woensdag 20 december 2017

Bologna, Italië


Zoals beloofd, nog een uitgebreid artikel over mijn herfstvakantie! Ik ging samen met mijn zus en ouders naar Bologna, in Italië. In Bologna heb ik een dagboek bijgehouden, dus ik kan alles nog precies navertellen :)

Naar Bologna!

Zaterdag 14 oktober - Op zaterdag werden we thuis opgehaald, en afgezet op het vliegveld. Ik had nog nooit gevlogen met m'n ouders. De eerste keer dat ik vloog, was naar Rome. Sinds toen vind ik Italië helemaal geweldig, dus ik had nu ook veel zin om naar Bologna te gaan. We kwamen 's avonds aan en gingen dus al snel op zoek naar een restaurantje, waar we in nog geen 10 minuten ons eten hadden. Ik ging voor lasagne - hoe kan het ook anders.


Héél veel gebouwen in Bologna hebben deze kleur. Is dat niet geweldig?

Italiaans eten, bloggers en naar een Engelse pub

Zondag 15 oktober - Wat écht een aanrader is, waar je ook bent in Italië: een broodje met mozzarella en tomaat als lunch. We hadden op deze dag de grote winkelstraat gevonden, waar ik bij Zara een nieuwe broek - of eigenlijk een dikke legging - kocht: zwart, met aan beide zijkanten een witte streep. In Bologna hebben we twee outfits met die broek op de foto gezet, die nog op m'n blog komen.

Terwijl we Bologna aan het verkennen waren, kwamen we langs een tentoonstelling van paddenstoelen (dat verwacht je niet toch?) waar een Italiaan ons iets uitlegde over.. ik weet het eigenlijk niet eens. Ik kan uren naar de mooie Italiaanse taal luisteren, maar ik versta er niet zoveel van. Verder kwamen we nog twee meisjes tegen die foto's aan het maken waren in een etalage. Je ziet bij bloggers de laatste tijd veel foto's van mensen achter het glas van een leuk cafeetje (zo'n foto als in de sidebar bedoel ik) en het was wel leuk dat we dat nu tegenkwamen.

's Avonds gingen we naar een Engelse pub (in Italië inderdaad), waar je voor maar €7,- wat te drinken kreeg en dan de hele avond gebruik kon maken van het buffet. Ze noemen dat daar 'aperitivo' en voor studenten met weinig budget is dat dé oplossing.


Universiteit van Bologna & de oranje trui van Stories

Maandag 16 oktober - Er was nog genoeg te zien in Bologna, dus we liepen weer de stad in. Al snel kwamen we bij een universiteit, waar ze een Lamborghini van een kar aan het halen waren. M'n vader (en wij ook een beetje) is gek op auto's, dus daar hebben we een tijdje staan kijken.

Alweer kwamen we in een winkelstraat - daar heb ik deze oranje trui van & Other Stories gepast. Uiteindelijk vond ik deze leuker, maar ik twijfelde door de prijs, dus ik heb 'm niet gekocht.

We aten 's avonds in een restaurant dat vanbinnen op een schip leek. Ik bestelde pizza Funghi - ik dacht altijd dat dat pizza met vis was, totdat iemand in Rome dit bestelde - en daarna aten we tiramisu. En ik moet zeggen: in Italië is tiramisu nog 100x lekkerder dan in Nederland :)


Outfitfoto's, Brandy Melville en een zombie (ja, echt!)

Dinsdag 17 oktober - Links naast het hotel was een muur met de perfecte oranje kleur, waar we outfitfoto's maakten van mijn nieuwe broek van Zara. We liepen verder, naar een smal straatje waar ze een film of serie aan het filmen waren. Een vrouw zei dat we verder moesten lopen. Door de hele straat waren figuranten te vinden, herkenbaar aan hun walky talky's. In de Brandy Melville in die straat zag ik een choker met sterretjes - daar had ik het laatst nog over in mijn artikel over muntjeskettingen - waarvoor ik later deze week per se terug wilde om 'm te kopen.


Daarna kwamen we een straatje met fotogenieke groenten tegen ;) En militairen. Nog steeds apart om te zien. Zullen ze er staan door de terroristische aanslagen? Of staan die er altijd voor de veiligheid?

*Schrik niet van de foto na deze auto, dat was de zombie die we tegenkwamen *


In Bologna rijden echt veel mooie auto's! En toen, een paar straten verder, zagen we iets heel onverwachts: er stond een zombie en een andere rare man, midden in de stad. Ze deelden flyers uit voor een of ander horror-ding, waarschijnlijk een film.

Nog meer outfitfoto's & het verschil tussen Italië en Nederland

Woensdag 18 oktober - Ik móést terug naar Brandy Melville om daar het kettinkje te kopen dat ik had gezien. We vermaakten ons daarna in een museum, totdat het twee uur was en we naar een fotografietentoonstelling konden. De tentoonstelling ging over de eerste en tweede wereldoorlog en richtte zich vooral op Bologna. Persoonlijk vond ik het een erg mooie tentoonstelling :)

Daarna gingen we weer op zoek om mijn outfit van deze dag op de foto te zetten. Het was 4 uur, dus we hadden niet het mooiste licht. Uiteindelijk vond mijn vader een mooie plek: een gele muur! Die outfit komt dus óók nog online.

Klein hè? Dit glaasje water kregen we eerder deze week bij de koffie. Hier had ik er trouwens fanta in gedaan, haha ;)
Na een paar dagen met véél Italiaans eten, had ik deze avond even geen zin in nog iets Italiaans. Dus ik bestelde gewoon friet, maar kon het niet laten om van de tagliatelle te proeven die mijn vader en moeder besteld hadden. Je kon wel zeggen dat ik spijt had dat ik dat zelf niet had besteld. Zo zie je maar, dat ik echt gek ben op Italiaans eten. Als dessert namen we weer tiramisu. Lekker!

In dit restaurant zat je trouwens gewoon naast vreemden. Het was een tafel voor 6 personen, en wij waren met z'n vieren. Na een tijdje zaten er een Engelsman en een Italiaan aan onze tafel. Gek toch, dat wij dat in Nederland niet gewend zijn? In Nederland ergeren wij ons hieraan, of zitten er een aantal lege zitplaatsen tussen, terwijl het in Italië juist voor gezelligheid zorgde.

En alsof we in Rome nog niet genoeg straatverkopers hadden gezien, kwamen hier in Bologna de verkopers met bloemen, selfiesticks en powerbanks zelfs ín het restaurant. Óók waar wij zaten, en dat was ergens beneden in het restaurant.

Weer naar huis

Donderdag 19 oktober - Met ingepakte koffers verlieten we om 11:00 het hotel. Onderweg naar het treinstation maakten we voor de derde keer outfitfoto's. Bij dat station wilden we de bus nemen, maar een taxi bleek goedkoper.

Eenmaal bij het vliegveld hadden we een probleem: de koffer van m'n moeder wilde niet meer open. Blijkbaar was de code veranderd op een of andere manier. M'n vader gaf het op, en draaide daarom de nummertjes van het slot in een willekeurige volgorde. Dát was precies de goede code. We weten nog steeds niet hoe het kan!

En dan kom ik meteen bij een tip: mocht je nog op zoek zijn naar een kofferslot, dan is zo'n tsa-slot handig. Het slot waar ik het over had zat al aan de koffer zelf, maar zeker niet iedere koffer heeft dat! Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je niet óók de code vergeet ;) Dit deel is in samenwerking met de gelinkte website.

Zijn jullie ooit naar Italië geweest?

11 reacties:

 1. Wat een prachtige foto's! Bologna wil ik zo graag ook eens bezoeken! Ik ben wel al in Rome en Venetië geweest beide prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's! Die tiramisu wil ik in Italië ook wel proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me echt een mooie stad! Mooi vast gelegd ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, nog nooit maar het lijkt me een mooi land om te bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's, klinkt als een leuke bestemming!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Terug naar Italië, dat is mijn grote droom! Als kind ben ik er zo vaak geweest, maar dat is al weer heel wat jaren geleden. De eerst volgende vakantie zal waarschijnlijk naar dit prachtige land zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ieuwh, ik schrok echt van die man! Haha... Italië is altijd een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke tips maar die man is echt freaky, bah! Heb sowieso niets met dat genre, stom! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bologna is echt een leuke stad. Ben er veeel te lang geleden ook geweest, en moet dringend eens teruggaan :-)
  Leuke foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk artikel en hele mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen