zaterdag 10 maart 2018

Zó kun je op 18 maart gratis reizen met de trein


Het is bijna weer zover: binnenkort is er een gratis reisdag bij de NS. En dat is niet zomaar. Op dit moment is de Nederlandse Boekenweek aan de gang, wat dit allemaal mogelijk maakt. Je koopt een boek, krijgt het boekenweekgeschenk en kunt daarna een dagje gratis reizen met de trein.


Foto door Marina Vitale via Unsplash

Gratis reizen met de trein op 18 maart

Misschien heb je het al wel voorbij zien komen: je kunt op zondag 18 maart gratis reizen met de trein. Normaal kost het aardig wat geld als je met de trein reist, behalve op deze dag. Daar moet je natuurlijk wel iets voor doen: je kunt niet zomaar de trein nemen die dag ;) Het is de bedoeling dat je eerst boeken koopt en dan gratis reist met het boekenweekgeschenk.

Boekenweekgeschenk 2018

De boekenweek is dit jaar van 10 maart t/m 18 maart. Tijdens deze week krijg je het boekenweekgeschenk Gezien de feiten, geschreven door Griet op de Beeck. Ik zou je een hele omschrijving van dit boek kunnen geven, maar waarschijnlijk gaat het je toch alleen om het dagje shoppen met het boekenweekgeschenk ;) Of spreek ik nu alleen voor mezelf?

Hoe werkt gratis reizen met het boekenweekgeschenk? 

Het is eigenlijk heel simpel. Koop voor minstens €12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Boekenweek, dan krijg je daarbij het boekenweekgeschenk. Neem je dit boek op zondag 18 maart mee, dan is dit je gratis treinkaartje. Met de code op dit boek kun je inchecken en als er een conducteur langskomt, laat je het boek zien. Ook het E-book is geldig als treinkaartje. Daarvan staat de code op een van de eerste bladzijden.

Foto door Stefan Kunze via Unsplash

Boekenweekgeschenk reisvoorwaarden

Zoals altijd, zijn er een aantal reisvoorwaarden. Gelukkig zijn deze voorwaarden wat minder streng dan bij bijvoorbeeld de Tienertour treinkaartjes, die ook weleens beschikbaar zijn bij de NS.
 • 1 boek = een treinkaartje voor 1 persoon
 • Geldig vanaf zondag 18 maart 00.01 uur t/m maandag 19 maart 03.59 uur
 • Neem het hele boek mee (kopieën zijn niet geldig als treinkaartje)
 • De andere reisvoorwaarden vind je hier.

Boekenweekgeschenk uitverkocht?

Wees snel met het bestellen van je boeken. Het boekenweekgeschenk is snel uitverkocht. Bij bol.com krijg je 'm zolang de voorraad strekt. Natuurlijk hebben zij een extreem grote voorraad, maar aan het einde van de week is het boekenweekgeschenk écht op. Dat komt dan op hun website te staan. Je kunt dan nog wel het E-book krijgen. In dat geval moet je wel voor €12,50 aan Nederlandstalige E-books kopen en krijg je het geschenk niet als je normale boeken koopt.

Helaas: voor mij geen dagje shoppen ;)

Dit jaar kan ik niet vanwege de toetsweek na dat weekend, maar vorig jaar heb ik wel gereisd met het boekenweekgeschenk. Mijn ervaring is dat het op de heenweg te doen was, maar op de terugweg moesten we op de grond zitten. Serieus. Met een net gekochte plant die aan het afsterven was in die hitte. Maar het was het waard, want ik had een boek én een treinkaartje voor de prijs van het boek dat ik toch al wilde kopen. Mocht je ooit een boek willen, koop 'm dan pas tijdens de boekenweek.

Waarschijnlijk vind je deze week nog een boeken wishlist op m'n blog. Een soort eigen boeken top 10. Maar tot nu toe moet je het doen met elke boeken top 10 die op internet te vinden is. Misschien vind je daar wel een leuk boek om in deze boekenweek te kopen. Hier vind je een lijstje, en bij Bruna ook. Ik moet wel zeggen dat ik de top 10 bij van bol.com leuker en meer van deze tijd vind :)

Ga jij het boekenweekgeschenk kopen?

7 reacties:

 1. Oh wat een leuk initiatief eigenlijk! Zeker als je veel boeken leest. Helaas woon ik in België dus en gratis treinrit zal er niet inzitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tip ik moet 19e met de trein dat is nou jammer haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Woww hoe simpel! Voor één keer kun je dus met een boek met de trein mee haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke blog!
  Wat leuk dat je dan die dag gratis kan reizen.
  Goede tip Ik ga de boeken in de winkel bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke en vooral handige tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tip! ik weet het eigenlijk nog niet, misschien nu wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen