woensdag 28 februari 2018

Van pantalons naar de gestreepte legging trend | Bologna, Italië


Zoals beloofd: vandaag laat ik je een outfit zien - oké: eigenlijk alleen een broek - die ik in Bologna op de foto heb gezet. Deze gestreepte legging heb ik ook echt bij de Zara in Bologna gekocht.

Helaas is de oranje muur van deze locatie het enige beetje Italië wat je vandaag te zien krijgt. De volgende keer zal ik een specialere plek uitkiezen ;) Maar ik móést gewoon weer foto's maken bij een gekleurde muur. Mocht je net als ik geen genoeg krijgen van gekleurde muren: eerder zette ik in Bologna een blouse op de foto bij een gele muur. En in Duitsland vond ik een roze muur.

Van pantalons naar gestreepte leggings

Van pantalons ging het naar pantalons met streepjes, maar niemand kreeg genoeg van speciale broeken. En toen was hij daar opeens: de wat sportievere broek, eerder een legging, met een streep aan de zijkant. Een legging die je wel goed moet combineren trouwens, omdat hij soms té sportief over kan komen.


Trend: leggings met een streep

Inmiddels is de gestreepte legging al vrij lang een trend. Misschien is een gestreepte legging trouwens niet zo'n goede benaming, omdat deze sportieve leggings eigenlijk maar één streep aan elke zijkant hebben. Anyways, dat maakt deze legging trend wel leuk. Meerdere strepen vind ik bij pantalons horen. Andersom vind ik het wel kunnen: pantalons met één streep aan elke zijkant zijn namelijk ook leuk.

Zelf vind ik de legging die ik kocht het leukst van wat er zoal te koop is verder, omdat deze simpel zwart met wit is. Ik kon 'm trouwens online niet meer vinden bij Zara. De legging met streep opzij die Zara nu verkoopt (hier) heeft nog een extra bies (randje), wat ik dan toch iets minder leuk vind. Maar dat is mijn mening natuurlijk, want de meeste mensen kiezen júist voor zo'n legging met meerdere strepen aan de zijkant.

Leggings? Zara!

En waar kun je terecht voor aparte broeken? Juist, bij Zara. Maar dat had je vast al door, omdat ik het hier al over had. Wel moet ik zeggen dat ze daar af en toe écht rare broeken verkopen, hoor. Sommige broeken lopen bijvoorbeeld heel ver uit of zijn er-rug kort, máár het is wel echt de winkel voor dit soort leggings. Ga je naar Bershka, dan vind je geen leggings, maar pantalons met een streep. Ook leuk! Bij Pull&Bear kun je ook terecht voor (korte) pantalons. Een merk dat lange pantalons of lange leggings verkoopt, ben ik nog niet tegengekomen.

Heb jij al een legging met strepen aan de zijkant? Of een gestreepte pantalon?

10 reacties:

 1. Super leuk, heb er zelf ook twee van de Zara, eentje met een witte en rode streep en eentje met een witte en groene streep en een rits, wat een topdingen zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee geen van beide. Ik vind het niet zo mooi eerlijk gezegd. Het doet me teveel denken aan een sportbroek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ik snap je! Maar dat is ook de trend eigenlijk, dat het daar het iets wegheeft van een sportbroek. Daarom combineer ik het ook het liefst met iets niet-sportiefs zoals een chique top, om het meer in evenwicht te brengen :)

   Verwijderen
 3. Ik vin het een leuk trend ik zou alleen niet zo goed weten waarmee ik deze legging kan combineren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mij deed het eerlijk gezegd ook eccht denken aan een echte sportbroek, dat was mijn idee lathans tot ik begon te lezen.

  Maar he, als jij je er maar goed in voelt, dat is het belangrijkste! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het er best leuk uitzien, maar zou het zelf niet zo snel aantrekken x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben dol op dit soort broekjes. Heb ze ook met krijtstreep van Only..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de strepen trend echt super, al zou ik waarschijnlijk eerder voor een pantalon ipv een legging gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er leuk uit! Maar ik zou eerder voor een egale legging gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie inderdaad veel met streepjes en ik heb er een maar niet legging.

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen