donderdag 12 april 2018

Update over m'n projecten: Afspraak bij de KvK & de juiste mensen vinden


Eindelijk kan ik je nóg iets meer vertellen over de dingen die me de afgelopen tijd bezighielden. Ik heb het natuurlijk over de projecten waar ik het laatst over had. Dit wordt de laatste update voordat ik bekendmaak wat de projecten écht inhouden. Spannend!

Nog even over project 1, 2 en 3

Ik ga je in dit artikel nog niet vertellen wat de projecten inhouden. Natuurlijk weet je wel al grotendeels - of eigenlijk helemaal - wat project 2 is, maar van die andere weet je het nog niet. Máár *tromgeroffel* ik kan je vertellen dat ik eind april / begin mei álles kan vertellen over de eerste twee projecten. En dat wordt ook wel tijd, want ik kan het echt niet meer voor mezelf houden ;)

Jaaaa: ik heb een afspraak KvK!

Als de projecten eenmaal opgestart zijn, dan kan ik niet anders dan me inschrijven voor de KvK. Sowieso is het professioneler als je als freelancer (project 2) bij de KvK staat ingeschreven en een btw-nummer hebt. Op internet vond ik wel een aantal vage richtlijnen over wanneer je je wel of niet moet inschrijven, maar als ik zo naar de voorwaarden kijk, moet het inschrijven goed komen. De eerste maandag van de meivakantie ga ik langs bij de KvK en dan hoor ik daar vanzelf of ik aan de voorwaarden voldoe om me te kunnen inschrijven.

De juiste mensen vinden

In ieder geval voor project 2 wil ik een extra website, via Wordpress, waarop ik duidelijk maak dat ik freelance teksten schrijf. Het opzetten van de website kan ik grotendeels zelf, en mijn hostingbedrijf helpt mee met de technische kant, maar ik ben ook nog op zoek naar de juiste mensen. Ik wil toch wel graag een leuk logo bijvoorbeeld. Verder heb ik de lay-out voor de website al gekocht, en die ben ik nu aan het aanpassen zodat die helemaal wordt zoals ik het wil. Ik loop alleen regelmatig vast, waardoor het me veel tijd kost voordat ik heb gevonden welk deel van de html-code ik moet aanpassen om de website zo te krijgen als ik wil. Het valt niet mee, haha.

Maar eerst: wachten tot 20 april. En tot 23 april.

Heel leuk allemaal, inschrijven voor de KvK en tegelijk een aantal nieuwe projecten opstarten, maar ik zit ook nog gewoon op school (joh). Ik heb op 19 april een herkansing van natuurkunde - gelukkig was dit de enige onvoldoende in de toetsweek - en meteen de dag erna heb ik weer een nieuwe toets van natuurkunde. Ja, echt fijn gepland weer. Ik houd me tot die tijd dus wat meer bezig met school. Daarna kan de hele meivakantie (die overigens eind april al start) gebruiken om de eerste twee projecten goed op te starten. En dan is 23 april mijn afspraak bij de KvK om alles officieel te maken.

Ik kan niet wachten om het jullie te vertellen! Houd m'n blog in de gaten en je bent als eerste op de hoogte :)

15 reacties:

 1. Wauw, je doet best heel veel tegelijk! Dat lijkt me best lastig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu je het zegt.. Ja, het is best lastig om alles tegelijk te doen. Als ik bezig ben met huiswerk, dan zit m'n hoofd nog bij deze projecten. Maar eind april kan ik overal écht mee bezig gaan, dus ik heb in ieder geval iets om naar uit te kijken ;)

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijke drukte, en goed dat je het nog even geheim kan houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooral de afspraak bij de KVK is leuk en spannend, wens je met alles veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je ons meeneemt in de voorbereiding. Leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lipstickencupcakes13 april 2018 om 10:49

  Wat spannend allemaal zeg! Ben heel benieuwd naar wat je gaat doen. Succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met de herkansing en de toets! Ik ben erg benieuwd naar je projecten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met je herkansing babe en leuk dat je er zo adequaat mee aan de slag gaat. Je website wordt vast heel mooi. Deel je met ons ook het resultaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je maakt me nu wel heel nieuwsgierig naar al die projecten! Geen idee wat je allemaal van plan bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aah spannend! En mocht je nog een grafisch vormgever nodig hebben voor je logo oid, I'm available :)
  werk van me vind je op www.ilonawielinga.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks voor je reactie! Ik vind bijvoorbeeld je fineliner logo's heel mooi, hoewel dat voor nu niet is wat ik zoek. Ik hou het in ieder geval in gedachten :)

   Verwijderen