vrijdag 8 september 2017

8 dingen die je nóóit moet doen tijdens je volgende vakantie


Voor mij zitten er alweer een paar weken school op. Toch leek me dit het perfecte moment voor een artikel als dit. Dit artikel staat namelijk vol met persoonlijke ervaringen over wat je nóóit moet doen op je volgende vakantie. Natuurlijk met tips hoe jij het wél beter kunt aanpakken. Enjoy!

Dingen die je beter niet kunt doen op vakantie

1. Bananen in je koelbox bewaren

Oh nee. Waarom zou je ten eerste die dingen nu wél gekoeld bewaren, en thuis niet? Maar dat was niet de reden waarom je bananen niet in de koelbox moet doen. Nee, het is erger dan dat. Want: letterlijk álles in die koelbox gaat dan naar banaan smaken. Makkelijk recept voor bananenbrood, zou je denken. Maar wij hadden dat dus op onze camping in Duitsland deze zomervakantie. En ik kan je zeggen: dat brood heb ik weggegooid.

2. Met je wc-rol onder je T-shirt over de camping heen lopen

Er was eens.. Een man op een camping die met een wc-rol naar de wc liep. Heel normaal, toch? Maar die man wilde natuurlijk niet dat wij zagen dat hij naar de wc ging. Want: stel je voor! Nou, die man had z'n wc-rol goed verstopt. Onder z'n shirt. Je zag die hele vorm van die wc-rol gewoon helemaal door het shirt heen: het zag er echt niet uit. Maar het gaat om het idee hè.

Dé tip: neem die wc-rol mee in een klein plastic tasje. Niemand die het ziet! Al weet iedereen natuurlijk al wel wat erin zit.

3. Je powerbank vergeten op vakantie

Kijk, op campings heb je niet altijd stroom. En als je stroom koopt, dan kun je niet alles binnen leggen. Dat is onhandig, want meestal - oké, altijd - is dat wat je op wilt laden iets wat niet nat mag worden :) Neem dus je powerbank mee! Dan kun je je telefoon gewoon in je tent opladen. Een powerbank die lang meegaat vanwege de grote hoeveelheid mAh is een Mobisun powerbank. Anders is een een auto-oplader voor je telefoon ook heel handig.

Wat ik zelf trouwens altijd doe: mijn telefoon opladen bij iemand die een camper of caravan mee heeft. Wij gaan altijd met een grotere groep op vakantie, dus dan kan dat gewoon. Maar ik gok dat je liever niet bij een vreemde Fransman of Duitser aanklopt om in je allerbeste Frans, Engels of Duits te gaan vragen of je je dure telefoon daar mag opladen ;)

4. De boot missen (op een paar minuten na)

Zoals ik al zei: altijd als wij op vakantie gaan, gaan we met een hele groep. Zo ook tijdens onze vakantie in Engeland. Alleen was er toen iemand die autopech had.. Meerdere mensen waren bij die persoon gebleven en uiteindelijk was de auto weer gemaakt. Er was alleen één ding: die mensen kwamen dus nét te laat bij de boot aan. Ze waren niet enorm laat, maar gewoon nét niet op tijd. We konden ze zelfs uitzwaaien vanaf de boot, haha! Best wel erg eigenlijk, als je net een paar minuten te laat bent.

Die autovakantie in Engeland was overigens wel héél leuk! Zo'n English breakfast is echt geweldig en dat zou ik iedere dag wel willen eten. En de fish and chips, niet te vergeten. Mocht je zelf een autovakantie naar Engeland willen, dan vind je op de website van DFDS er een heleboel informatie over. Via die site is het ook mogelijk om je vakantie te boeken.


5. Zonder bikini gaan douchen als er alleen een douchegordijn is

Dat deed ik dus in Polen. Daar waren geen douchedeurtjes, alleen gordijnen. Heel raar. Maar goed, ik was eigenwijs en ging gewoon zonder bikini. Iedereen was te vertrouwen en niemand trekt natuurlijk zomaar een douchegordijn opzij. Wat er gebeurde? MIJN DOUCHEGORDIJN VIEL NAAR BENEDEN. Gelukkig konden ik en de Poolse vrouw die dat ding weer ophing erom lachen. (zie je het al voor je, hoe ik, met m'n rug naar die vrouw, alsnog probeerde mee te helpen om achter me dat douchegordijn weer op te hangen? Het ergste was dat ik ook niet even snel m'n handdoek kon pakken).

En blijkbaar was ik niet de eerste waarbij dit gebeurde. Iemand anders van onze groep had dit ook meegemaakt! Wat bleek? Als je je plastic tas met daarin je handdoek, toilettas en meer van dat soort dingen aan de bovenste stang van het douchegordijn ophing, werd het te zwaar. Vandaar dat dan alles viel! Denk dus goed na bij dit soort dingen of ga gewoon douchen met je bikini aan.

6. Kebab eten op vakantie

In 2016 was ik op vakantie naar Frankrijk. We waren daar een week. We gingen (met een deel van de groep) eten in een café. De meesten hadden kebab op. Al snel werd iedereen er ziek van: we hadden voedselvergiftiging. Ik schreef zelfs een artikel over het feit dat ik nooit meer kebab zou eten. Ik moet er niet aan denken om nog eens zo ziek te worden! Wel eet ik af en toe nog shoarma bij een restaurantje waar ik vaker kom, maar dat is dan de enige plek waar ik het nog eet. Kijk dus goed uit met dit soort eten in kleine cafés.

7. Een douchemuntenverzameling beginnen

Je hebt betaald voor die dingen, dus beter geef je ze aan het einde van je vakantie terug als je de camping verlaat. Dat scheelt echt. Oké: wij kregen ooit gratis douchemunten. En er bleven er een paar over die we mee naar huis namen. Zie je onze douchemuntenverzameling al groeien? Wat een lang woord, trouwens.

Achteraf bleek een andere camping dezelfde munten te hebben, maar wij hadden ze toen niet mee. Dus als je douchemunten overhebt: neem ze weer mee op vakantie! Maar het beste is om ze weer in te leveren bij de camping als je vertrekt - als je dat niet vergeet natuurlijk.

8. Witte schoenen meenemen op vakantie

Of überhaupt iets wits. Gewoon niet doen. Ik had dan wel geen witte schoenen mee, maar wel een witte pet. Die komt natuurlijk niet meteen terecht in de modder zoals dat bij schoenen gebeurt, máár hij is wel verkleurd door de regen. Het leek wel een koffievlek wat er nu op m'n witte Adidas pet zit. Ach ja, ik wilde toch deze zwarte gaan kopen. Goed excuus!

Ik ga elk jaar kamperen, dus ik zou bijna een deel 2 van dit artikel kunnen maken. Maar voor nu laat ik het hierbij. Wat zijn voor jullie dingen die je nóóit meer zou doen op vakantie?


*In samenwerking met DFDS

9 reacties:

 1. Haha, nummer 2 herken ik heel erg! Wij gaan vaak op vakantie in Frankrijk en daar moet je dus ook je toiletrol meenemen naar het toilet. Ik deed het zelf gewoon in een tasje waar ook mijn tandenborstel en verzorgingsspullen inzaten, of ik scheurde er iets van af en deed het in mijn broekzak. Toch vind ik het heel onprettig dat het daar niet is en dat je het dus zelf moet meenemen. Ik vind het een interessant artikel en nummer 1 zal ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te laden. Wij hebben zelf een caravan, dus gelukkig altijd stroom

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet wel lachen om die meneer met de wc rol onder zijn shirt. Wie houd je nou voor de gek inderdaad...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt het campinggevoel, om met de wc-rol te gaan lopen. Regelmatig zie je het nog hoor! En witte schoenen meenemen doe ik ook niet. Ik heb eens witte slippers gekocht. Aan het einde van de vakantie waren ze zwart.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de 3de herken ik heel erg, heel erg stom als je de powerbank bent vergeten of vergeten op te laden:(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, ha, om nummer 5 moest ik heel erg lachen. Wie verwacht dat nou?! Ben benieuwd welke tips er na je volgende vakantie bijstaan... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha leuk artikel! Ik zal nooit meer naar Center Parcs gaan en in een huisje zitten uit de jaren 90...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede tips, als onze bananen heel rijp zijn dan gaan ze wel is in de fruitlade van de koelkast, dat gaat eigelijk altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handig die tip van de powerbank. We zaten een keer heel back to basic in een safaritent en zonder smartphone was echt wennen!

  BeantwoordenVerwijderen