vrijdag 15 september 2017

Persoonlijk | Ik ben ontzettend moe, al bijna 2 weken


De afgelopen tijd was ik zó ontzettend moe. En nu nog steeds. Je zou je haast afvragen of het ooit nog over gaat. Vooral omdat vroeg slapen niet eens meer helpt. In de eerste week bleven er artikelen online komen: die had ik al eerder geschreven. Daarna is het even een weekje stil geweest op mijn blog. Vandaag lees je waarom.

Ontzettend moe

Sinds 3 september  - lekker precies hè? - ben ik dus enorm moe. Je kunt het je echt niet voorstellen. Later die week was ik, naast moe, ook nog ziek geworden. En toen hadden we - ik was al ziek - ook nog gym. Toen was ik zó moe dat ik daarna de hele middag / avond / nacht heb geslapen (oké: behalve tijdens het tandartsbezoek die dag - dat kan je niet maken hè? - en het avondeten dan. Maar ik heb echt zóveel geslapen die dag). Nog steeds slaap ik vaak 's middags. Best wel lastig allemaal, want ik kom zo eigenlijk niet meer uit met m'n huiswerk.

Aan het einde van die week was ik niet meer ziek en was ik alleen nog verkouden. Wél was ik nog steeds doodmoe. In het weekend werkte ik en ging ik naar Appelpop - niet de beste combinatie als je zo moe bent, maar werk zeg ik niet zomaar af en Appelpop wilde ik niet missen. Natuurlijk hadden we deze week weer gym, lekker in de regen en in de kou, dus de dag daarna was ik wéér ziek. De vorige week was ik al ziek voordat we gym hadden, nu dus erna.

Ik ben inmiddels naar de dokter geweest om bloed te laten prikken, want als je na zoveel slaap nog steeds niet bij bent gekomen, dan is er iets mis, toch? Het leuke van dit: m'n dokter gaat nu ook m'n blog lezen.

Wat dan weer niet zo leuk was: het bloedprikken deed echt veel pijn?! Ik dacht dat dat achteraf altijd meevalt. Niet dus. Het prikken zelf duurde ook enorm lang en achteraf werd ik misselijk en voelde het alsof ik flauw ging vallen. Gelukkig gebeurde dat niet. We wachten nog op de uitslag. Als het goed is krijg ik die vrijdag, dus op de dag waarop je dit leest. Update: ik heb de uitslag nog steeds niet, maar hopelijk krijg ik 'm snel.

Appelpop

Appelpop was 8/9 september, dus eigenlijk precies op het moment dat ik het meest moe was. Maar Appelpop was echt geweldig. Ik ging samen met mijn moeder en we hebben op een of andere manier toch wel dezelfde muzieksmaak. Bazart was mijn favoriet van Appelpop. Hun liedjes luister ik nu ook non-stop. Wel via m'n telefoon, omdat ik nog steeds geen nieuwe boxen voor m'n computer heb. We zijn niet tot het einde van Appelpop geweest, omdat het anders te laat werd en we waren allebei al moe. Dat snap je ook wel, na m'n verhaal van net.

Wat er aan zit te komen (op m'n blog)

In de tijd dat ik niet geblogd heb (7 dagen) kreeg ik enorm veel nieuwe ideeën voor artikelen. Maar ik had niet de energie om er wat mee te doen. Eigenlijk schreef ik steeds halve artikelen en bleef het daarom stil op m'n blog. Wat ik wel heb gedaan met m'n blog: ik heb de roze menubalk veranderd naar zwart. Én de letter-spacing van de menubalk aangepast, zodat het er wat mooier uitziet.

Tot zover de update. Hopelijk kwam dit niet over als een of ander zeurartikel; ik wist ook niet zo goed of ik dit moest posten. Ik ben in ieder geval benieuwd naar de uitslag van het bloedprikken. Als er lichamelijk niks aan de hand is, vraag ik me wel af hoe ik ooit weer meer energie krijg, omdat (heel veel!) slapen niet helpt. Maar dat zien we dan wel weer.

12 reacties:

 1. Het komt vast goed!! Wel erg vervelend dat je je de hele tijd zo voelt.. Niet erg fijn als je juist energie wilt hebben om dingen te doen! Beterschap <3
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies, er is zoveel wat ik wil (of moet) doen en dat kan gewoon niet. Dat is echt niet fijn inderdaad. En dankjewel :)

   Verwijderen
 2. Vervelend dat je je zo moe voelt de laatste tijd.. Ik hoop dat er wat van het bloedprikken wat naar voren komt. Vroeger (en ook nu soms) heb ik heel erg last gehad van moeheid. Later bleek dat ik de ziekte van Pheifer had. Het gaat vast allemaal goed komen! Misschien wat minder hooi op je vork nemen? Of juist lekker gaan sporten?
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat minder hooi op m'n vork nemen is wel een goede tip! Ik doe ook ontzettend veel eigenlijk. Gaan sporten zit er trouwens even niet in, aangezien ik daarna juist meer moe ben. Misschien is dat na een langere tijd sporten juist andersom en ga ik me fitter voelen, maar ik ga eerst eens je eerste tip uitproberen, haha!

   Verwijderen
 3. Super vervelend dat je zo moe bent. Als ik ziek ben geweest, voel ik die nasleep ook wel heel lang dus misschien ligt het gewoon daar nog aan? Hoop alleszins dat je bloedtest oké is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks voor je reactie :) Het zou zomaar daar aan kunnen liggen. Ik heb geen idee! Normaal gesproken heb ik daar geen last van.

   Verwijderen
 4. Was gezellig�� en met je vermoeidheid komt het wel weer goed��

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei oei, klinkt een beetje als klierkoorts ... Hopelijk voel je je snel weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vervelend zeg ik hoop dat je weer snel wat beter word!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat balen dat je je zo moe voelt :( misschien komt het door de overgang van de seizoenen? Ik merk wel dat veel mensen in mijn omgeving ook ziek en verkouden zijn. Naja hopelijk voel je je snel beter en kan je weer op volle kracht gaan bloggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel sterkte Meis! 't Is vervelend als bloedprikken zo pijn doet. Ik heb t zelf pas ook meerdere x'ren moeten doen, maar bij mij viel 't gelukkig mee. Ik kan me herkennen in de moeheid. Ik ben ook verschrikkelijk moe. Ik hoop aan de ene kant voor je dat er niks uit het bloedonderzoek komt, dan ben je ten minste gezond, maar aan de andere kant, als het iets is kun je er misschien wat aan doen... Hou je taai topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoi Eva , goed dat jij dit allemaal schreef over moeheid. Je verwees mij naar jouw blog , omdat ik ( jouw oma van 87 jaar ) al een week ziek ben en nu wel opknap maar aan jou meldde, dat ik zo moe ben. Toen schreef je dat jij dat ook had gehad, zodoende las ik dat nu hier. Ik kon zelfs mijn verjaardag niet
  vieren wegens die ziekte ( bijna longontsteking) na hele zaterdag ( 16de) vreselijk hoesten kreeg ik het 's nachts benauwd en heb noodarts gebeld die
  dat begin van longontsteking constateerde en mij een antibioticakuur
  voorschreef. Die was gisteren op, een andere arts schreef me medicijnen met een inhalator voor, dat gebruik ik nog. Maar hoesten nog niet helemaal over. Maar zal best over zijn voordat ik 100 word :)
  Heel leuk om jouw blog te lezen en de reacties van jouw volgers. Ik denk dat jij jouw schrijverstalent van mij hebt, want ik schrijf al mijn hele leven . OOK als 16 jarig meisje een dagboek met een vluchtverhaal ( 1944/45) naar Oost-Pruisen en via Denemarken naar Nederland ( geboorteplaats Oudewater ) terug. Ik wens je veel succes en plezier met je blog. Ik heb er ook eentje : Oudewater.net/blog Editha v.d.Bergh-Hörmann .Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen