maandag 26 maart 2018

Mijn geheime project. Oké, ik geef toe: het zijn er eigenlijk 3


De laatste tijd - eigenlijk de afgelopen maand - kreeg ik meerdere ideeën voor wat dingen die ik kon opzetten. Het liep uiteen van kleine ideetjes die ik met de ervaring die ik heb zo kan opzetten, tot dingen die écht groot en misschien zelfs een klein beetje ondenkbaar zijn. Van mezelf moest ik minstens één idee gaan uitvoeren. In dit artikel noem ik dat even project 1. Alle projecten sluiten zo op elkaar aan, dat project 1 zal helpen om het tweede en derde project succesvol te maken. Ja, serieus, ik heb er goed over nagedacht in de korte tijd waarin ik dit plan verzonnen heb.

Spoiler: in dit artikel vind je de vaagste hints ooit. Als je na de onthulling van m'n geheime projecten dit artikel terug zou lezen, dan snap je precies waar het over gaat. Maar tot nu toe wil ik alleen wat hints delen, al zal ik wat meer uitweiden over project 2, omdat dat in vergelijking tot de andere twee nét wat minder bijzonder is. Al gaat het wel om een soort 'droom' die uitkomt.

Project 1:

Zoals je weet, schrijf ik weleens over girlboss boeken of over het feit dat ik beter ga leren focussen. En dat terwijl mijn blog vooral over mode (en reizen) gaat. Toch merk ik dat mijn lezers dit soort positieve onderwerpen leuk vinden, maar op een of andere manier vind ik dat de 'niche' van mijn blog dan te uitgebreid wordt. Switchen van onderwerpen zou een optie kunnen zijn... ( ;-) ) Het roer omgooien dus. Maar, zoals sommigen weten, pak ik dingen vaak groot aan. Zo ook nu. Ik ga nog niet zeggen wat project 1 precies is, en ik denk zelfs dat ik je nu nét op het verkeerde spoor heb gezet, maar je hebt het ongeveer goed. Het wordt alleen beter dan dat, vertel ik je alvast.

Project 2:

Dit heeft met freelancen te maken - project 1 trouwens ook een beetje, maar op een andere manier, of snap je nu al helemaal niet meer wat project 1 inhoudt? - en hierover kan ik al wat meer vertellen. Nou ja, eigenlijk ga ik bijna alles al vertellen. De afgelopen tijd ben ik namelijk op zoek geweest naar meer freelance opdrachten. Sinds februari blog ik vaker voor de sieradenwebshop waarvoor ik al meerdere keren geblogd had, en inmiddels blog ik ook voor een webshop die ondernemersplannen verkoopt. Wat project 2 dus eigenlijk is? Ik ga een portfolio opbouwen als freelance blogger / online tekstschrijver. Of online content creator, als je dat beter vindt klinken. Eventueel maak ik hiervoor een extra website, of ik koppel het aan mijn blog. Wanneer ik me hier verder in ga verdiepen, schrijf ik me misschien wel in bij de KvK. Dat is ook wel handig voor mijn andere projecten - of vertel ik je nu te veel?

Project 3:

Het derde project splits ik even op in deel 1 en deel 2. Vandaag vertel ik je alleen iets over deel 1. Deel 1 van dit project is het schrijven van mijn profielwerkstuk op school (PWS). Dit zal gaan over hoe je snel tot veel creativiteit komt (waardoor je sneller kunt werken) en hoe je je daarna kunt afsluiten van je creativiteit/afleidingen, zodat je je weer kunt focussen (en hierdoor dus nog sneller kunt werken). Ik ga het komende jaar dus een methode ontwikkelen in mijn PWS waardoor je sneller kunt werken door optimaal gebruik te maken van je creativiteit. Bij deze methode heb je geen last meer van te weinig inspiratie of juist een overvloed aan ideeën, welke dingen je beide negatief kunnen beïnvloeden als je sneller wilt leren werken.

Ik kwam trouwens op dit idee doordat ik op school eerder een filosofisch essay schreef over 'creativiteit door verveling', genaamd Verveling Baart Kunst. In combinatie met mijn artikel van afgelopen maand over 'beter leren focussen', kwam ik op dit - al zeg ik het zelf - geweldige idee voor mijn PWS.

Deel 2 van project 3 is eigenlijk het 'geheime' ervan, namelijk het eindproduct van mijn PWS. En dat gaat echt heel gaaf worden, kan ik je vertellen. Hoewel m'n vriendengroep dit al weet, ga ik hierover later pas meer vertellen op m'n blog. Er moet namelijk nog wel iets geheim blijven en ik heb je al best veel hints gegeven, dacht ik zo ;)

En, heb ik je al nieuwsgierig kunnen maken? Vergeleken met de veel te lastige hints dit jaar in Wie is de Mol heb ik het je wel héél makkelijk gemaakt, dus dit zou je zo moeten kunnen oplossen, toch? ;)

13 reacties:

 1. Oeh, spannend! Ik ben erg benieuwd. Al heb je al wat laten vallen in de 'Bloggers Gezocht' facebook groep. Eén van de projecten is dus al een beetje verklapt. ;) Veel succes om alles uit te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof dat ik het in meerdere groepen heb lopen rondstrooien, haha. Maar om bepaalde dingen te regelen was dat soms nodig ;) En dankjewel!

   Verwijderen
 2. Wauw super leuk! Heel veel succes met al je projecten! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je met enorm leuke dingen bezig! Heel veel succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jezelf ontwikkelen is zo onwijs leuk en leerzaam. Heel veel succes met al je projecten, wat ben je toch een heerlijke duizendpoot!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, dat zijn best veel projecten zeg! Ik wens je er veel succes mee in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuke dingen. Heel veel succes met je projecten

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhh spannend! Ik kijk ernaar uit om te weten te komen wat je van plan bent ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh wat ontzettend leuk en spannend! Heel erg veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Spannende ontwikkelingen, succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wow wat een energie, gaaf joh dat je met zoveel bezig bent. Kun je alleen maar heel blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo leuk! Ik wens je heel veel succes met je projecten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw! Hoe gaaf! En al zulke grote projecten, super knap!!

  BeantwoordenVerwijderen