woensdag 10 januari 2018

Gezelligheid in huis, óók in januari


Dat de kerst voorbij is, betekent niet dat we het niet meer gezellig moeten maken in huis. In tegendeel! Óók in januari kun je nog lichtjes in huis hangen zoals je in december doet. Of je maakt het gezellig met winterse kussens en kleden. En wat is er dan nog fijner om lekker binnen te zitten tussen je winterse kussens, kleden en lampjes, terwijl je dit artikel over dit onderwerp te leest? ;)

Winterinspiratie

In de winter is alles vooral koud en donker, maar des te leuker is het om het dan binnen gezellig te maken. Zelf doe ik dit door een plaid over m'n dekbed te leggen en een lichtsnoer op te hangen. Verder heb ik eigenlijk nog steeds een beetje een cactusthema in m'n kamer, haha. Dat heeft dan weer weinig te maken met een gezellig winterthema. Daarom ging ik op Pinterest op zoek naar meer inspiratie en dat vond ik! Ik vond ontzettend leuke, gezellige winterdecoratie voor een knusse huiskamer. En of je nou nog thuis woont (en alleen je eigen slaapkamer kunt inrichten) of al een eigen huis hebt: je hebt vast wat aan deze inspiratie!

*De foto's in dit artikel zijn niet van mij.

Winterdecoratie voor je woonkamer

Als je nog thuis woont zoals ik, dan kun je natuurlijk niet de hele woonkamer vol zetten met winterdecoratie. Maar je kunt alvast nadenken over later, toch? Zachte vloerkleden, plaids en kussens zijn al een goed idee om je huis wat knusser te maken. Dit kun je dan aanvullen met winterse accessoires, zoals kaarsen en lantaarns, of je gebruikt wat meer herfstige dingen zoals een stolp met daarin dennenappels, kleine pompoenen of kastanjes. Dat kan óók als de herfst al voorbij is. Een leuk lichtsnoer kan ook altijd als versiering. Dat soort lampjes hoef je natuurlijk niet alleen tijdens de kerst te gebruiken!

Ideeën voor een winterse slaapkamer

Ik kan dus niet de hele woonkamer veranderen. Woon je ook nog thuis, dan kun je altijd beginnen bij je slaapkamer. Eigenlijk is het vrij simpel: de meeste winterdecoratie-ideeën die je kunt gebruiken voor je woonkamer, kun je nu ook gebruiken. Je hebt alleen wat minder plek, dus je moet echt niet te veel winterversiering gebruiken. Winterse woonaccessoires als deze kunnen prima in je slaapkamer:
 • Kaarsjes (als je er voorzichtig mee bent)
 • Lichtsnoer
 • Kussens in winterse kleuren (grijs bijvoorbeeld, maar ook blauw en paars)
 • Een plaid of een sprei
 • DIY: fotolijstje met gedroogde bladeren
Het idee van een stolp met dennenappels zou ik dan weer niet aanraden voor in je slaapkamer. Dat soort decoratie is leuk in je woonkamer, maar anders wordt het al snel too much. En laat de pompoenen ook maar in je woonkamer liggen - je hoeft niet álles uit de kast te halen om ook in je slaapkamer een wintersfeer te creëren. (Nou ja, pompoenen zijn meer voor de herfst, maar zoals ik al zei: in de winter kan het ook nog!)


Waar zijn deze meubels en accessoires te vinden?

Wat heb je aan inspiratie als je niet weet waar je dit soort dingen kunt vinden? De items hier rechts op de foto vond ik bij Emob. Wel zijn ze meer van de grote meubelen dan van de accessoires, maar ik moet zeggen dat ik écht fan ben van wat ze verkopen. Bij hun banken vind je van die mooie sofa's met Scandinavisch design zoals je hierboven ziet. Daarnaast hebben ze nog veel meer meubels met kleuren als oranje en bruin, dus kleuren die zorgen voor een leuke sfeer! De mooie kuipstoel (op de foto hierboven) vond ik bij de eetkamerstoelen op dezelfde site. Gaaf is die hѐ? Het is niet wat je zag op de andere foto's, maar deze kuipstoel creëert wel een leuk sfeertje met zijn oranje en bruine kleuren.

*In samenwerking met Emob

Hoe had jij jouw huis aangepast aan de herfst? En ga je dat nu voor de winter doen?

9 reacties:

 1. Ik pas mijn huis regelmatig aan ben niet echt seizoen gebonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooi zeg! Ik houd er zelf wel van om vaak mijn meubels toch net iets anders te zetten, geeft me al snel een nieuw fris gevoel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw mooi zeg! Het is helemaal mijn stijl:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi! hier is het sowieso heel het jaar winters met een plusdochter die frozen-gek is! ;) Maar de lichtjes hangen hier ook nog! Dat wel! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er allemaal heel mooi uit! Zelf heb ik ook overal kaarsen neer gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De afbeeldingen zijn gewoon inspiratie van internet, maar zelf heb ik m'n kamer ook wel een beetje winters gemaakt :)

   Verwijderen
 6. Lekker sfeervol. Ik zie veel houtkleuren terugkomen. Dat vind ik mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ik ben dol op al die kleuren, die zachte dekens zalig. Wij zetten een beetje winterse decoratie online.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik versier mijn huis echt zelden, ik zou het vaker moeten doen. Zeker als ik deze heerlijke inspiratie zie!

  BeantwoordenVerwijderen