dus.

3. Heb je ooit iets raars of grappigs meegemaakt toen je een outfit op de foto aan het zetten was?
Eigenlijk heel jammer dat ik deze foto’s automatisch weggooi, maar ik heb meer dan genoeg foto’s gehad waarop voorbijgangers op de achtergrond gingen poseren of zelfs náást me kwamen staan. Best grappig, maar ook best wel ongemakkelijk.


4. Wat is je favoriete sieraad op dit moment? Zijn er sieraden die je elke dag draagt?
Mijn horloges van Daniel Wellington! Zonder horloge op mijn pols voel ik me ontzettend kaal. Verder draag ik sinds mijn vijftiende ook drie zilveren ringetjes iedere dag.

5. Wat is je ergste miskoop qua kleding?
Miskopen moet je maken om ervan te leren, want ik heb behoorlijk wat miskopen gehad. Mijn grootste miskoop was toch wel een witte jas van ZARA. Een prachtig ding, maar o-zo-besmetteljik. Na slechts een uur zat er al een giga chocoladevlek op. Verder heb ik ook wel wat paar schoenen gehad die ik maar een enkele keer heb gedragen.

6. Welk kledingstuk zou je nog graag willen hebben? Waar kunnen we 'm vinden?
Ik weet niet of ik het tot ‘kledingstuk’ mag benoemen, maar ik ben desperate op zoek naar een leuke bikini. Iemand tips? Dat is ieder jaar weer een behoorlijke opgave. Verder wil ik ook nog graag wat zomerse tops scoren, want mijn huidige kledingkast is nog heel erg op het najaar ingesteld.7. Je hebt dus een succesvolle fashion blog. Wat maakt je blog zo bijzonder en vanaf wanneer werd je blog echt groot?
Ik denk dat de persoonlijke tint mijn blog uniek maakt. Een outfit is niet zomaar een outfit en een hotspot is niet zomaar een hotspot. Ik vertel er altijd een leuk verhaaltje bij, zodat de foto’s een verhaal krijgen. Ik vind het moeilijk om te zeggen vanaf wanneer mijn blog echt ‘groot’ is geworden, want dat moment heb ik voor mezelf nooit gevoeld. Ik doe echt wat ik leuk vind en ik ben super dankbaar voor alle samenwerkingen die daaruit voortvloeien.

8. Wat is de leukste (fashion) samenwerking die je ooit gedaan hebt voor je blog?
Ik heb al veel toffe samenwerkingen gehad, maar mijn reis naar New York in 2013 is toch wel mijn hoogtepunt.


9. Hotspots is het tweede hoofdonderwerp van je blog. Wat is volgens jou de leukste hotspot in Amsterdam op dit moment?
Bar Botanique in Oost! Chai latte drinken met heel veel planten om je heen, heerlijk.

10. Sinds zo'n 2 maanden maak je weer vaker video's voor je Youtube kanaal. Ben je van plan om daar meer met fashion te gaan doen?
Oh, dat vind ik zo’n lastige vraag om te beantwoorden. Ik zou heel graag meer video’s willen maken en ik hoop heel erg dat ik deze zomer de tijd ervoor heb. Het lijkt me heel leuk om meer met mode te doen, maar daarvoor moet ik nog even flink brainstormen. Wel wil ik blijven vloggen wanneer ik op vakantie ben, want dan heb ik sowieso leuke herinneringen voor later.

Nannes leukste outfits

Tot zover de leuke antwoorden van Nanne! Je hebt inmiddels al wat leuke outfits gezien, maar ik wilde zelf nog even een top 3 maken. Het was trouwens best moeilijk om te kiezen, maar dit zijn ze:
  • Deze jumpsuit die ze in Manhattan op de foto heeft gezet
  • Deze outfit met een héél gave pantalon van Zara
  • Deze outfit, want spijkerrokjes zijn zo leuk! Zelf heb ik er nog geen trouwens, maar dat wil ik wel :)
Dat was het interview! En nu allemaal Nanne gaan volgen, want ze heeft écht een leuke blog. Het klopt ook helemaal wat ze zegt: de persoonlijke tint maakt haar blog uniek.

Kenden jullie de blog Fashiable al?

2 reacties: