maandag 8 januari 2018

Goede voornemens 2018 + Welke doelen voor 2017 heb ik gehaald?


Ik was eigenlijk wel benieuwd welke doelen van 2017 ik écht heb gehaald. Ik kwam tot de conclusie dat ik helaas niet alles heb gehaald, máár de twee belangrijkste doelen heb ik wél gehaald. En daar ben ik toch best blij mee. Ik ben benieuwd wat 2018 me gaat brengen en of m'n nieuwe goede voornemens gaan lukken!

Doelen 2017

Welke doelen had ik voor 2017? Hoe gaat het nu met die doelen?

Om te beginnen had ik persoonlijke doelen en daarnaast schreef ik een uitgebreid artikel dat ging over de doelen voor mijn blog. Ik had best veel goede voornemens en zoals ik al zei: niet alles is gelukt. Ik heb me na januari eigenlijk alleen maar gefocust op het zoeken van een baantje en op bloggen, en mijn andere doelen was ik al vrij snel 'vergeten'. Dat is hoe het vaak gaat, natuurlijk, haha! Ik ga trouwens niet élk goede voornemen van 2017 helemaal bespreken, maar wel de belangrijkste.

1. Vaker tennissen

Om eerlijk te zijn heb ik hier niet echt aan gedacht. Ik heb dit jaar wel weer meegedaan aan het wintertoernooi. Ik vind dubbelen (2 tegen 2 dus) echt geweldig omdat ik dan mijn best-wel-flauwe tactiek kan gebruiken. Maar ja, één keer per jaar een toernooi van 8 wedstrijden is ook niet veel. Voor volgend jaar heeft m'n vader voor mij de eerste stap gezet en ons ingeschreven voor een ander toernooi.

2 en 3: Mijn doelen 'op tijd slapen en opstaan' en 'minder tijd verspillen op m'n telefoon' zijn helaas niet gelukt. Misschien moet ik dit jaar mijn doelen wat minder lastig maken? Het is helaas wel zo dat ik m'n kerstvakantie heb verspild door deze twee dingen, dus éigenlijk zou ik hier wel wat aan moeten doen.

4. Een baantje zoeken

JA! Het eerste doel dat écht was gelukt. Bij de Albert Heijn werd ik niet aangenomen, maar in april begon ik met werken bij een camping hier in de buurt. Ik werkte daar in het restaurant. Ik serveerde vooral het eten en het drinken, ontving de gasten van de camping (want in dat restaurant was ook meteen de receptie) en stond soms friet te bakken. En ik waste af. Heel gevarieerd werk dus. In de zomervakantie heb ik daardoor héél veel gewerkt. Uiteindelijk vond ik wel dat ik té veel werkte, maar met een klein team kon dat niet anders. En daarbij was het wel een hele leuke ervaring, dus ik had dit niet willen missen achteraf gezien.

5. Een paar keer per week bloggen

Dit heb ik écht heel lang volgehouden! En hierdoor is mijn blog ook erg gegroeid. De laatste maanden van 2017 werd het wat minder, maar in 2018 wil ik er weer helemaal voor gaan.


(6.) Heb ik mijn blogdoelen gehaald?

Een deel van de doelen die ik voor mijn blog had, heb ik ook echt gehaald. Ik bedacht eindelijk een nieuwe naam voor mijn blog en kocht een domeinnaam. Ik schreef al vrij snel, in maart, een artikel over de nieuwe onderwerpen voor mijn blog. Eerlijk gezegd schrijf ik de laatste tijd weer wat 'rommeliger' en niet over de onderwerpen waar ik over wilde schrijven. Daar zal ik weer rekening mee gaan houden.


Doelen 2018

Omdat het anders een vrij lang artikel gaat worden, zal ik het kort houden. Dit zijn mijn doelen / goede voornemens voor 2018:
 • Weer opnieuw regelmatiger bloggen
 • Vaker afspreken met vrienden
 • M'n kledingkast opgeruimd houden & verkopen wat ik niet meer draag. Anders is het ook zonde van de ruimte, toch?
 • Eerder beginnen met leren voor toetsen (ja, ik sta gemiddeld nog steeds hoge cijfers, maar het kan echt beter)
 • Meer freelance opdrachten doen. Ik blog nu af en toe voor een sieradenwebshop en ik kijk webteksten na, maar ik wil nog iets extra's doen.
Best wel een mooi lijstje, denk ik zo! Het liefst zou ik de mislukte voornemens van vorig jaar nog toevoegen (vooral het minderen van het gebruiken van m'n telefoon), maar ik denk dat dat goede voornemen al snel opnieuw mislukt. Misschien is het iets om me mee bezig te houden als ik tevreden ben over het lijstje hierboven.

Wat zijn jouw goede voornemens?

12 reacties:

 1. Nou volgens mij is het toch best goed gegaan met je doelen van 2017! Ik wil juist dit jaar minder tijd verspillen aan m'n telefoon, maar dat is best lastig nu ik weer ben begonnen met bloggen, haha... Veel succes dit jaar! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat wordt inderdaad lastig! Ik wil bijvoorbeeld meer met insta gaan doen, maar dan ben ik nóg meer tijd kwijt op m'n telefoon. En jij ook veel succes dit jaar :)

   Verwijderen
 2. Zo te lezen is het aardig gelukt met je doelen. Succes met je doelen voor dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om even terug te kijken of je het daadwerkelijk gehad hebt. Toch een aantal doelen die goed zijn gegaan en succes weer met de doelen dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben heel benieuwd of je dit jaar je doelen net zo goed gaat halen als vorig jaar. Volgens mij wel hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb niet echt in het bijzonder goede voornemens nu het nieuwe jaar is begonnen, eigenlijk het hele jaar door wel. Wat ik wel wil gaan doen (nog een beetje out of my comfort zone) is meer vloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt het alsnog best netjes gedaan! Ik wil komend jaar wat meer aan mezelf en aan mijn blog gaan werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel goed dat je doelen stelt voor jezelf! Ik ben ook van mening dat het visualiseren van wat je wil bereiken ervoor zorgt dat je het ook effectief kan bereiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou dat heb je toch best goed gedaan zeg! Veel succes ook met je nieuwe doelen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hopelijk kun je je doelen voor dit jaar waar gaan maken, zelf heb ik geen goede voornemens

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie doelen :)
  Inderdaad vergeleken met jou heb ik er wel heel veel hihi.

  Hoop ook dat jij je doelen voor dit jaar haalt! Zo mooi zijn als we 2018 goed kunnen afsluiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er behoorlijk goed uit, hoor. Veel succes en een fijn 2018 :)

  BeantwoordenVerwijderen