donderdag 18 januari 2018

Stedentrip naar Rome, Milaan of Londen? Ik kwam achter deze tip om goedkoop te reizen


Oh jongens, ik heb weer iets gevonden hoor. Via een andere blog - die eigenlijk over een andere actie van Hema ging - kwam ik hierachter. Met deze actie zorgt Hema ervoor dat je goedkoop naar een stad kunt inclusief vlucht en 2 overnachtingen in een 3-sterren hotel. En dat vanaf €109,-.

Hema stedentrip

Deze week had ik het er nog over met een vriendin. "Een weekendje met de trein naar Parijs?" Eigenlijk bedoeld als grapje, hoewel het ook half serieus was, als het goedkoop zou zijn in ieder geval. Op zich was het wel te doen met de trein qua prijs. Maar ik schrijf dit nu, omdat ik nét een actie van Hema tegen ben gekomen, waardoor je ook goedkoop kunt reizen. Niet naar Parijs, niet met de trein, maar wel naar andere hele mooie steden!

Deze stedentrip kun je boeken naar..

Natuurlijk kun je dit lijstje ook vinden op de ticket-pagina van Hema, maar dit is even voor de volledigheid van m'n artikel. Deze goedkope reis kun je boeken naar de volgende steden: Berlijn, Bologna, Londen, Malta, Milaan, Praag, Rome, Sofia, Timisoara, Venetië, Warschau en Wenen.

Hoeveel het dan precies kost om deze steden te bezoeken, kun je hier bekijken op de site van Hema.

Rome

Déze steden beveel ik aan

Over Bologna - Ik ben in oktober naar Bologna geweest, en het is echt een hele leuke stad. Het wordt gezien als de culinaire hoofdstad van Italië, en dat snap ik wel. Je kunt er erg lekker eten! Het leukste is dat Bologna een echte studentenstad is en dat je ook langs alle universiteiten kunt lopen.
Over Rome - Rome is de leukste stad ooit. Er zijn enórm veel verschillende dingen te zien en in Rome zijn veel gezellige straatjes en leuke restaurants te vinden. Ik mis het eigenlijk wel. Ik zou zo weer teruggaan! Mocht je dit als goedkope stedentrip willen boeken, dan raad ik je wel aan om álles eruit te halen (lees: tot 's nachts door Rome lopen om alles gezien te hebben).
Over Berlijn - Een paar jaar terug ging ik naar Berlijn. Leuke stad op zich, we hadden toen in ieder geval een leuk hotel. Later ging ik er weer (1 dag geloof ik) heen. Een derde keer zou ik niet gaan, want daarvoor zijn steden in Italië te leuk en krijgen die dus m'n voorkeur.

Gewoon doen, zo'n reis?

Ik denk er serieus over na om dit gewoon eens te doen. Een hele tijd geleden schreef ik over hoe geld uitgeven je wél gelukkig maakt, en dit is typisch zo'n ding. Ik voelde me oprecht gelukkig toen ik in Rome was. Als ik zou kiezen, zou ik nu voor Milaan gaan. Of Londen. Malta lijkt me ook héél mooi. Ik zou echt al die reisjes willen boeken, haha. Maar over iets meer dan een maand ga ik al naar Boedapest, dus voor nu laat ik het even zo. (En ja, ik heb héél veel zin in die reis! Jullie zullen er vast nog over lezen op m'n blog.)

Oh, en wil je een dagje goedkoop skiën in plaats van naar die zonnige steden, dan vind je dat ook (hier) bij de Hema tickets. Die tip vond ik op deze blog.  Met de bus ben je zo in Winterberg voor €24,50. Daar komen vast nog andere kosten bij, maar dit deel van het skiën is alvast heel goedkoop :)

De Hema tickets kun je via dit overzicht kopen. Je kunt reserveren van 1 januari t/m 31 augustus 2018. Wél kun je 'm zo boeken dat je ook na augustus kunt gaan, maximaal t/m 31 oktober 2018.

Dus. Wanneer ga jij op stedentrip? (Grapje. Waar zou jij heen willen?)

*Dit is geen samenwerking. Ik kwam deze tip tegen, werd oprecht enthousiast en schreef meteen dit artikel :)

10 reacties:

 1. Wat een goede en handige tip! Dit ga ik zeker even onthouden! Ik vind Rome ook echt een geweldige stad en Berlijn minder. Praag is overigens ook echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tip zeg, dankjewel! Moet dringend eens een tripje boeken naar Wenen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Malta staat hoog op de wishlist, dus toch maar even kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind Londen altijd wel een leuke stad om te bezoeken. Hoewel soms wel wat erg druk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk en handig tips. Ik wil zoooo graaag stedentrip gaan doen. Alle steden in Eropa ofzo bezoeken. Het lijkt mij superleuk

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het reisvirus ook helemaal te pakken en zit al elke keer te zoeken naar goedkope tickets en slaapverblijven. Helaas ben ik nog een beetje jong om alleen weg te gaan maar kan niet wachten om zelf al deze steden te bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind stedentrips geweldig. Bedankt voor de goede tip. De laatste steden waar ik ben geweest waren Londen, Lyon en Valencia maar Rome wil ik ook eens zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had de aanbieding inderdaad ook gespot en ben ook in de verleiding geraakt. Soms is het gewoon een kwestie van Doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor de tip wist dit nog niet en willen in mei een citytrip gaan doen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijne actie zeg! Timisoara in Roemenie is ook een echte aanrader! Dan zie je echt een keer iets heel anders!

  BeantwoordenVerwijderen