vrijdag 25 augustus 2017

Personal talk | School is weer begonnen & waar is m'n tijd om te bloggen?


Eén dag op school en ik heb meteen huiswerk. Ik wist het nog van vorig jaar, vwo 4, toen we ook niet zo rustig begonnen als ik verwacht had. Zoals de mensen van havo zich verbazen over het feit dat ik al meteen huiswerk heb gekregen, verbaas ik me erover dat zij, in havo 5, niet meteen huiswerk krijgen.

Over vorig jaar: vwo 4

Ik geef het maar meteen toe: eind vwo 4 besteedde ik veel tijd aan m'n blog en weinig aan m'n huiswerk. Of, nouja: éérst besteedde ik tijd aan m'n blog en 's avonds pas aan m'n huiswerk. Wanneer ik thuiskwam van school, ging ik meteen een artikel maken. Of blogs lezen. Na het eten begon ik aan m'n huiswerk. Toetsweken waren helemaal geweldig: ik hoefde weinig naar school en kon overdag foto's maken voor m'n blog. Ik deed veel dingen last-minute en deed m'n huiswerk steeds later in de avond. Natuurlijk wordt dat op een gegeven moment te veel. En daar ga ik in vwo 5 zeker rekening mee houden.

Ondanks dit, had ik toch een mooi rapport! Ik had voor alles een 7,5 gemiddeld, met als laagst een 6,5 en als hoogst een 8,6.

Eerste week vwo 5

Ik ben meteen m'n best gaan doen om al het huiswerk bij te houden. Zelfs als je nog niet achterloopt (zoals in vwo 4 weleens het geval was) dan merk je dat je toch hard moet werken om alles bij te houden. Dat zorgt er ook wel voor dat ik júist m'n best ga doen om het allemaal af te krijgen.

Wat er lastig gaat worden:
 • Veel boeken lezen voor Nederlands (persoonlijk vind ik dit veel, want ik lees langzaam)
 • Toetsen over meerdere hoofdstukken tegelijk (help!)
 • Combineren met werk en m'n blog, én tijd overhouden voor mezelf
In het weekend werk ik eerst nog even zaterdag én zondag, en daarna één keer per week. Na oktober is het seizoen voorbij (ik werk in het restaurant van een camping) dus dan werk ik even niet. Ik heb m'n tijd verder hard nodig, dus ik ga tussendoor niet op zoek voor ander werk in de winter. Gelukkig verdien ik nog wel genoeg geld met m'n blog.

Helaas komen er wat minder artikelen online hierdoor. Ik heb nog net tijd om dit artikel te typen. Hopelijk lukt het me snel om vooruit te werken, zodat ik ook tijd heb voor m'n blog. Ik kan niet wachten totdat ik een goed 'ritme' heb qua huiswerk maken, zodat ik weer meer kan gaan bloggen!

Zouden jullie vaker dit soort persoonlijke artikelen willen zien?

3 reacties:

 1. Ah succes! Ik vond al die boeken lezen vreselijk! (het grote deel heb ik dan ook nooit uitgelezen. internet weet alles.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel succes! Ik begin vrijdag en kijk ook niet bepaald uit naar het vele huiswerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik begrijp je precies. Ik zit zelf in 3 vwo tto en ik vind het ontzettend zwaar. Ik ben alleen maar bezig met mijn blog en heb daarom weinig tijd voor leerwerk. Ik probeer hier verandering in te brengen, maar bloggen is gewoon zoooo leuk dat ik er niet mee kan stoppen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen