maandag 29 januari 2018

Mijn nieuwe cameratas


Ik heb ein-de-lijk een kleine rugzak gevonden waar m'n camera in past. Natuurlijk had ik een grote rugzak kunnen kopen - want daar past m'n camera sowieso in - of een megadure cameratas die er speciaal voor gemaakt is, maar ik zocht toch naar een goedkope rugzak. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik de perfecte tas tegenkwam.

Dit artikel is in samenwerking met Rosegal.

Zwarte leren rugzak van Rosegal

Je zou het misschien niet verwachten, maar deze rugzak komt toch echt van de website Rosegal. Het is een buitenlandse (Chinese) website, dus ik had niet veel verwacht van de tas. Het verbaasde me dan ook dat hij wel van goede kwaliteit is. Hij ziet er stevig uit en heeft stevige ritsen. De tas is daarnaast netjes gestikt, wat niet altijd zo is met dit soort goedkope tassen. En, een pluspunt vergeleken met m'n vorige rugzak: de magneet hiervan blijft vastzitten als m'n camera in de tas zit.


Deze rugzak als cameratas

De ritsen aan de zijkanten van de rugzak kun je omlaag doen, waardoor je binnenin meer ruimte krijgt én waardoor de opening aan de bovenkant wat groter wordt. Dan past mijn camera (Canon 700D) inclusief een soort cameratasje dat eromheen zit, precies in m'n rugzak. Eventueel kunnen de ritsen dan ook weer dicht. Die moeten natuurlijk wel weer open als je de camera eruit wilt halen. Aan de kant van m'n rug zit ook nog een rits, waar je eventueel nog iets anders in kunt doen. M'n telefoon past daar niet in, maar wellicht wel iets anders kleins.

Wat dit trouwens ook betekent: het is me gelukt om vóór m'n reis naar Boedapest (in februari) een geschikte cameratas te vinden! M'n vorige tas (ook uit China, maar minder stevig) viel van ellende uit elkaar, dus ik was toe aan een nieuwe. Ik moet wel zeggen dat deze leren rugzak - voor zover je het leer kunt noemen, ik denk niet dat dat het is, maar het ziet er wel zo uit - wél erg stevig is. Daar ben ik toch wel heel blij mee.

 Je vindt de rugzak hier in de kleur zwart of lichtblauw.

Wat vinden jullie van m'n nieuwe rugzak?

13 reacties:

 1. Hij is mooi zeg! Elegant en chique. Ik zou daar helemaal geen camera in vermoeden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is een ontzettend mooie chique camaratas! Kan je lekker op je rug dragen dan hoef je er ook niet mee te zeulen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie rugzak. Ik ben zwaak voor tugzak tassen.

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zeg! Ik gebruik een echte fotorugzak. Wel een groot spul, maar ontzettend degelijk én waterdicht. Leuk dat je naar Boedapest gaat! Kijk even op mijn blog, ik schreef er een artikel over ;) www.footprintsaroundtheworld.be

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke tas, heel anders dan die saaie standaard camera tassen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie tas! Je zou niet denken dat daar een camera in zit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het een prachtige tas! Zelf draag ik eigenlijk altijd een tasje die ik aan mijn schouder kan hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Da's wel een heel handig rugzakje. Ik sleur dat meestal allemaal mee in een grote tas, want neem ook mijn tripod mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie tas! Ook handig dat je er genoeg dingen zoals je camera er in kwijt kan x

  BeantwoordenVerwijderen