dinsdag 19 september 2017

Schoenen voor de herfst | Déze kwam ik tot nu toe allemaal tegen in mijn zoektocht

Brogues roze Bershka

Ik wéét dat nieuwe schoenen vinden moeilijk is. Maar zó lastig is het nog geen enkel jaar geweest. Op de vraag of ik eindelijk nieuwe schoenen heb gekocht, heb ik dan ook al heel vaak nee moeten zeggen. Op dit soort momenten hoop je gewoon dat The Law of Attraction om de hoek komt kijken. Ik doe dus écht m'n best om dat perfecte paar schoenen te vinden, dus dan zou dat moeten werken, toch?

Kijk. Ik ben af en toe leuke schoenen tegengekomen in mijn eeuwigdurende zoektocht. Ik wil alleen toch wel weer dat ze van een echt schoenenmerk zijn, omdat ik wil dat de schoenen fijn lopen. Daarnaast moeten ze warm genoeg zijn voor de herfst. En ik wil het liefst ook wel betaalbare schoenen. Ja, ik heb lekker veel eisen zoals je ziet :) Best wel lastig allemaal, als je al moeite hebt om überhaupt leuke schoenen te vinden.

Welke schoenen ik tot nu toe tegenkwam

Mijn tactiek om ein-de-lijk schoenen te vinden, veranderde. Ik keek gewoon naar wat anderen aan hadden. Vond ik best slim eigenlijk. Tot nu toe kwam ik dit lijstje met schoenen tegen. Ze waren het alleen nét niet: of door de prijs, of door de kwaliteit.
  Nike air max roze
 • Ik bestelde schoenen van Puma. Ze waren goedkoop en ik had écht nieuwe schoenen nodig. Helaas zaten ze niet zo fijn en grijs was toch niet de goede kleur. Daarom stuurde ik ze retour.
 • Dus: verder met m'n zoektocht. Deze wijnrode sneakers zijn ook gaaf! Alleen twijfel ik, omdat ze waarschijnlijk net zo onprettig zullen zitten als de Puma schoenen.
 • Ik kwam afgelopen week op school iemand met deze schoenen (Nike air max!) tegen. Dit zijn echt de mooiste schoenen die ik ooit heb gezien. Ik zocht ze meteen op internet op. Het enige minpuntje, of, laat de -je maar zitten en maak er maar gelijk minpunt van: ze kosten €159,95.
 • Later die week zag ik dat een vriendin van me - haai Lisa! - weer dit soort schoenen aan had. Die vind ik dus écht leuk maar misschien zijn ze toch te koud voor de winter. Mocht je ze - in welke webshop dan ook - willen opzoeken: je vindt ze met het woord 'brogues'.
 • Hier vind je de brogues in het roze bij Bershka. Clarks verkoopt ze ook. Ik moet wel zeggen dat ik die van Bershka leuker vind. De verzendkosten houden me alleen tegen. Stel dat ze bijvoorbeeld niet fijn zitten en ze moeten retour?
 • Ik weet niet wat het is, maar ik vind enkellaarsjes (zoals deze! omg) met blokhakken écht geweldig. Bij anderen dan. Zelf zie ik mezelf er (nog) niet op lopen. Niet alleen omdat ik dan waarschijnlijk niet stabiel sta (mijn sleehakken waren daarom een miskoop) maar ook omdat ik het bij mezelf wat lomper vind staan.
 • Bij Bershka vond ik ook deze roségouden glitterschoenen. Ze zijn alleen waarschijnlijk te koud én voor die prijs zullen ze niet fijn lopen. Dan belanden ze al snel in de kast.
Tot zover de schoenen die ik de afgelopen tijd ben tegengekomen ;)

Warme schoenen voor de herfst: sneakers of toch iets anders?

Wat betreft warmte voor de winter, zijn enkellaarsjes perfect. Dan heb je toch nét iets meer warmte omdat die schoenen wat hoger zijn. Stevige schoenen als de Nike air max zijn op zichzelf al warme schoenen. Mijn eigen Adidas Superstars zijn ook wel redelijk warm. Maar met beide schoenen is het zo dat je enkels wél koud worden. Niet zo handig voor de herfst en winter! Ik moet dus nog even kijken wat ik ga doen, want over het algemeen vind ik enkellaarsjes niet zo mijn ding - hoewel ik die laarsjes waar ik het over had, dus wel heel leuk vind. Maar dan ga ik toch eerder voor de vertrouwde sneakers (en koude enkels).

Ik vraag me inmiddels wel af waarom schoenen in het algemeen zo duur zijn. En waarom er mensen rondlopen met (goedkope) schoenen die niet fijn lopen. Waarschijnlijk komt dat laatste door dat eerste. Lekker duidelijk weer.

Mijn zoektocht gaat verder en ik houd jullie op de hoogte!


Heb jij al nieuwe schoenen voor de herfst?

13 reacties:

 1. Ik vind die roze glitter schoenen wel echt ontzettend gaaf. Ik heb laatst nieuwe Asics gehaald en schoenen van Michael Kors, alleen zaten die van MK echt voor geen meter. Ik heb ze terug gestuurd en een kleinere maat besteld en het zat weer niet. Nu maar gewoon geld terug vragen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha ja echt jammer he dat sommige schoenen zo duur zijn. Ik heb wel veel verschillende schoenen voor de herfst. Laarsjes, maar ook een hoop sneakers. Ik kan dus nog even vooruit haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben gek op schoenen, maakt me niet uit wat voor een soort. Sneakers vind ik erg fijn maar niet om als dagelijkse schoen in de herfst te hebben. Dan ga ik liever voor een laarsje. Al bedenk ik me nu dat dat onzin is want ik heb nooit elke dag dezelfde schoenen aan. De roze van Nike vind ik inderdaad ook erg mooi. Wel prijzig dan weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, maar ik denk dat ik gewoon mijn laarzen van vorig jaar weer ga dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb al een paar nieuwe zwarte enkellaarsjes klaar staan voor de herfst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dat is fijn! Dan hoef je dit jaar niet opnieuw op zoek te gaan :)

   Verwijderen
 6. Die schoenen zijn geweldig op de foto, helemaal mijn smaak en op de wishlist deze herfst

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik draag altijd graag sneakers! Het hele jaar door eigenlijk. Nikes zijn m'n lievelings, koop ze meestal in de uitverkoop trouwens. In goedkope schoenen kan je ook een zooltje doen om er beter op te lopen trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog geen schoenen voor de herfst, maar denk dat ik ga voor enkellaarsjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik draag meestal mijn Dr. Martens :) Perfect voor de herfst, winter en lente :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke schoenen! Ik draag enkellaarzen en sneakers en op hele koude dagen toch echt mijn Uggs. Heerlijk warm!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben echt helemaal weg van dat laatste glitterpaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oooh die van de foto bovenaan zijn supertof! Ik vind lichte schoenen alleen niet zo mooi als je in de winter een zwarte panty draagt. Haha :D Maar onder een jeans zouden die echt tof zijn!

  BeantwoordenVerwijderen